Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Kolejna wkreta :( utrata wzroku przez nerwice :(

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Divin
Administrator

24 października 2014, o 11:10

To proszę na drugi raz kilka razy przemyśleć co Pani pisze, lub przejrzeć posty osoby której chce Pani udzielić odpowiedzi i zapoznać się z nią, bo takie ogólne pisanie nie przynosi nikomu żadnej korzyści. Do tego wiele już Pani postów było usuwanych przez swoją nature nakręcającą więc szczerze, nie widzę większego sensu tej współpracy skoro więcej z niej szkód niż pożytku.

No chyba że ruszy Pani w końcu głową na jakim forum jest i że nie ma tutaj osób chorych psychicznie tylko osoby zaburzone którym należy się należyty szacunek a nie straszenie głupotami.
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
abelarda
Zarejestrowany Użytkownik

24 października 2014, o 11:12

Zordon pisze:No i właśnie o to chodzi, żeby ograniczyć to naukowe podejście tutaj na forum i nauczyć się podchodzić do każdego bardziej po ludzku, bo tutaj największą uwagę zwracamy na nie nakręcanie ludzi na cokolwiek. A niestety jeśli ktoś ogłosi że jest psychologiem/psychiatrą, a później "rzuca" trudnymi naukowymi określeniami, zwrotami itp. to w oczach zalęknionego nerwicowca zyskuje status "eksperta" i "autorytetu". A później to już leci: "no bo psychiatra powiedział, że tego dostanę, to pewnie tak jest", dalej juz nakręcanie się, atak paniki i nici z obniżania poziomu napięcia :D

Dokladnie tak jest :( teraz zaluje ze zrobilam wogole ten temat bo wlasnie teraz mam mysli ze skoro pani fronczak jest lekarzem to wie to lepiej :( brakuje mi dystansu do takich rzeczy jeszcze
Divin
Administrator

24 października 2014, o 11:14

Pani Fronczak napisała bez głębszego zastanowienia Abelardko, już nie pierwszy raz zresztą. Prawdą jest co napisał Victor, że jeśli ma się daną reakcje na lęk to nie wpada się w żadne histeryczne ślepoty etc, tym bardziej jeżeli ma się nerwice już od dłuższego czasu. To są indywidualne reakcje i Ty tak jak wiele innych osób na tym forum nie masz uwarunkowania do ślepoty histerycznej. Także śpij spokojnie. :)
Odburzony
Konsultacja Skype
FronczykAnia

24 października 2014, o 11:16

Nie jestem lekarzem :) I jak pisałam przed chwilą popełniłam gafę używając zwrotów i traktując Cię abelardo jako użytkowniczkę nową. Tu jeden z Panów wyżej pisał słusznie, że ślepoty histeryczne pojawiają się zwykle na starcie, przy traumie.
Przykro mi, że wprowadziłam zamieszanie. Nie musisz się abelardo martwić o swój wzrok :)
abelarda

24 października 2014, o 11:18

Teraz potrzebuje to powtorzone z 200 razy ;p
Aneta
Odburzony i pomocny użytkownik

24 października 2014, o 11:19

To Pani Ania teraz w ramach zadośćuczynienia powtórzy tobie to na PW 200 razy :DD
Divin
Administrator

24 października 2014, o 11:19

No to Panno Fronczyk, nawarzyła Pani piwa, to teraz powtarzać to proszę 200 razy :DD
Odburzony
Konsultacja Skype
FronczykAnia

24 października 2014, o 11:25

Ojejku :) To może jeszcze dodam, że ślepoty histeryczne to nie jest trwałe uszkodzenie wzroku. Tylko czasowe, zwykle samoistnie ustępujące. Ale i tak najważniejsze jest to co potwierdziłam już powyżej. A mianowicie, ze nerwice histeryczne są diagnozowane na początku bo wtedy pojawiają się objawy.
abelarda

24 października 2014, o 11:27

To chociaz ze sto razy ;p
Nie no dobra i tak mam watpliwosci ale one to sa zawsze przeciez :)
Awatar użytkownika
dankan
Odburzony i pomocny użytkownik

24 października 2014, o 12:01

FronczykAnia patrz co piszesz ty nieuku niedorozwiniety! Sam mam tunelowe widzenie przy lekach i teraz sie strykalem! Mysl troche! Spanikowac ladnie mozna przez takie wpisy
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
Awatar użytkownika
Sagem
Odważny i aktywny forumowicz

24 października 2014, o 12:06

Może tak dodać Panią do moderowanej co chłopaki? :D
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
Divin
Administrator

24 października 2014, o 12:16

Sprawa już rozwiązana Panowie, jeszcze jeden taki numer a trafi do moderowanej. Teraz już chyba zdaje sobie sprawę z tego co narobiła. Także ostatnia szansa.
Odburzony
Konsultacja Skype
Victor
Administrator

24 października 2014, o 12:53

Chciałbym też zwrócić na coś uwagę.
Odstawiając na chwilę na bok to, że Ania rzeczywiście dała plamę w wypadku rozmów z osobami w lęku. Ja ogólnie jestem sceptycznie zawsze nastawiony do udziału specjalistów w forach bo oni zwykle mają typowo specjalistyczne podejście.

Ale jednak nie da się obejść obojętnie wobec tego, że wy nie powinniście tak ulegac nakrecaniu i lękom wyniakjących z tego co przeczytacie. My oczywiście reagujemy na wszelkie takie posty, moderujemy itd ale też nie macie nerwicy tydzień czy dwa, ale niektórzy miesiące całe, a nawet lata.
Jak siedzicie w domu i nagle zaboli was serce, czy przyjdzie jakaś dziwna myśl, pojawi się jakoś objaw to też nagle nakrecacie sie, reagujecie nieprawidłowo, wątpliwościami itd. W takim wypadku jest tak samo, wątpliwości, lęk analizowanie.
Więc niech takie sytuacje będa dla was sytuacjami gdzie możecie reagować w końcu w inny sposób, gdzi emożecie dostrzegac te nawyki reakcji lękiem i uczyć się ignorowania mimo obaw i lęku, ryzykowania mentalnego, po prostu to sa sytuacje gdzie możecie wpływac własnie na swój stan emocjonalny.
Nauczyliście się i wyczuliliście na nakrecanie, to teraz pora to odkręcać. Bo w taki sposób odburzacie się z lękowego koła.
A jak w takich sytuacjach tylko reagujecie strachem i nie dostrzegacie mozliwości, że możecie powiedzieć STOP to trzeba się zastanowić nad swoją sumiennością w pracy nad lękami.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s
Odburzony Wolontariusz Forum

4 listopada 2014, o 17:26

Pani Fronczyk brak doświadczenia z nerwicowcami, dlatego wali książkowo, nie jest w stanie pojąć, ze lękowcy się nakręcają?
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
Awatar użytkownika
marianna

5 listopada 2014, o 00:11

Podczas pracy w szpitalu byłam świadkiem
takiego ataku z "utratą wzroku", a własciwie los mnie pchnął w kierunku tych osób (gdzieś na mieście) i każda z tych osób po kilku mintutach odzyskała
wzrok, jeszcze zanim przyjechała karetka, każda z tych osób była w szoku w związku z jakims trudnym wydarzeniem albo po udarze słonecznym.
Nie były to osoby z derealizają.
Sama miałam derealizację i ataki paniki i wiem że to zupłenie inny stan niżeli ślepota histeryczna.
Ataki paniki i derealizacja to skutek konfliktu wew. i napięcia nerowego i nie spotkałam się nigdy w przypadkiem
żeby ktoś w tym stanie tracił wzrok. A przypadki widziałam różne ;)
Ludzie z atakami paniki nie wpadają w histerię i nie mają chwilowych zaników wzroku
tylko mają napad lęku.
To są dwie różne sprawy.
Nie jestem lekarzem ale mam za sobą 10 lat pracy w szpitalu i jestem sanitariuszem med.
*** JEŚLI KTOŚ MI ODPOWIADA TO "CYTUJCIE" BO JA POTEM GUBIĘ WĄTKI ***

http://www.zaburzeni.pl/25-etapow-trwania-nerwicy-wg-kamienia-t4347.html
http://www.zaburzeni.pl/spis-tresci-autorami-t4728.html
STRACH PRZED UTRATĄ KONTROLI ITD:
http://www.zaburzeni.pl/strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=8KrCjT6b1VI&feature=youtu.be
SPIS MYSLI NATRETNYCH/LEKOWYCH:
http://www.zaburzeni.pl/zbior-naszych-natretnych-mysli-i-obrazow-myslowych-t4038.html
SPIS OBJAWOW SOMETYCZNYCH/LEKOWYCH:
http://www.zaburzeni.pl/nerwica-objawy-mala-encyklopedia-naszych-objawow-wpisz-sie-t3492.html
ODPOWIEDZ