Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Już mam dość tej nerwicy... moja historia.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
sloneczko92
Zarejestrowany Użytkownik

29 maja 2015, o 13:11

ehh tak jest ;/ i człowiek sie nakręca i wywoluje sam objawy ;/

-- 29 maja 2015, o 13:11 --
jestem się wygadac ;/ mam dziś tak koszmarny dzien :( odrealnienie, cała drże, nie moge sie na niczym skupić, serce mnie kłuje. Wzięłam sobie Afobam który mam brać doraźnie, gdy siw gorzej bd czuła... troche przeszło a teraz znów... czuje sie jakbym sie kołysała... słabo mi w oczach mi sie mieni :(
Awatar użytkownika
Jerry
Odważny i aktywny forumowicz

29 maja 2015, o 13:27

a zamiast łykać afobam nie mogłaś np. wskoczyć na rower i sobie pojeździć? jeżeli nie pracujesz to możesz zrobić sobie kilkugodzinną wycieczkę rowerową. to dużo lepsze dla ducha i ciała niż samoudręczanie.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

29 maja 2015, o 13:33

Sloneczko a rano jeszcze gadalismy . Pamietasz jak pisalem ze dzis lipa itd . No i minelo juz jest dobrze . Nie martw sie przyzwol sobie na chwile slabosci jezeli masz jak . Pusc sobie jakas relaksujaca muzyke . Zrob cos co cie ucieszy zajmie i zmieni i otoczenie myslowe . Bedzie dobrze ja mam przez nerwice problemy z pamiecia ale jak zle sie czuje pol dnia a pozniej jest lepiej duzo to poprostu nie pamietam tamtej zlej polowki . Z objawami somatycznymi jest tak ze one nie odchodza szybko i nie mozna o nich latwo zapomniec jak np w natretnych myslach ze wystarczy czyms sie zajac . Bo jak boli to trudno tego nie czuc . Ale to normalne ze boli . Musisz wziac to tak ze jak boli to boli czuje ze zyje a ten bol i tak nic nie zrobi ci groznego poprostu bedzie bolal i przejdzie . Musisz sie zrelaksowac. Mimo objawow znajdz sobie cos zeby nie myslec o nich
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
sloneczko92

29 maja 2015, o 13:50

Niestety mi się nie da, bo jestem w pracy...

No wiem ;/ Ale ja już jestem tak tym zmęczona... ale jestem teraz załamana o od poniedziałku do wczoraj się czułam całkiem inaczej niż ostatnio i chyba sie zdenerwowałam że znów wrociło... ale powiem że czasem jak sb przypominam nagranie no AKCEPTACJI i próbuje sie do niego stosować to naprawde czasem tak jakby przechodzi... a jeżeli chodzi o zajęcia to staram sie oglądam seriale, teraz czytam ksiazke, ale nie mg sie dzis skupic a w ostatnich dniach siedzialam tak wyluzowana i czytalam sobie bez problemu... ehhh
Awatar użytkownika
Jerry

29 maja 2015, o 14:12

niech zgadnę - jeszcze do tego pewnie siedząca praca przy kompie? :/ to przerąbane na objawy. chyba, że możesz sobie jakiś film włączyć, albo jak Bart radzi - muzykę relaksacyjną.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
sloneczko92

29 maja 2015, o 14:16

Tak i właśnie w tej pracy mi się pogorszyło ....
koki

29 maja 2015, o 14:33

ja mam prace przy kompie, 8 godzin od pon do pt :) jak mam zajęcie to jest szał, klient-telefon-maile etc. natomiast często jest tez tak, ze siedze i czekam az ktoś przyjdzie :( wtedy zeby o tym nie myśleć, buszuje po interenecie, filmy seriale, joe, demoty, allegro, fb i to forum :)
Kretu20
Gość

29 maja 2015, o 14:37

Tu nie chodzi o tym żeby o tym nie myśleć tylko mieć odpowiednie podejście a nie uciekać przed tym "musze sobie znaleźć coś do roboty żeby o tym nie myśleć". Chyba że podchodzisz do tego luzacko w stylu, "wiem że to nerwica, pyerdole to i te wszystkie objawy" nie boisz się myśli i idziesz sobie pograć w pasjansa albo oglądasz szefową w obcisłej mini.
sloneczko92

29 maja 2015, o 15:12

mi to się już ten net znudził aż :p

no ja o tym wiem... ale nie umiem sobie radzić z tym jak narazie ;/
Awatar użytkownika
Jerry

29 maja 2015, o 15:32

to normalne, że jeszcze nie umiesz, ale generalnie - najgorszy jest brak zajęcia i nie pomaga też brak ruchu. też siedzę w pracy przy komputerze i (pomijając problemy z mobilizacją) jestem w siódmym niebie, kiedy mam dużo roboty i wciągające zajęcie. natomiast kiedy mam jakiś, nawet krótki idle to różne rzeczy potrafią się przyplątać. i umiem sobie z nimi radzić bo zazwyczaj mam na nie wyje..ne, ale zauważam je po prostu.
sloneczko92

1 czerwca 2015, o 12:55

Właśnie o to chodzi ;/ ale lepsza taka praca niż żadna...

a jak wgl u Cb z nerwicą na dzisiejszy dzien ?
Awatar użytkownika
Jerry

2 czerwca 2015, o 15:35

Mam dni cudowne, kiedy nic nie czuję i mam słabsze, kiedy coś się przypomina. Generalnie stres działa niekorzystnie. Teraz tak mam, że dopadły mnie trudne sprawy w pracy i siedzę ze ściskiem w głowie, ale siedzę i akceptuję to. I staram się skupiać na pracy tak mocno jak to możliwe. Nie jest to przyjemne, ale kilka miesięcy temu wpadałbym w panikę, a teraz po prostu robię swoje.
sloneczko92

9 czerwca 2015, o 15:46

Aha no to jesteś na dobrej drodze :) trzeba sobie radzić jakos ;)

-- 9 czerwca 2015, o 15:46 --
już mam dość tych ataków paniki :( jestem sie wygadać... dziś znow mnie dopadło :( mam takie ciężkie oczy widze jak przez mgle :( słabo mi sie robi wydaje sie ze sie zaraz przewroce :( mam tego dośc... nie wiem co ze soba zrobic nie umiem usiaść spokojnie :(
zaburzony86

9 czerwca 2015, o 19:57

Każdy z nas to przeżył. Niestety nie ma na to innej metody niż przejść nad tym do porządku dziennego.
Awatar użytkownika
PANGIRYK

16 czerwca 2015, o 09:44

A jak sobie radzicie z tym jak np budzicie sie rano i czujecie ze cos os rana nie gra niepokoj podenerwowanie itd.? Ja tak mam czesto ze poczatek dnia wyglada zle a nawet tragicznie
ODPOWIEDZ