Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
damianos5000
Zarejestrowany Użytkownik

22 maja 2015, o 09:36

No to teraz wiem a wcesniej poprostu myslałem ze to niemozliwe zeby nerwica powodowała ze jak powiem cos głosniej albo jak sie rusze to czuje lek. Mam cały czas poprostu włonczony stan reakcji walcz badz uciekaj i co bym nierobił jest lek wiec tylko zaakceptowanie tego mnie ratuje :roll:
usunietenaprosbe
Gość

22 maja 2015, o 09:37

Akceptacja, dystans, przyjazne nastawienie, droga do szczęścia. ;)
damianos5000

22 maja 2015, o 10:58

Jeszcze jedno pytanie bo mam tez cos takiego ze wychodze z psem i jak pacze na niego kiedy biega to wydaje mi sie ze nienadanzam wzrokiem za nim jakbym ja byl zwolniony takie cuda tez moja przyjaciulka nerwiczka potrafi?
Awatar użytkownika
patryska

24 maja 2015, o 09:49

Hej. Mam pytanie dotyczace jednego z moich objawow.. Od paru dni wszystko przed oczami mi faluje.. Patrze na drzwi a one sa jakies ukosne w sensie ze gora drzwi jest dalej od dolu.. Patrze na dywan i wydaje mi sie jakby w jednym miejscu sie podnosil, w tym punkcie na ktory patrze.. Ogolnie czesro wlasnie jak na cos patrze to tak jakby kawalek tego sie do mnie przyblizal a reszta nie.. Takke fale tak jakby.. Nie wiem jak to opisac, mam nadzieje ze zrozumieliscie jakos. Nie wiem czy to sa jakies zawroty glowy czy co.. Mi sie w glowie co prawda chyba nie kreci. Staram sie o tym nie myslec i nie nakrecam sie tym, staram sie tego nie bac. Najgorzej jest jak siedze, bo jak chodze to tylko czasami mam te objawy.. Najsilniejsze sa jak jestem w jakims pomieszczeniu. Mam wrazenie ze z dnia na dzien sa coraz silniejsze. Powoli zaczynaja mnie przerazac.. Mial ktos tak? Czy to objaw nerwicy?
Problemem nie jest problem. Problemem jest twoje nastawienie do problemu. - Jack Sparrow
Kretu20
Gość

24 maja 2015, o 09:51

Iskry, plamy, falowanie obrazu to normalne objawy w nerwicy.
koki
Odważny i aktywny forumowicz

24 maja 2015, o 09:53

ja miałem coś podobnego, jakbym na statku był. Na szczęście minęło i wraca od czasu do czasu na chwilkę :)
Awatar użytkownika
patryska

24 maja 2015, o 12:58

No to mi ulzylo :)
Problemem nie jest problem. Problemem jest twoje nastawienie do problemu. - Jack Sparrow
asia1994

24 maja 2015, o 17:36

Poradźcie, jak radzić sobie z myślami egzystencjalnymi? Typu jak to jest, że ja to jestem ja, że żyję w tym wieku, co było kiedyś itp :C
usunietenaprosbe
Gość

24 maja 2015, o 17:37

Olej je, zyjesz to zyjesz, jesz to jesz, mowisz to mowisz, nie ma do tego zadnych dziwnych teorii itp.
asia1994

24 maja 2015, o 17:39

Tylko, że one ciągle się pojawiają, już nieraz mam naprawdę ich dosyć :/

-- 24 maja 2015, o 16:39 --
Tylko, że one ciągle się pojawiają, już nieraz mam naprawdę ich dosyć :/
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

24 maja 2015, o 17:41

Nie boj sie tych mysli to po pierwsze, dopoki bedziesz sie trzesla przed nimi one beda dla ciebie wazne. W lęku takie mysli sie pojawiaja czesto i pojawiac sie moga i zapewne jeszcze nieraz beda.
To jak katar przy grypie, jest, meczacy, niedobry ale jak zaczniemy ciagle o nim myslec bedzie bardziej jeszcze dokuczliwy, a do tego w wypadku nerwicy im mniej uwagi tym szybciej calosc schodzi.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
asia1994

24 maja 2015, o 17:44

Więc z czasem te myśli też sie uspokoją i już nie będą przychodzić do głowy? I jeszcze mam takie pytanie do osób odburzonych, czy uczucia odczuwane wcześniej powracają? Bo aktualnie nie jestem w stanie poczuć wobec osób bliskich miłości, nie potrafię sie czymś wzruszyć itp.
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

24 maja 2015, o 17:51

Ja to sie zastanawiam czy ktokolwiek tu z osob to w ogole czyta cokolwiek tu na forum co juz jest :)
Tak wracaja uczicia zgodnie z tym co pisza wszyscy i ciagle powtarzaja ci, ktorzy z tego juz wyszli i ktorzy zamiscili tu swoje historie i w dziale o dd i nerwicy, wszystko wraca do normalnosci.
Mysli wowczas tez lekowe nie przychodza do glowy i do tego przestajemy sie bac normalnych mysli, ktore teraz traktujemy z lękiem.
Kochana asiu poczytaj naprawde forum, troche ludzkich historii bo widac ze jestes tu od marca a pytasz o rzeczy podstawowe, i wtedy powstaje pytanie jak ty chcesz potrafic sama sie uspokoic skoro po prostu brak ci podstaw? ;)
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
asia1994

24 maja 2015, o 17:53

Ja czytałam dużo postów, artykułów, oglądałam nagrania i naprawdę widzę postęp od marca. Nie mam już dd, ale jeszcze mam stany depresyjne i te myśli egzystencjalne, które mi nie dają spokoju, więc dlatego wolałam spytać i się upewnić :)
Awatar użytkownika
stokrotka89

25 maja 2015, o 07:09

Hm normalne w nerwicy ze jedne objawy ustępują a pojawiają sie inne?
ODPOWIEDZ