Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Daszka
Zarejestrowany Użytkownik

20 października 2015, o 09:14

Uff to dobrze :) Nieprzyjemne uczucie ... Ale staram się nie zastanawiać nad tym i próbować zasnąć. .. Może kiedyś przejdzie :)
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

20 października 2015, o 09:22

Przejdzie tylko musisz to zaakceptować, i ignorować i nie analizować, bo po co masz sobie dodawać gorszych cierpień prawda?

-- 20 października 2015, o 09:22 --
Mimo tych nie przyjemnych objawów trzeba żyć życiem co dziennym a nie objawami bo to pogarsza tylko nasz stan a przecież chodzi o to żeby poprawić sobie komfort psychiczny i fizyczny, wiec się nie poddawać.
COCO JUMBO I DO PRZODU
Awatar użytkownika
marianna

20 października 2015, o 11:51

Daszka pisze:A ja wczoraj jakiś program oglądałam o najglupszych smierciach czy coś takiego i tak też było, ze babka się za bardzo cieszyła i jej żyłka pękła :) też zaczęłam o tym myslec i od rana czuję ogromny niepokój, Ale co ma być to będzie ... Nikt nic nie poradzi na to :)
no ale mu tutaj na szczeście za mocno sie nie cieszymy;))
Ale poważnie to ja tez miałam słaba noc, pracowałam do 03 a potem nie mogłam zasnąć.
*** JEŚLI KTOŚ MI ODPOWIADA TO "CYTUJCIE" BO JA POTEM GUBIĘ WĄTKI ***

http://www.zaburzeni.pl/25-etapow-trwania-nerwicy-wg-kamienia-t4347.html
http://www.zaburzeni.pl/spis-tresci-autorami-t4728.html
STRACH PRZED UTRATĄ KONTROLI ITD:
http://www.zaburzeni.pl/strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=8KrCjT6b1VI&feature=youtu.be
SPIS MYSLI NATRETNYCH/LEKOWYCH:
http://www.zaburzeni.pl/zbior-naszych-natretnych-mysli-i-obrazow-myslowych-t4038.html
SPIS OBJAWOW SOMETYCZNYCH/LEKOWYCH:
http://www.zaburzeni.pl/nerwica-objawy-mala-encyklopedia-naszych-objawow-wpisz-sie-t3492.html
Awatar użytkownika
Daszka

20 października 2015, o 17:04

Mam jeszcze jedno ostatnie pytanie, może glupie .... bo mam wrażenie, ze nie czuje swojej lewej ręki ... nie jest zdretwiala ani nic tylko jakby nie była moja ; ( wcześniej mialam takie coś ale tylko przez chwilę bo jak zapomniałam to było spoko, a dzisiaj cały dzień mnie trzyma :( I chodzi tylko o rękę jedną i to mnie przeraża najbardziej. ...

-- 20 października 2015, o 17:04 --
Już nie chce smecic , ale gdzieś kiedyś czytałam , ze w schozfrenii są objawy, ze człowiek mysli, ze ciało mu się rozpada czy coś takiego ...:|
Awatar użytkownika
b00s123
Odważny i aktywny forumowicz

20 października 2015, o 17:09

Daszka pisze:Mam jeszcze jedno ostatnie pytanie, może glupie .... bo mam wrażenie, ze nie czuje swojej lewej ręki ... nie jest zdretwiala ani nic tylko jakby nie była moja ; ( wcześniej mialam takie coś ale tylko przez chwilę bo jak zapomniałam to było spoko, a dzisiaj cały dzień mnie trzyma :( I chodzi tylko o rękę jedną i to mnie przeraża najbardziej. ...

-- 20 października 2015, o 17:04 --
Już nie chce smecic , ale gdzieś kiedyś czytałam , ze w schozfrenii są objawy, ze człowiek mysli, ze ciało mu się rozpada czy coś takiego ...:|
też dość często mam takie wrażnie że jakby moja lewa ręka była doczepiona ,,, uznaj że to nerwicowe : ) no dobra ale co ma uczucie obcej ręki do odpadania ?
"Wola psychiki daje wyniki"
Awatar użytkownika
Daszka

20 października 2015, o 17:19

No niby nic. U mnie też chodzi o lewą rękę ... uznać , że to nerwica ?? Czyli może to być co innego ?
Awatar użytkownika
b00s123
Odważny i aktywny forumowicz

20 października 2015, o 17:23

100% pewności nigdy nie ma ale na 99 to nerwica :D
"Wola psychiki daje wyniki"
Awatar użytkownika
aveno

20 października 2015, o 17:30

Ja czytalam, ze wtedy taki czlowiek to widzi ze mu sie rozpada, ale nie wnikalam w to.
Piszesz, ze jak zapominasz to przechodzi. Moze za bardzo sie na tym skupiasz?

Ja np mam problem od wczoraj jak popatrzylam sie do lustra i nie wiem jakbym to nie ja byla a przeciez wiem, ze to ja jestem i pelno mysli w tym temacie i co a jesli i juz naprawde zwariowalam i taka wewnetrzna ´bitwa´. I teraz sie boje do lustra podejsc haha ale przelamuje te leki bo co nowszy to glupszy :D a wszystko kreci sie tak naprawde wokol leku przed schizo

Ja staram sie wrzucac od niedawna wszystko do jednego worka jak tu pisza ludzie i nie czytac nic bo wszystko sobie potem przypisuje.
To z tym odbiciem w lustrze tez gdzies kiedys przeczytalam ...
Awatar użytkownika
Daszka

20 października 2015, o 17:32

Eeeh ... Ta nerwica to dziadostwo ... Z lustrami też to mam, ale patrzę na siebie i to specjalnie , żeby nie wpaść w większe lęki. .. No skupiam się na tej łapie. .. do tego boję się, ze wariuje powoli już. Ze za chwilę strace świadomość i obudzę się w psychiatryku albo zaczne nagle gadać do siebie , albo skakać jak głupiA ... Chore to ..
Awatar użytkownika
aveno

20 października 2015, o 17:41

No dziadostwo :/
Jak olewam jedna wkretke to zaraz druga sie pojawia ...

Dla pocieszenia, mam takie same obawy jak Ty Daszka :P
I zawsze znajde jakies ´a co jesli´ i odrazu lek sie pojawia :/

To sprobuj sie na tym nie skupiac bardzo choc to trudne, ale trzeba olac i nie skupiac sie na tych myslach. Mi samej to srednio wychodzi, ale coz trzeba probowac ...
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

20 października 2015, o 18:04

Ja dam wam rade, poczytajcie swoje wszystkie posty i pomyslcie czy w tym widac szalenswto czy nerwice w oparciu tego co macie podane na calym forum. To jak zwykle kolejne obawy.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
marti

20 października 2015, o 18:08

też kiedyś miałam tak, że jak patrzyłam na swoje ręcę to wydawało mi się, że nie są moje(chociaż wiedziałam, że są), jest to trudne do opisania ale to 'tylko' nerwica, oczywiście przeszło jak przestałam się tego bać i skupiać na tym uwagę
Prew

20 października 2015, o 18:20

Ludkii czy somatyzacja z brzuchem przechodzi(bulgotania, jezdzenie oo brzuchu, wzdecia i te inne tematy) czy jak juz sie wpadnie w problemy z brzuchem to jest ciezko?
Awatar użytkownika
Daszka

20 października 2015, o 18:46

Ja mam czasto coś z brzuchem .... jakieś bulgatania, klocia, Ale ja na to nie zwracam uwagi bo zawsze mnie bolał i coś było nie tak. Na pewno Ci przejdzie ... :)
sloneczko92

20 października 2015, o 19:17

Mam pytanie... a takie uczucie cisnienia po lewej całej stronie w klatce piersiowej to normalne ? trudno mi to wytłumaczyć takie to dziwne :/ znów zaczełam sie przejmować dolegliwosciami ze strpny serca :( miałam uczucie jakby mi sie oddech miał zatrzymac i szybkie bicie znów :(
ODPOWIEDZ