Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Fluoksetyna, Seronil, Bioxetin

Tutaj wpisujemy nasze wrażenia i odczucia odnośnie leków jakie zostały nam przepisane przez lekarza.
Leki antydepresyjne, benzodiazepiny, neuroleptyki, (SSRI, SNRI) itp.
Opisujemy efekty działania danego leku oraz ewentualne objawy uboczne.
Możesz dopisać się do istniejącego tematu lub stworzyć swój własny.
ODPOWIEDZ
zankagrzanka91
Zarejestrowany Użytkownik

8 marca 2023, o 11:48

"słaniam się po nogach jak cień i codziennie proszę Boga o śmierć"
"Już nie proszę Boga o uzdrowienie, proszę o unicestwienie "
" Od dziecka uwikłana w ocd już nie wiem co fikcją a co nie"
" Mieć jeden lepszy dzień, bez pamięci cieszyć się "
Mufiśka4

18 lipca 2023, o 09:50

Hej jestem tu nowa więc witam wszystkich, od dwuch tyg biorę seronil 7dni10 mg i dzis 7 dzien 20 mg, było w miarę wchodząc na lek bo dostałam xanax 0,5 raz dziennie na 7 dni, ale wczesniejbralam wellbutrin, który nie zadziałał po1,5 miesiąca i tez łykałam xanax, wczoraj mnie złapał lęk wieczorem i trzymał w nocy i dzis jeszcze, ale zmniejszam xanax boprzepisywali mi go i brałam, dziwne jeśli miał by to być skutek uboczny brania seronilu to pewnie był by wcześniej chyba, ze xanax wyciszał, macie jakieś doświadczenia podobne? A i jeszcze zapytam o pobudzenietakie ruchowe ktosteztak ma ? Dziękuje za odpowiedzi
Mufiśka4

18 lipca 2023, o 09:53

Ten xanax nie brałam jakoś bardzo duże dawki, ale jednak z 2 miesiące ponad brałam, teraz schodzę z niego po mału, może to mnie łupie na tle lękowym, seronil to nie jest mój pierwszy lek brałam setaloft i sympramol kiedyś, a to pobudzenie trójwarstwowej okropne minie?
Izabelaa
Nowy Użytkownik

20 lipca 2025, o 08:30

Hej, biorę Seronil 20 mg od 3 tygodni i dzisiaj w nocy miałam tak że znowu miałam płytki oddech, jakby ciężej było mi go wziąć , jakbym miała
Zatkane zatoki, i panika, lęk, ogólnie też mam dziwnie uczucia w głowie, ciepło i skrzypnięcie, po za tym grałam aby się uspokoić i tak po 2 coś mnie ścięło nie pamiętam jak zasnęłam czy zasnęłam tylko na tym że grałam i właśnie ten lek a w jaki sposób zasnęłam to nie jakby mnie ścięło, i już się obudziłam O po 4 i poszłam dalej i obudziłam się o 7 i tylko czuję spięcie w głowie i ciepło , czy to może być od seronilu? gorsze dni..?
Izabelaa
Nowy Użytkownik

20 lipca 2025, o 20:31

Czy też ktoś tak miał za był zmęczony ? Głowa boli z jednej strony ?
Izabelaa
Nowy Użytkownik

20 lipca 2025, o 21:55

Czy przy seronilu mogę brać tabletki z witaminami i pić elektrolity ?
misia123450
Nowy Użytkownik

26 lipca 2025, o 14:02

Cześć
czy to możliwe abym po dwóch dniach brania mniejszej dawki fluoksetyny, zaczęła odczuwać skutki uboczne? Ponoć fluoksetyna utrzymuje się w organizmie jeszcze jakiś czas po jej całkowitym odstawieniu więc nie powinno być to zbytnio odczuwalne, tymczasem ja od 2 dni biorę dawkę o połowę mniejszą niż dotychczas (zalecenia lekarza, mam przejść na inny lek) i mam wrażenie, że już odczuwam skutki uboczne (zwiększone lęki, przyśpieszone bicie serca). Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Czy to może ja po prostu się nakręcam?
Izabelaa
Nowy Użytkownik

27 lipca 2025, o 02:22

misia123450 pisze:
Cześć
czy to możliwe abym po dwóch dniach brania mniejszej dawki fluoksetyny, zaczęła odczuwać skutki uboczne? Ponoć fluoksetyna utrzymuje się w organizmie jeszcze jakiś czas po jej całkowitym odstawieniu więc nie powinno być to zbytnio odczuwalne, tymczasem ja od 2 dni biorę dawkę o połowę mniejszą niż dotychczas (zalecenia lekarza, mam przejść na inny lek) i mam wrażenie, że już odczuwam skutki uboczne (zwiększone lęki, przyśpieszone bicie serca). Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Czy to może ja po prostu się nakręcam?
To bardzo możliwe, ja po dwóch dniach zwekszenia czułam odrazu też skutki uboczne, a wiem że trzeba przynajmniej 9 tygodni, teraz 3 tygodnie biorę i jest lepiej, lecz w nocy teraz obudziłam się i tak samo lęk co kiedyś dostałam, i szaleje lecz próbuje znaleźć sobie zajęcie. Głupie sny też mam, żywsze bardziej, mniej w dzień odczuwam lecz w nocy znowu lęk, zmęczenie i sny..
misia123450
Nowy Użytkownik

27 lipca 2025, o 11:05

Izabelaa pisze:
misia123450 pisze:
Cześć
To bardzo możliwe, ja po dwóch dniach zwekszenia czułam odrazu też skutki uboczne, a wiem że trzeba przynajmniej 9 tygodni, teraz 3 tygodnie biorę i jest lepiej, lecz w nocy teraz obudziłam się i tak samo lęk co kiedyś dostałam, i szaleje lecz próbuje znaleźć sobie zajęcie. Głupie sny też mam, żywsze bardziej, mniej w dzień odczuwam lecz w nocy znowu lęk, zmęczenie i sny..
O kurczę to nawet nie wiedziałam, że tak szybko mogą pojawić się skutki uboczne, ale teraz ma to sens. Dziękuję za odpowiedź
misia123450
Nowy Użytkownik

27 lipca 2025, o 13:11

Chociaż ogólnie jestem zdziwiona bo wszędzie czytam, że fluoksetyna utrzymuje się w organizmie jeszcze jakiś czas po całkowitym odstawieniu, z resztą kiedyś będąc na wyjeździe przez 2 dni w ogóle nie wzięłam leków (z własnej winy) i czułam się dobrze. A teraz przez 3 dni brałam 20 mg zamiast 40 mg i od razu takie coś? W szoku trochę jestem
krzysztof6
Nowy Użytkownik

28 lipca 2025, o 15:08

Izabelaa pisze:
misia123450 pisze:
Cześć
Biorę już 8my tydzień na nerwicę 20mg i szczerzę, to czuję jakby działało tylko może w pierwszych tygodniach przez chwilę, ale teraz nic. Czy to się jeszcze rozkręci? U Ciebie zaskoczyło dopiero po 9 tygodniach?
misia123450
Nowy Użytkownik

28 lipca 2025, o 17:40

A mam jeszcze pytanie do osób które z fluoksetyny przeszły na inny lek. Czy mieliście długą przerwę między odstawieniem fluoksetyny a wzięciem nowego leku? Ponieważ mój lekarz kazał mi tylko przez 3 dni brać polowe mojej dotychczasowej dawki fluoksetyny (brałam 40 mg więc miało to być 20 mg) a następnie odstawić ją całkowicie i zacząć wprowadzać nowy lek. Oczywiście nie podważam kompetencji lekarza, ale to 3 dni to wydaje mi się bardzo krótko…
ODPOWIEDZ