Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
olaa
Zarejestrowany Użytkownik

1 lutego 2017, o 18:29

Takie bóle często są też od kręgosłupa. Kiedyś umawiałam się już nawet do kardiologa, ale potem poszłam na porządny masaż i wszystkie dolegliwości przeszły. A lewa strona od nerwicy jak najbardziej też może boleć.
Mam wrażenie, że mnie od niej wszystko strzyka i boli, o czym przeczytam to od razu mam objawy.
mlodanerwica

1 lutego 2017, o 18:39

Mnie też ostatnio boli w okolicach serca. Jeśli chcecie wejdźcie na mój profil i przeczytajcie wątek o moich nowych objawach. Ja sama mam masę bólów i kłuć. Ciągle coś :(
gonderek

2 lutego 2017, o 15:55

A dzwonienie w głowie/uchu ?:) przerabialiscie ?
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

2 lutego 2017, o 15:57

Tak :) pisk/szumy uszne non stop, zaczely sie w trakcie trwania d/d
i'm tired boss
mlodanerwica

3 lutego 2017, o 14:40

Odebrałam dzisiaj wyniki i ogólnie są bardzo dobre. Mam parę odchyleń od normy, ale pytałam lekarki to powiedziała, że jestem zdrowa i nie widać żadnej choroby. A więc tak:

Cała morfologia w normie, hemoglobina i krwinki czerwone ostatnio miałam podwyższone, a teraz są idealne.
Podwyższone RDW. Norma od 12 - 14.6, ja mam 15.5.
Obniżone lekko MPV. Norma 9.6-11.7, ja mam 8.8.
TSH w normie, zawsze miałam około 3.5-4, teraz mam 4.1. Norma od 0.5 - 5. FT4 idealnie. Byłam rok temu u endokrynologa, nic nie wykazało.
Glukoza 69.5 przy normie od 70-99. Ostatnio jadłam mało cukru, to fakt.
Sód, magnez, żelazo po środku normy, potas bliżej dolnej granicy ale się mieści.
Mocz idealny.
OB wynosi 2, nie wiem czy nie za niskie jak na mój wiek 17 lat.
Mam wątpliwości co do tych odchyleń w morfologii i TSH. Niby wszystko blisko normy, albo w normie, ale czy takie wahania coś znaczą? Ogólnie powiem, że wyniki mi się nawet polepszyły. Kiedyś hemoglobina była wysoka i żelazo w dolnej granicy, a teraz dobrze. Myślicie, że jak tą glukozę mam niską i ogólnie niskie ciśnienie to mogę zemdleć? Czy niskie OB wskazuje na jakąś niewydolność lub chorobę?
Nikoniarz

3 lutego 2017, o 16:09

Takie minimalne wahania to jest nic. Wiążą się z tym, że organizm cały czas pracuje, dziś może być taki wynik, jutro minimalnie inny. Absolutnie się tym nie przejmuj, jak chcesz to idź do lekarza i Ci to potwierdzi. Zazwyczaj dopiero kilkukrotne(!) przekroczenie norm świadczy o jakiejś chorobie. A takimi odchyleniami nie ma co sobie zawracać głowy.
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

3 lutego 2017, o 19:40

Nikoniarz pisze:Takie minimalne wahania to jest nic. Wiążą się z tym, że organizm cały czas pracuje, dziś może być taki wynik, jutro minimalnie inny. Absolutnie się tym nie przejmuj, jak chcesz to idź do lekarza i Ci to potwierdzi. Zazwyczaj dopiero kilkukrotne(!) przekroczenie norm świadczy o jakiejś chorobie. A takimi odchyleniami nie ma co sobie zawracać głowy.
Przychylam się do odpowiedzi :)
mlodanerwica

3 lutego 2017, o 20:40

Dziękuję. A czy przy nerwicy może występować znaczne pogorszenie kondycji? Dzisiaj trochę poćwiczyłam i zabolała mnie głowa, nie mogłam złapać oddechu i czułam pieczenie w klatce.. Coś mi się nie chce wierzyć, że nerwica i stres powodują takie ciężkie i różnorodne objawy.
Awatar użytkownika
pudzianoska
Dyżurny na forum Odważny VIP

3 lutego 2017, o 23:27

mlodanerwica pisze:Dziękuję. A czy przy nerwicy może występować znaczne pogorszenie kondycji? Dzisiaj trochę poćwiczyłam i zabolała mnie głowa, nie mogłam złapać oddechu i czułam pieczenie w klatce.. Coś mi się nie chce wierzyć, że nerwica i stres powodują takie ciężkie i różnorodne objawy.

Guru (Victor) pisał gdzieś, że podczas nerwicy męczyło go nawet wiązanie sznurówki. Psychika, emocje i ciało to jedność.Twoje objawy są standardowe, im szybciej uwierzysz, że to TYLKO nerwica, tym szybciej miną ;)
Boże, użycz mi pogody ducha,
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.

Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.

https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
foolmenow

5 lutego 2017, o 16:30

Czesc. Od tygodni mam problem z zoladkiem, ale to nic. Od dwoch dni zaczęły bolec mnie plecy i boki na wysokosci zoladka tak jakby pod zobrami, w srodku. Szczegolnie gdy oddycham. Jest to bol do zniesienia jednak najgorzej jest przy lezeniu, mam wrazenie ze plecy mi dretwieja. Co to moze byc?
Adela

5 lutego 2017, o 16:52

Czy macie tak?,ze piecze was tylko jedna ręką. ...ja ostatnio miałam ciężkie sytuację życiowe, teraz wszystko zaczyna się normowac a ze mnie cały stres wychodzi...somatyka szaleje....przede wszystkim te pieczenie i dretwienie reki mnie dobija....chyba nie muszę dodawać jakie choroby już sobie wkrecam
Jesli sie cofasz, to tylko po to zeby wziac rozbieg.

Nerwica jest jak nieproszony gosc.
Nie poswiecaj mu uwagi a szybko sobie pojdzie.
mlodanerwica

5 lutego 2017, o 17:43

foolmenow pisze:Czesc. Od tygodni mam problem z zoladkiem, ale to nic. Od dwoch dni zaczęły bolec mnie plecy i boki na wysokosci zoladka tak jakby pod zobrami, w srodku. Szczegolnie gdy oddycham. Jest to bol do zniesienia jednak najgorzej jest przy lezeniu, mam wrazenie ze plecy mi dretwieja. Co to moze byc?
Jeśli nie masz problemów z kręgosłupem to jest to jak najbardziej objaw nerwicy. Sama ostatnio to mam, ale do tego mam skoliozę i krzywo siedzę. Może to być np. od nadzwyrężonych pleców/szyi, ale i od spięcia mięśni w czasie nerwicy. Nic groźnego. Po kilku dniach ból powoli przechodzi, tak jak mi. :)
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

5 lutego 2017, o 17:50

ADELA- norma z tym pieczeniem i drętwieniem, a czy to nie jest lewa strona?
Moje ciało jeszcze reaguje somatyką lecz ja nie zwracm juz na to uwagi . Mi dretwieje lewa ręka . Co możesz zrobić zeby sobie ulżyć?....rozciągać ją bo to z powodu spinania mięśni . Podeślę ci filmik nie wiem czy odtworzysz bezpośrednio linka ewentualnie sobie wpisz go w YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=0vxX5nPTvAA
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Adela

5 lutego 2017, o 21:40

Dziękuję Martusia.fajny filmik...tak u mnie to lewa ręka..stąd też moje wkręty w chorobę wieńcową.czasem dolegliwosci występują bez przyczyny a czasem nasilają się jak ręką zmarznie.Być może u mnie to też wina kręgosłupa...mam jakieś odchyly w szyjnym i skolioze piersiowego lewoskretna rotacyjna.spróbuję tych ćwiczeń.
Jesli sie cofasz, to tylko po to zeby wziac rozbieg.

Nerwica jest jak nieproszony gosc.
Nie poswiecaj mu uwagi a szybko sobie pojdzie.
sebastian86

6 lutego 2017, o 12:37

ostatnio codziennie mnie mdli...myslalem ze hydroksyzyna na to pomaga ale jednak nie.co by na to pomoglo ?
Mistrz 2021 (L)
ODPOWIEDZ