Hej, hej

Być może nie napiszę nic odkrywczego, ale postanowiłam też dorzucić swoje trzy grosze do rozmowy.
Znam mojego chłopaka od dzieciństwa, wychowaliśmy się na tym samym osiedlu. Nigdy, przenigdy nie widziałam w nim materiału na faceta. Los jednak tam nami pokierował, że mieliśmy okazję poznać się bliżej. Co prawda na samym początku naszej relacji nie uznawałam go za szczególnie przystojnego ani pociągającego (nawet założyłam się z przyjaciółką, że nigdy z nim nie będę!) z dnia na dzień, przez długie rozmowy i poznawanie siebie, zaczynałam dostrzegać jego zalety. Jest inteligentny, oczytany, charyzmatyczny i wyrozumiały. Jeśli ktoś spytałby mnie o jego zalety, podałabym właśnie takie. Widzisz gdzieś w tej informacji wzmiankę o jego wzroście lub wyglądzie?

Nie, absolutnie. W tym momencie uważam go za najprzystojniejszego faceta na świecie, ale jestem przekonana, że gdyby nie jego charakter i cierpliwość do mnie, nigdy nie zwróciłabym na niego uwagi.
Są na świecie takie dziewczyny, to nie jest bajka. Moja przyjaciółka jest przepiękna, a zakochała się w facecie z dziewiczym wąsem. Jestem zdania, że wszystko, absolutnie wszystko zależy od charakteru i podejścia do życia.
Tak jak pisał Victor, musisz rozszerzyć swoje choryzonty. Nie oszukujmy się, jest niewielka szansa, że poznasz kobietę swojego życia na imprezie. Dziewczyny najczęściej przychodzą się tam wybawić, a nie znaleźć materiał na faceta. Musisz wyczuć, czego oczekuje dziewczyna. W jaki sposób? Wydaje mi się, że najczęściej chodzi o dojrzałość i emocjonalność. Szesnastoletnia dziewczyna nie jest gotowa na długotrwały związek, woli bawić się w randkowanie, ale bez zaangażowania. Musisz patrzeć na ich charakter, zgadywać, czego pragną (lub po prostu pytać), a nie zakochiwać się na oślep i wymagać od dziewczyny czegoś, czego nigdy nie chciała.
Moja rada? Nie szukaj. Poznasz kiedyś fajną, radosną dziewczynę, z którą będziesz śmiał się godzinami, ale raczej nie stanie się to na imprezie albo na portalu randkowym. Takie osoby po prostu pojawiają się w Twoim życiu bez ostrzeżenia, przez zupełny przypadek. Będziesz wiedział

Nie szukaj w sobie winy, po prostu zaakceptuj to, że być może trafiłeś na niedojrzałe dziewczyny.