Kochana, nie ma na Ciebie mocnych!Laurka2018 pisze: ↑24 kwietnia 2018, o 08:40No można zrobić badania i przestać, ale jak wciąż dochodzą nowe objawy to dochodzą nowe badania nie? I tak można w nieskończoność bo chorób na które jeszcze się nie przekazaliśmy jest całe mnóstwo. Ja mam teraz na topie tocznia, i co? Znów kolejne badania.. I nawet o nim nie czytałam tylko ktoś mi coś podpowiedział że tak powiem A na już poleciałam na testy, stąd ten reumatolog mi się wziął. Ale nie byłam jeszcze. Ale sprawdzałam tylko w Internecie ze i nas reumatologia na NFZ nie ma , tylko jeden prywatny . Eh... wiecie co to oznacza...
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Hipohondria a rodzina/ bliscy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
- Laurka2018
Kiedy ja próbuje się starać. Skąd mogę wiedzieć o jest niezbędne A co jest już moim wymysłem? Lekarze mają nas w sypie, na ból przewidują ketonal, a ja już nie mam siły szukać bo nawet nie wiem gdzie.
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
A po co to robisz ? Skoro wiesz, ze to nie ma sensu a badania sie nie kończą to po co idziesz na kolejne ?agnefka28 pisze: ↑24 kwietnia 2018, o 09:19Kochana, nie ma na Ciebie mocnych!Laurka2018 pisze: ↑24 kwietnia 2018, o 08:40No można zrobić badania i przestać, ale jak wciąż dochodzą nowe objawy to dochodzą nowe badania nie? I tak można w nieskończoność bo chorób na które jeszcze się nie przekazaliśmy jest całe mnóstwo. Ja mam teraz na topie tocznia, i co? Znów kolejne badania.. I nawet o nim nie czytałam tylko ktoś mi coś podpowiedział że tak powiem A na już poleciałam na testy, stąd ten reumatolog mi się wziął. Ale nie byłam jeszcze. Ale sprawdzałam tylko w Internecie ze i nas reumatologia na NFZ nie ma , tylko jeden prywatny . Eh... wiecie co to oznacza...Też jestem uparta i wałkuje pewne tematy non stop i wiem swoje, ale STARAM SIĘ, a Ty póki co nie chcesz nawet spróbować. Zrób co powinnaś i daj sobie spokój, przynajmniej na jakiś czas. Powodzenia
![]()
To czy będziesz miec mysl, lęk czy ogolnie zle samopoczucie w nerwicy to kwestia losowa i nie masz na nia wplywu, ale czytanie google czy bieganie po badaniach juz tak. Także przestań to po prostu robic bo rzeczywiście tak mozna cale życie. Zrobisz badania od gory do dolu potem od nowa kolejne. Mnie przekonywalo to ze ( jesli chodzi o badania na NFZ) ze zajmuje ludziom chorym kolejke, ale akurat w tym czasie pare osob z mojego kręgu chorowało i stad ta refleksja.
Powiedz koniec i przestań sie badac

- Laurka2018
Po co chodzę na badania? Właśnie nie wiem. Chyba próbuje się jakoś "ratować " ale widzę że to nie ma sensu... dopóki chodzę i oddycham nikt nie weźmie mnie na poważnie. Szukam tak naprawdę na oślep przyczyn moich dolegliwości. Ale miało być o rodzinie ...
Wczoraj wieczór. Siedzimy na łóżku, tv gra i ja znów zaczynam temat.. No i słyszę przez uśmiech " teraz nogi A za miesiąc co Cię będzie bolało? Ręce,? Dupa? " .... szok... już nawet nic nie wspominałam o tym reumatologu... bo po co? Do psychiatry idę na poczàtku maja. Pójdę szybciej bo ja już chce wiedzieć czy mam ta nerwicę czy nie mam.
Wczoraj wieczór. Siedzimy na łóżku, tv gra i ja znów zaczynam temat.. No i słyszę przez uśmiech " teraz nogi A za miesiąc co Cię będzie bolało? Ręce,? Dupa? " .... szok... już nawet nic nie wspominałam o tym reumatologu... bo po co? Do psychiatry idę na poczàtku maja. Pójdę szybciej bo ja już chce wiedzieć czy mam ta nerwicę czy nie mam.
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
-
No i robisz krok do przodu idąc do psychiatryLaurka2018 pisze: ↑24 kwietnia 2018, o 10:26Po co chodzę na badania? Właśnie nie wiem. Chyba próbuje się jakoś "ratować " ale widzę że to nie ma sensu... dopóki chodzę i oddycham nikt nie weźmie mnie na poważnie. Szukam tak naprawdę na oślep przyczyn moich dolegliwości. Ale miało być o rodzinie ...
- Laurka2018
Nie wiem właśnie czy dobrze. Mąż się dowie to będzie zły
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
-
Psychiatra może Ci pomóc, a wykonywanie w kółko tych samych badań nieLaurka2018 pisze: ↑24 kwietnia 2018, o 10:35Nie wiem właśnie czy dobrze. Mąż się dowie to będzie zły
-
Laurka nie obraż się ale już czytając twoje posty widać ,że masz nerwicę.Na wsparcie męża nie licz ,mało kto z nas z nerwicą miał takie szczęście ,że miał wsparcie w rodzinie.Ja mojemu nic nawet nie mówiłam ,bo też się tylko podśmiewał albo był zły na mnie.Walcz o siebie sama i to koniecznie . Za pieniądzę ,które przeznaczasz na niepotrzebne badania lepiej kup coś dzieciom.
- Laurka2018
Ja się nie obrażam co wy
lubię od wad odpowiedzi bo kierują mnie że tak powiem na odpowiednie tory ... Ja to się już nawet tego psychiatry tak nie boję ale męża bardziej. On traktuje psychiatrę jak kogoś od czubków, nie chce nawet o tym słyszeć bo dla niego to żebym poszła albo i chodziła regularnie do psychiatry to hańba jakąś, albo że ma żonę psychopatkę albo to uderza w jego godność, coś w tym stylu że jakbym chciała z niego potwora jakiegoś zrobić że przy nim sfiksowałam

Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
-
Nie no muszę się wypowiedziećLaurka2018 pisze: ↑24 kwietnia 2018, o 12:32Ja się nie obrażam co wylubię od wad odpowiedzi bo kierują mnie że tak powiem na odpowiednie tory ... Ja to się już nawet tego psychiatry tak nie boję ale męża bardziej. On traktuje psychiatrę jak kogoś od czubków, nie chce nawet o tym słyszeć bo dla niego to żebym poszła albo i chodziła regularnie do psychiatry to hańba jakąś, albo że ma żonę psychopatkę albo to uderza w jego godność, coś w tym stylu że jakbym chciała z niego potwora jakiegoś zrobić że przy nim sfiksowałam
![]()
![]()