Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
toczka
Zarejestrowany Użytkownik

25 kwietnia 2019, o 08:56

Wczoraj pojechałam do ogrodnictwa powybierac sobie kwiatki do domu i cały czas w głowie siedziała natrętna myśl, że to pewnie ostatni raz jak tu jestem bo mogę umrzeć :/ masakra, wiem jakie to głupie ale mimo wszystko o tym myślę :/
I te cholerne piski w uszach!! Już dostaje od nich szału!!! 😠
Awatar użytkownika
shyshqa

25 kwietnia 2019, o 09:47

toczka pisze:
Wczoraj pojechałam do ogrodnictwa powybierac sobie kwiatki do domu i cały czas w głowie siedziała natrętna myśl, że to pewnie ostatni raz jak tu jestem bo mogę umrzeć :/ masakra, wiem jakie to głupie ale mimo wszystko o tym myślę :/
Ja mam te same myśli ... są mimowolne i nie mogę nad nimi zapanować :grr:
Hania22

25 kwietnia 2019, o 11:03

toczka pisze:
Ja czekałam dwa lata na ogród ,na miejsce gdzie można sadzić drzewka,kwiaty, warzywa.
Miejsce od miesiąca jest gotowe,ale co wyjdę to myślę a po co przecież i tak niedoczekam żeby to jeść :(:
Jestem przekonana, że umrę
Że moje somatycznych " bóle głowy" to śmiertelna choroba.
Mam ciągle uczucie jakby ktoś mi pobił głowę :dres:
,oraz kucia ,uciski. :buu:
toczka

25 kwietnia 2019, o 11:54

Hania22 pisze:
toczka pisze:
Ja czekałam dwa lata na ogród ,na miejsce gdzie można sadzić drzewka,kwiaty, warzywa.
Miejsce od miesiąca jest gotowe,ale co wyjdę to myślę a po co przecież i tak niedoczekam żeby to jeść :(:

Dokładnie tak samo mam, nawet jak się dotkne w głowę to mni boli. Jakbym sie gdzieś uderzyla. Ból głowy i szumy w uszach to teraz jedyne somaty jakie mi zostały :/
fairlylocal

25 kwietnia 2019, o 15:50

Emsi881 pisze:
25 kwietnia 2019, o 08:38
Tak, czuję takie poparzenie jakby.. Tyle że u mnie skupiło się to na nogach i już mam wizję że mam uszkodzony kręgosłup po masażu który miałem w zeszłym tygodniu i że mi koleś nerw uszkodził w kręgosłupie..
Też miałam na nogach cały zaszły tydzień. Teraz trochę nogi i kark. Do tego mrowienie konczyn. Dotychczasowe badania ok, neurolog nic nie widzi, mam jeszcze się zbadać pod kątem Hashimoto i boreliozy plus poziom witamin B i D. Lekarze sugerują nerwicę... Myślę że nie jest możliwe to żeby masażysta Ci uszkodził nerw, spokojnie :)
Awatar użytkownika
Halka
Odważny i aktywny forumowicz

25 kwietnia 2019, o 16:04

Hania22 pisze:
toczka pisze:
To są somaty od lęku myśli nadawaniu temu uwagi , coś dało sygnał żeby nauczyć sie żyć inaczej , świadimie , niewiem co u was spowodowało taki stan ale tymi myślami tylko cierpienie przedłużacie. Sadźcie te kwiatki i warzywa czy co tam , bez pytania a po co? Tak poprostu bo analizy podsycają lęk , a już myślenie o chorobach czy umieraniu to dopiero mieszanka wybuchowa , ta fajne ataki daje . Zamiast tłuc i wierzyć że coś ostatni raz zacząć ryć sobie że to lęk i somaty , typowe bo każdy kto jest w takim stanie ma tak i są tacy co zmianą myślenia i uporem , świadomie działając na podświadomość uporali sie z somatami , lękiem i natrętami. I jak tak mówią to tak jest a niewierzyć myślom natrętnym i jeszcze samemu je sobie dokładać.
Awatar użytkownika
shyshqa

25 kwietnia 2019, o 20:24

Czy to normalne, że mam same somaty, a lęku nie czuję? Albo czuję lęk, a reszta mnie nie rusza? Głupio się z tym czuję 😂
Urzula

26 kwietnia 2019, o 12:40

shyshqa pisze:
25 kwietnia 2019, o 20:24
Czy to normalne, że mam same somaty, a lęku nie czuję? Albo czuję lęk, a reszta mnie nie rusza? Głupio się z tym czuję 😂
Ja tak mam i to właściwie zawsze. Nie odczuwam lęku, żyje sobie swoim życiem, wykonuje różne czynności a lupie mnie np w skroniach albo zatykają mi się uszy. Mierze ciśnienie i jest ok. Te somaty raz są, a raz ich nie ma albo nagle czuje lęk, a czuje się świetnie.
Myślę, że ta nerwica to niezła jajcara, ponieważ skutecznie robi z człowieka wariata. Najlepiej mieć to w tyle i żyć na zasadzie, że co ma być i tak będzie, a człowiek nie jest przecież w stanie mieć kontroli nad własnym organizmem dwadzieścia cztery godziny na dobę.
OYKA

26 kwietnia 2019, o 18:34

Już dawno się nie upewniałam co do moich objawów ale tym razem muszę bo choć ostatnio było dobrze to znowu się wkrecilam. Ból brzucha pod mostkiem, w tak zwanym dołu. Miał ktoś i jak długo?
tapurka
Dyżurny na forum Odważny VIP

26 kwietnia 2019, o 18:35

OYKA pisze:
Już dawno się nie upewniałam co do moich objawów ale tym razem muszę bo choć ostatnio było dobrze to znowu się wkrecilam. Ból brzucha pod mostkiem, w tak zwanym dołu. Miał ktoś i jak długo?
Czy miał czy nie miał - co za różnica. Naucz się akceptacji objawów i nie nadawania im wartości. Poczytaj wpisy chłopaków albo pooglądaj Divovica.
you infected my blood
życie

26 kwietnia 2019, o 22:03

OYKA pisze:
Mój 10 letni syn wczoraj narzekał na taki ból, bo bardzo zgłodniał w szkole, a obiad był bleeeee. Może to od żołądka.
Wczoraj byłem bystry
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
sebastian86

26 kwietnia 2019, o 22:54

czy ktos z was miał takie czeste pulsowanie w glowie ? lekarstwo na poprawe krazenia mozgowego zawiodło...
Mistrz 2021 (L)
Tove
Odważny i aktywny forumowicz

26 kwietnia 2019, o 22:57

OYKA pisze:
Miał miał:)
Od powiedzmy 5 lat😂badania ok, żyje a ból się pojawia co jakiś czas z tym ze nie traktuje już go jak raka:)
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, It’s not the end.
Ed Sheeran
toczka

27 kwietnia 2019, o 06:07

sebastian86 pisze:
czy ktos z was miał takie czeste pulsowanie w glowie ? lekarstwo na poprawe krazenia mozgowego zawiodło...
Oczywiście że tak. Mam co jakiś czas plus szumy w uszach. Po wysiłku jest lepiej, głowa nie boli i szumy ustają jednak w spoczynku szumi :/
Wiem, że to głupie uczucie ale jakby to było coś gorszego to miałbyś masę innych objawow neurologicznych ;)
tapurka
Dyżurny na forum Odważny VIP

27 kwietnia 2019, o 08:24

sebastian86 pisze:
Sebastian lekarstwo Ci nie pomogło bo nie miało co leczyć. Wiesz jak nerwica działa, wiesz jakie może dawać objawy, nie dziw się im, akceptacja to podstawa. Ja wierzę że z tego wyjdziesz i niedługo będzie u Ciebie lepiej :)
you infected my blood
ODPOWIEDZ