Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
żabkamała
Zarejestrowany Użytkownik

14 kwietnia 2015, o 17:04

u mnie najgorsze jest to że już sobie myśle że myśli o schizie przeszły...a one przyjmują inną formę, często trudno mi zidentyfikować myśl lękową, nazwać i ją i olać.
Taci

14 kwietnia 2015, o 17:06

żaba masz rację, nerwica szuka każdej dziurki abyś uwierzyła w to, i bała się, że masz schizę :)
u mnie taki przykład: miała natręty samobóje, których w 80% się nie boję, ale powstawają pytania typu: po co się dokształcać jak i tak umrę, po co się starać i cieszyć jak i tak umrę, itd.... Więc nerwiczka uderza w inny punkt :)
Awatar użytkownika
Rosebud

14 kwietnia 2015, o 17:50

A ta zla tolerancja ciepla tez nerwicowa moze byc?
Nerwica rozpoznana od 1 roku i 9 miesięcy. Aktualny lek Asetra - oczekiwanie na działanie.
Taci

14 kwietnia 2015, o 17:57

Tolerancja ciepła? Poprzez nerwicę możesz więcej się pocić to normalne w nerwicy, możesz także czuć przegrzanie ciała oraz mieć np. zimne ręcę od nerwów. Gdy cały czas jestes poddenerwowany to może dawać takie objawy. Jeśli chodzi o pot... Może dziać się Tobie coś z gruczołami potowymi, zaznaczam, ze nie jest to śmiertelne. Jeśli Cię to niepokoi warto się przebadać, ale myślę, że to normalna reakacja organizmu na ciepło, moze byłeś za "grubo" ubrany. Nerwica też osłabia organizm, możesz czuć się zmęczony i przez to odczuwasz zmęczenie i większa potliwość :)
Awatar użytkownika
Rosebud

14 kwietnia 2015, o 18:21

taciakowa90 pisze:Tolerancja ciepła? Poprzez nerwicę możesz więcej się pocić to normalne w nerwicy, możesz także czuć przegrzanie ciała oraz mieć np. zimne ręcę od nerwów. Gdy cały czas jestes poddenerwowany to może dawać takie objawy. Jeśli chodzi o pot... Może dziać się Tobie coś z gruczołami potowymi, zaznaczam, ze nie jest to śmiertelne. Jeśli Cię to niepokoi warto się przebadać, ale myślę, że to normalna reakacja organizmu na ciepło, moze byłeś za "grubo" ubrany. Nerwica też osłabia organizm, możesz czuć się zmęczony i przez to odczuwasz zmęczenie i większa potliwość :)
Dokladnie tak sie czuje jak napisalas to jest takie przegrzanie i od razu mi slabo! :huh zimne rece i nogi mam bardzo czesto.Ja to sobieteraz zaczalem kiłe ukladunerwowego wkrecac:/
Nerwica rozpoznana od 1 roku i 9 miesięcy. Aktualny lek Asetra - oczekiwanie na działanie.
Taci

14 kwietnia 2015, o 18:23

Niedługo sobie wkręcisz raka :D To ja Ciebie zapewniam, że to kolejny objaw Twojej kochanej nerwiczki :D i nie czytaj pierdół bo się bardziej nakręcasz :)
Zaakceptuje ten stan i idź dalej :)
Awatar użytkownika
Rosebud

14 kwietnia 2015, o 18:41

no mysli rakowe co jakis czas wracaja ale neiczytalem dzis nic na cale szczescie :P. Tak tez zamierzam w piatek 1 dzienterapii wiec licze ze powoli ztego wyjde
Taci

14 kwietnia 2015, o 18:42

Więc dla Twojej wiadomości BĘDZIESZ ŻYŁ I NIC TOBIE NIE JEST ORÓCZ NERWICY! Zapamiętak to sobie i powodzenia na terapii :)
miśka pyśka

14 kwietnia 2015, o 18:46

Ja sie z "chorobowymi" natrętami uporałam. tera zwskoczyły takie, które mają silny zwiazek z moim lękiem, tzn. lęk o pracę. czy ją będę miała? Czy miałabym ją gdybym wybrała inny zawód? jak by było gdybym wybrała inną ścieżkę życiową??

Fe :( Każdy ma wątpliwości, ale te mnie przytłaczają :(
On93

15 kwietnia 2015, o 13:40

Witajcie. U mnie przez pare ladnych dni bylo na prawde super, praktycznie prawie ze normalnosc, natomiast po wczorajszej rozmowie z siostra kiedy to opowiadala mi o swoich problemach jest lipa ... Nie wiem dlaczego ..
Awatar użytkownika
świstakejro

15 kwietnia 2015, o 17:36

Rosebud, przez Ciebie to i ja się zaraz zacznę wkręcać że mam kiłę ukłądu nerwowego bo całe życie mam lodowate ręce i nogi. Zawsze myślałąm że to od niskiego ciśnienia a teraz mam nową myśl że to może kiła.
Musisz pozwolić sobie umrzeć żebyś mógł dalej żyć
Victor
Administrator

15 kwietnia 2015, o 17:44

Błagam was ludzie... :) Zimne ręce i nogi to jest chyba podstawowy objaw nawet samego strachu, jak możecie po tym diagnozować sobie kiłę układu nerwowego? :)
Zachowujecie się jak typowe obrazy lękowe a ciągle szukacie chorób gdzie w tych chorobach takich obrazów nie ma. Objawy to jedno ale obraz lękowy jest tylko jeden i tyle.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
świstakejro

15 kwietnia 2015, o 17:52

Victor , żartowałam sobie. chciałam swoim wpisem pokazać Rosebudowi jak działa ten mechanizm, żeby przeczytał i uśmiechnął się co ja bredze to może do niego by dotarło że sam też ma typowe myśli nerwicowca.
Musisz pozwolić sobie umrzeć żebyś mógł dalej żyć
Victor
Administrator

15 kwietnia 2015, o 18:20

A to wybacz świstak, nie jorgnąłem, że to taka sprytna pułapka - dowciap :D
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
Maadziak

15 kwietnia 2015, o 21:04

hej, przez takie oczywiste sprawy jak koniec szkoły i wielkie zmęczenie, takie uczucie przygnębienia,huśtawki nastroju , poddenerwowanie ostatnio nie ogarniam. Wiem, że to normalne, bo spowodowane rzeczywistą sytuacją, a nie tylko nerwicą. Wiele osób może czuć się źle, w takiej sytuacji. Lecz chodzi mi o coś innego. Całkowicie tracę poczucie czasu, i jak by mnie nie było w danym miejscu, tylko gdzieś dalej i wszystko jest bardziej ciche i przewidzenia- to mnie w ogóle dziwi... mogą wystąpić przy przemęczeniu?
ODPOWIEDZ