Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Nikt ci nie da gwarancji i kolejne badania nic tu nie zmienią. Lepiej zmienić podejście do życia, bo choroba tak czy siak spotka każdego z nas i warto to przyjąć i poddać się temu. A jak dbasz o zdrowie? Odżywiasz się dobrze? Masz dobry sen?
- dziwny123
Ostatnio nasiliła mi się częstotliwość bóli w miejscu, gdzie miałem dren, a kilka dni temu miałem uczucie gniecenia po lewej stronie klatki piersiowej. Pulmonolog mnie dzisiaj osłuchiwał i powiedział, że jest w porządku. Nie mam na razie problemów oddechowych, tylko to nasilenie częstotliwości bóli i to uczucie gniecenia. Chodzą mi teraz po głowie myśli, czy źle osłuchał i wraca mi odma, czy to inny problem, czy to tym razem od psychiki.
- Laurka2018
Kochana myślę że odżywiam się normalnie, nie jakiś przesadnie zdrowo ale syfu też nie jadam. Niestety śpię źle, synek jest jeszcze w takim wieku że się często w nocy budzi tak że to takie sytuacyjne problemy . Ja wiem że i tak wszyscy umrzemy. Ale czy muszę teraz?
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
- Laurka2018
Bardzo to mądre co napisałaś choć przerażające. Ja to mniej się boję takiej śmierci nagłej, jak np w wypadku czy taki zawał czy cuś, też się boję oczywiście, ale to takie według mnie bardziej że tak powiem "naturalne " i bez świadomości. Natomiast świadomość ciężkiej choroby i zbliżającej się śmierci to mnie paraliżuje, wiedzieć, że twoje dni się kończą , to mnie przeraża, to jest nie do zniesienia
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
-
A ma ktoś cos takiego ze tak jakby gada sam do siebie czasem? Tak szeptem nie na głos .. miałam kiedyś takie natręctwo ze ciagle sobie pod nosem albo w myślach cos w kółko czytałam i powtarzałam... juz tego nie mam, ale np ciagle cos analizuje i czasem robie to w myślach ale często tez tak szepcze sobie sama do siebie pod nosem:/ oczywiscie tak zeby nikt nie widział, to dotyczy różnych rzeczy głownie jak cos analizuje .. np czuje zapach perfum i mysl najpierw ze ładnie pachnie a pózniej sobie to pod nosem tak mowię sama do siebie np o jakie ładne perfumy itp. To tylko przykład
-
Hej! Mam od jakiegoś czasu pewne nowe objawy i chciałabym je zweryfikować. Od kilku dni czuję kłucie w lewym boku, w żebrach, często też w tym samym miejscu, ale na plecach. Wczoraj miałam biegunkę i mdłości. Gdy długo stoję to zaczyna boleć mnie brzuch, jakby lekkie zakwasy, a potem mam mdłości. To kłucie i pieczenie w boku promieniuje na plecy, kręgosłup lędźwiowy i piersiowy. Nie wiem, może to od kręgosłupa? Od serca raczej nie, bo mam przebadane. Ostatnio miałam bardzo stresujący okres i zwłaszcza rano przed szkołą pojawiały się pieczenia jelit i mdłości. Dodam, że mam 19 lat i jestem dziewczyną.
-
Czy można mieć nerwice bez objawów fizycznych? Objawy somatyczne miałam jedynie przy atakach paniki a tak to nie mam
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja mam tylko myśli natretne także spokojnie to jest mozliwekamila0530 pisze: ↑22 kwietnia 2018, o 11:17Czy można mieć nerwice bez objawów fizycznych? Objawy somatyczne miałam jedynie przy atakach paniki a tak to nie mam

- Natalie1208
Ja również nie mam w zasadize juz zadnych objawów fizycznych. Jedyne co to własnie myśli natrętneNipo pisze: ↑22 kwietnia 2018, o 11:25Ja mam tylko myśli natretne także spokojnie to jest mozliwekamila0530 pisze: ↑22 kwietnia 2018, o 11:17Czy można mieć nerwice bez objawów fizycznych? Objawy somatyczne miałam jedynie przy atakach paniki a tak to nie mam![]()

- Nipo
Jedziemy na tym samym wózkuNatalie1208 pisze: ↑22 kwietnia 2018, o 11:41Ja również nie mam w zasadize juz zadnych objawów fizycznych. Jedyne co to własnie myśli natrętneNipo pisze: ↑22 kwietnia 2018, o 11:25Ja mam tylko myśli natretne także spokojnie to jest mozliwekamila0530 pisze: ↑22 kwietnia 2018, o 11:17Czy można mieć nerwice bez objawów fizycznych? Objawy somatyczne miałam jedynie przy atakach paniki a tak to nie mam![]()
![]()

- Laurka2018
Ojoj . Ktoś mi ostatnio napisał (nie pamiętam kto) że jestem ostatnio na topie w postach o chorobach i strachach. Ale cóż... po coś jest takie forum w końcu żeby pisać.... wczoraj rano było słabo, potem byłam na dworze i zajęłam się moimi ogródkami, i było całkiem całkiem. Aż się sama zdziwiłam że nogi mnie nie bolą i uwierzyłam w nerwicę. Ale wieczorem padlam. Poległam. Leżałem w łóżku już do spania i natłok myśli mnie naszedł, analiza, wyniki, badania, mogły nie pokazać... ile diagnoz było mylnych, historie różne mi się przypominały A moje nogi tak mnie rozbolaly że aż prawie płakałam i wizję końca ujrzałam. Rozłożyło mnie to. Podejrzewam (chociaż pewności nie mam) że może i mnie bolały te nogi ale strach to spotęgował do takiego stopnia.... eh.... pamiętam też jak mnie łeb rozkładał na łopatki jak przerabialam guza mózgu...myślę sobie wtedy też było bardzo źle i przeszło to może teraz też.... ALE KURNA NOGI? JAKIN CUDEM? TAKUEGO PRZYPADKU JESZCZE NIE BYŁO CHYBA. No i ta cudowna myśl której nie cierpię że być może to że mnie głowa nie boli już to wcale ok nie jest bo może jedno z drugim związane jest... ból głowy, pod żebrem, nogi, może to wszystko jest że sobą powiązane i jest jedną chorobą którą nie tak łatwo zdiagnozować... FUCK. Dziękuję że uwagę. Musiałam to z siebie wyrzucić.
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
- Nipo
Laurka2018 pisze: ↑22 kwietnia 2018, o 11:55Ojoj . Ktoś mi ostatnio napisał (nie pamiętam kto) że jestem ostatnio na topie w postach o chorobach i strachach. Ale cóż... po coś jest takie forum w końcu żeby pisać.... wczoraj rano było słabo, potem byłam na dworze i zajęłam się moimi ogródkami, i było całkiem całkiem. Aż się sama zdziwiłam że nogi mnie nie bolą i uwierzyłam w nerwicę. Ale wieczorem padlam. Poległam. Leżałem w łóżku już do spania i natłok myśli mnie naszedł, analiza, wyniki, badania, mogły nie pokazać... ile diagnoz było mylnych, historie różne mi się przypominały A moje nogi tak mnie rozbolaly że aż prawie płakałam i wizję końca ujrzałam. Rozłożyło mnie to. Podejrzewam (chociaż pewności nie mam) że może i mnie bolały te nogi ale strach to spotęgował do takiego stopnia.... eh.... pamiętam też jak mnie łeb rozkładał na łopatki jak przerabialam guza mózgu...myślę sobie wtedy też było bardzo źle i przeszło to może teraz też.... ALE KURNA NOGI? JAKIN CUDEM? TAKUEGO PRZYPADKU JESZCZEaUe NIE BYŁO CHYBA. No i ta cudowna myśl której nie cierpię że być może to że mnie głowach nie boli już to wcale ok nie jest bo może jedno z drugim związane jest... ból głowy, pod żebrem, nogi, może to wszystko jest że sobą powiązane i jest jedną chorobą którą nie tak łatwo zdiagnozować... FUCK. Dziękuję że uwagę. Musiałam to z siebie wyrzucić.
[/
Zauważ ze jak zmieniasz otoczenie myślowe to jest dużo lepiej to jest dla Ciebie wskazówka !!
- Laurka2018
Tak wiem. Nawet miałam ostatnio kilka lepszych dni- nie, nie godzin tylko dni ! A teraz znów wróciło cholerstwo jedne.
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce