Yayatoure pisze:Halina pisze:Astronom pisze:Halina sluchaj ja tez oglądałem kiedyś film zeitgeist i musze ci powiedziec ze to jest najwieksze spiskowe gówno jakie widziałem w życiu. Jest tyyyle materiału na youtube i w internecie obalających żałosne twierdzenia stawiane w tym filmie.
https://youtu.be/-WZAxSG8FqE
dokladnie, wrzucilam filmik, jeszcze nie widzac go do konca, to jakas masakra, zaprzeczenie wszystkich teorii
-- 29 sierpnia 2016, o 10:46 --
kucyki46 pisze:Tym co niszczy naszą relację z Bogiem jest grzech. Osobistą relację. Dlatego to czy wierzysz, czy nie, jest twoją osobistą decyzją, a każdy człowiek posiada wolną wolę, co jest wg mnie najwyższym wyrazem szacunku Boga względem ludzi (gdyby tylko ludzie potrafili kochać w taki sposób, aby nie narzucać ciągle osobom "kochanym" przez siebie swojej woli, wszystkiego..
I może dlatego potem rodzi się w nas błędny obraz milości, bo skojarzyliśmy ją z krzywdą, którą wyrządzili nam ludzie, a przecież oni mieli nas kochać
Adam i Ewa mogli widzieć Boga twarzą w twarz.
I ponieważ zgrzeszyli, utracili taką możliwość.
Dekalog. Aby pozostawać z Bogiem w komunii, trzeba zachowywać przykazania.
I jeśli ich nie rozumiesz to zwróć się do chrześcijan, a oni mogą wyznawać żywą wiarę w grupach, gdzie się modlą lub na rekolekcjach
https://youtu.be/1np2aamwJH8
Szkoła, do której chodziłem to była szkoła o profilu teatralnym im. Krzysztofa Kieślowskiego.
i jeśli Ty masz nadzieję, że zamiast być wśród katolików, będziesz bliżej Boga przed telewizorem, to oglądaj Dekalog
http://m.filmweb.pl/film/Dekalog+I-1988-32727
dziekuje, ale dekalog zakazuje GNIEWU, a dobrze wiemy jak bardzo jest potrzebne jego okazywanie i nie tlumienie ... Zakazany gniew jest jak zakazany owoc.....Nauczono mnie w kosciele, ze gniew to GRZECH.
Poza tym nie zgadzam sie z wieloma prawami, nalozonymi przez wladze katolickie i obowiazujacymi w Polsce, jako w jedynym kraju, w zasadzie ... Sadze, ze prawa, jakie zadza wiara w Boga, w Polsce, sa obludne, staroswieckie i w niczym nie zgadzajace sie z tym, co napisane w Pismie Swietym. To wlasnie bardzo mnie blokuje. Gdyz najprosciej jest mowic, zadac, wzywac tym, ktorzy na wlasnej skorze nie doswiadczaja !
Możesz podać jakieś przykłady?
ślepa wiara w instytucję KrK często wygrywa z faktami, logiką, zdrowym rozumem i słowami Chrystusa
2000 r. - 13 marca Kościół przyznaje, że w ciągu wieków popełnił wiele grzechów w dziedzinie praw człowieka i wolności religijnej. O przebaczenie proszeni są m.in. Żydzi, kobiety i ludy tubylcze. Za przebaczeniem nie idą żadne czyny, które mogłyby naprawić lub upamiętnić wyrządzone krzywdy, ale za to wizerunek Kościoła poprawia się w oczach wiernych.
2006 r. - 2 lipca przewodniczący Papieskiej Rady do Spraw Rodziny kardynał Alfonso Lopez Trujillo mówi w wywiadzie dla dziennika "Il Tempo", że aborcja "to zbrodnia bardziej przerażająca niż wszystkie wojny światowe". Czyli, że usuwanie nieświadomych istnienia embrionów lub zapłodnionej komórki jajowej jest gorsze niż mordowanie świadomych dzieci przez żołnierzy i w obozach zagłady.
W zdrowym kościele obok głoszenia Ewangelii, zawsze jest miejsce na niezależność, miłość, pojednanie i budowanie więzi, w przeciwieństwie do tworzenia systemów kontroli! Bóg zwraca się bezpośrednio do wierzących przez Ducha Świetego; bez wywierania presji. Kler, w przeciwieństwie do mężów Bożych, tworzą kult własnej osoby i żądają ślepego poddaństwa oraz lojalności wobec siebie (zakaz wygłaszania krytycznych opinii oraz wypowiadania treści nie aprobowanych).
Jeżeli dzieci Boże trwają w świętym życiu, nauczając tak jak mówi Pismo Święte i działają w granicach wytyczonych przez naszego Pana, to działają oni w autorytecie Jezusa. Przez takich ludzi będzie przemawiał Duch Święty, i zaowocuje to w życiu innych ludzi. Natomiast jeżeli ktoś zaczyna wykraczać poza te zasady i nauczać niezgodnie z Pismem, bądź ustanawiać własne prawa w kościołach, wtedy przestaje on działać w mocy Ducha Świętego.
Od kilku lat coraz bardziej zastanawiam się, co dzieje się z polskim Kościołem katolickim, z Kościołem, w którego tradycji zostałam wychowana? I oburzam się, i odchodzę na emigrację wewnętrzną.
Nasz Kościół świetnie potrafi zarządzać strachem wiernych: przed izolacją społeczną, przed niemożnością przyjmowania sakramentów, przed brakiem pochówku katolickiego, wreszcie - przed wiecznym potępieniem. Jest tysiące problemów i pytań dręczących współczesnego człowieka, nad którymi Kościół nie pochyla się w ogóle. Kościół zabiega o wpływy, władzę i mamonę. Trzeba wyjść do ludzi, zobaczyć ich problemy - to jest chrześcijaństwo!
-- 29 sierpnia 2016, o 11:29 --
Yayatoure pisze:Hej, nie oglądałem. Teraz skupiam się na Legii i na odburzaniu

a nie jestes "juz" odburzony? Jak we wpisie na profilu?
-- 29 sierpnia 2016, o 11:29 --
kucyki46 pisze:https://youtu.be/0e4k-rXbNtE
Co raz częściej widzę, że ludzie przejawiają swoją frustrację wobec wiary z powodu błędnie zakorzenionych przekonań. I gniewam się!
To całkiem jak w nerwicy i dzięki tobie, Halina wpadłem teraz na pomysł aby tworzyć też piguły wiedzy dla katolików!
Yaya - oglądałeś wczoraj Inter? (pomimo że YT został w MC?

Bardzo się zgniewałem na to co oni wyprawiali, ale tv w całości

ślepa wiara w instytucję KrK często wygrywa z faktami, logiką, zdrowym rozumem i słowami Chrystusa