Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Blabla, ile jest psychiatrów, którzy nie znają się na swojej pracy i zamiast leczyć zaburzenie przez psychoterapię to przypisują leki. Nie chcę mu nic zarzucać, ale to co powiedział jest dla mnie śmieszne. 

-
Mam pytanko ddo ddziewczyn 
Mialyscie moze zaburzenie miesiaczki ? Non stop mialam ok a teraz mam 3 dni opoznienia... ale brzuch mnnie boli jak normalnie przeed czy w trakcie

Mialyscie moze zaburzenie miesiaczki ? Non stop mialam ok a teraz mam 3 dni opoznienia... ale brzuch mnnie boli jak normalnie przeed czy w trakcie
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
W sumie to zastanawiające, ale u mnie zaburzenia nie powodują zakłóceń cyklu, a zawsze słyszałam, że stresy, nerwy itp. oddziałowują na cykl. Spokojnie Kochana, może to stresy, a może chorowałaś ostatnio? Piszesz, że boli Cię brzuch okresowo, więc lada dzień pewnie i okres się pojawi 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
Wlasnie nie chorowalam i dosc regularnie mialam... tak 2 dni w ta czy w tamta a teraz juz 4 dni ale brzuch boli
-
- Odważny i aktywny forumowicz
4 dni to jeszcze nie tak dużosloneczko92 pisze: ↑23 maja 2017, o 16:15Wlasnie nie chorowalam i dosc regularnie mialam... tak 2 dni w ta czy w tamta a teraz juz 4 dni ale brzuch boli

,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog
Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się

-
To chyba zależy od przypadku, u mnie też nerwica nie wpływa na cykl chociaz odchylenia 2-3 dniowe się zdarzają, ale to normalnekatarzynka pisze: ↑22 maja 2017, o 23:27W sumie to zastanawiające, ale u mnie zaburzenia nie powodują zakłóceń cyklu, a zawsze słyszałam, że stresy, nerwy itp. oddziałowują na cykl. Spokojnie Kochana, może to stresy, a może chorowałaś ostatnio? Piszesz, że boli Cię brzuch okresowo, więc lada dzień pewnie i okres się pojawi![]()

,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."

-
No wlasnie zobacze co to bedzie sie dzialo
- anxiety121
Przepraszam macie może myśli natrętne ,(nerwicowe) podczas snu? Nie wiem czy tabsy to mogą wzmagać. Budzę się pózniej rozdrażniony i niespokojny.
-
Dobra teraz ja mam pytanie 
chodzę od jakiegoś czasu na fitnessy i generalnie wzięłam się za siebie, wczoraj biegałam, przed chwilą byłam na zajęciach i po tych wszystkich podskokach tak zrobiło mi się niedobrze że trcohę się przestraszyłam, oczywiście całe zajęcia się na tym skupiałam ale jakoś je przemęczyłam. Po wyjściu nadal mdłości i do tego zimno i dreszcze, więc już serio zaczęłam mysleć o najgorszym
czy to przetrenowanie, czy sama się nakręciłam? 
Zaznaczam że dalej się źle czuję i tak słabo

chodzę od jakiegoś czasu na fitnessy i generalnie wzięłam się za siebie, wczoraj biegałam, przed chwilą byłam na zajęciach i po tych wszystkich podskokach tak zrobiło mi się niedobrze że trcohę się przestraszyłam, oczywiście całe zajęcia się na tym skupiałam ale jakoś je przemęczyłam. Po wyjściu nadal mdłości i do tego zimno i dreszcze, więc już serio zaczęłam mysleć o najgorszym

Zaznaczam że dalej się źle czuję i tak słabo

-
Justi, może po prostu za bardzo się fitnessujesz ostatnio, czyli tak jak piszesz, troche się przeforsowałaś, szczególnie jeśli wcześniej nie ćwiczyłaś regularniejusti2212 pisze: ↑23 maja 2017, o 19:47Dobra teraz ja mam pytanie
chodzę od jakiegoś czasu na fitnessy i generalnie wzięłam się za siebie, wczoraj biegałam, przed chwilą byłam na zajęciach i po tych wszystkich podskokach tak zrobiło mi się niedobrze że trcohę się przestraszyłam, oczywiście całe zajęcia się na tym skupiałam ale jakoś je przemęczyłam. Po wyjściu nadal mdłości i do tego zimno i dreszcze, więc już serio zaczęłam mysleć o najgorszymczy to przetrenowanie, czy sama się nakręciłam?
Zaznaczam że dalej się źle czuję i tak słabo![]()

-
Przeszło miOptymistka pisze: ↑23 maja 2017, o 19:58Justi, może po prostu za bardzo się fitnessujesz ostatnio, czyli tak jak piszesz, troche się przeforsowałaś, szczególnie jeśli wcześniej nie ćwiczyłaś regularniejusti2212 pisze: ↑23 maja 2017, o 19:47Dobra teraz ja mam pytanie
chodzę od jakiegoś czasu na fitnessy i generalnie wzięłam się za siebie, wczoraj biegałam, przed chwilą byłam na zajęciach i po tych wszystkich podskokach tak zrobiło mi się niedobrze że trcohę się przestraszyłam, oczywiście całe zajęcia się na tym skupiałam ale jakoś je przemęczyłam. Po wyjściu nadal mdłości i do tego zimno i dreszcze, więc już serio zaczęłam mysleć o najgorszymczy to przetrenowanie, czy sama się nakręciłam?
Zaznaczam że dalej się źle czuję i tak słabo![]()
możesz mieć też słabszy dzień, co przecież się zdarza, albo jesteś zmęczona, za mało zjadłaś w trakcie dnia itd itp
Ja bym tego nie podciągała pod nerwice, bo jak widzisz, całe zajęcia się na tym skupiałaś i analiza poszłaaaaa
dlatego przyluzuj trochę, daj sobie dzień lub dwa na regenerację.

dzięki

- eyeswithoutaface
- Moderator
Masz na myśli sny na temat tych myśli, koszmary? Niektóre leki rzeczywiście mogą powodować takie skutki uboczne. Co bierzesz i jak długo?anxiety121 pisze: ↑23 maja 2017, o 19:34Przepraszam macie może myśli natrętne ,(nerwicowe) podczas snu? Nie wiem czy tabsy to mogą wzmagać. Budzę się pózniej rozdrażniony i niespokojny.
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
- eyeswithoutaface
- Moderator
Nie ma jednej dobrej odpowiedzi na to pytanie, to kwestia bardzo indywidualna. Regeneracje przyspiesza Twoja praca nad sobą, relaksacja, psychoterapia, wspomagająco suplementy diety i umiarkowany wysiłek fizyczny.
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
- anxiety121
Tak mam na myśli tzw. koszmary "mysli nerwicowe podczas snu" . Splot negatywnych wydarzeń w życiu sprawił,że nerwica ewoluowała u mnie w duzym stopniu. Obecnie biore propranolol i benzo doraznie, rozpocząłem terapie. Wcześniej byłem na antydepresantach SSRI przez kilka miesięcy i sny byly jak filmy pełnometrażowe, ale wydawały się bardziej lajtowe, przyjemne, tak mi się wydaje.