Oj dziewczyny ... co za stereotypowe myslenie
Powaznie mowiac po prostu zawsze mnie te kultury rozmaite, tradycje, modele rodziny interesowaly i po pierwsze to ze np w Arabii Saudyjskiej jest tak jak jest nie wynika z meskiego szowinizmu tylko tradycjii, ktore sa im potrzebne do posiadania wlasnego charakteru ogolnego funkcjonowania spoleczenstwa, jest to cos co ich zarazem tez chroni przed pewnymi negatywnymi aspektami zmian na chocby modele europejskie.
Jasne jest, ze jak tego nie znamy to nas to zadziwia

Oczywiscie ze sa aspekty, ktore sa zwyklym wykorzystywaniem takiego stanu rzeczy i w ogole to szeroki temat.
Absolutnie uwazam ze nalezy sie pelen szacunek plci zenskiej, pelnia praw wyborczych

, rozwojowych, wolnosc wypowiedzi, slowa, wyznania, wlasnego zdania, oraz ze kobieta jest rowna facetom na prawie

kazdej plaszczyznie itd, itd ale w modelu rodzinnym bardziej sklaniam sie ku temu ze kobieta ostatecznie i tak powinna sie dostosowywac do faceta a nie odwrotnie.
Bo to i tak, zeby nie wiem co mowic jest to najczestszym i dosc naturalnym stanem rzeczy. Nie kazdy sie bedzie nadawal do tego aby bylo odwrotnie.
Nie oznacza to jednak ze facet ma zawsze racje, ze nie powinien nie umiec sie przyznac do bledu czy tez ma mdlec na widok kobiety w spodniach a kobiety pod wplywem wzroku faceta milknac jak owieczka
ale model rodzinny mnie taki z grubsza odpowiada.