Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Fluoksetyna, Seronil, Bioxetin
- maciek1985
- Odważny i aktywny forumowicz
Po skończeniu studiów, problemy z pracą, atak i diagnoza w 2010 roku w październiku chyba dokładnie.
- Celine Marie
- Zarejestrowany Użytkownik
No ok i brałeś na początku ile czasu te leki i czemu odstawiłeś?Sorry,że się wypytuje ale chcę wiedzieć ze względu na siebiemaciek1985 pisze: ↑7 lutego 2018, o 20:52Po skończeniu studiów, problemy z pracą, atak i diagnoza w 2010 roku w październiku chyba dokładnie.
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- maciek1985
Brałem rok odstawiłem, wróciło. Potem brałem znów i to samo. Teraz brałem też jakoś ok.2 lat 20 mg, było wszystko super, ale niestety w styczniu jak pisałem jelitówka i połączyłem lek przeciwwymiotny (Metocroplamidum) z Fluoksetyną, co wywołało lęki i cała machina wróciła. Obecnie mam zwiększoną dawkę i wahania nastroju jak nie wiem. Np. dziś mega zjazd. Rokowania? Sam jestem ciekaw.
- Celine Marie
Dzwoniłam do mojej lekarki ,kazała mi brać połowę dawki ale to kapsułki z proszkiem są,jak niby mam to podzielić
Tak czy siak przez jakieś 10 minut miałam przebłyski pseudo normalności 

"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- maciek1985
Masz 20mg? TO jedynie hmm... co drugi dzień? Ciekawe czy efekkt byłby taki sam jak codziennie 10.
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
A ja z pytankiem, kiedy widzieliście pierwsze efekty fluoksetyny? Biorę 26 dzień, a dawkę docelową 40 mg od 19 dni. Łykam Seronil na depresję, czy już nie powinnam widzieć jakiejś poprawy?
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
- Wiktor96
Ja stosowałem Seronil w okresie znacznego nasilenia się u mnie objawów. Nie czułem w zasadzie żadnych różnic, dlatego też lek ten odstawiłem po około 2 miesiącach (również bez zmian po odstawieniu). Ze skutków ubocznych nie zauważyłem żadnego, bo byłem chyba wtedy zbyt roztrzęsiony żeby zauważyć jakieś zmiany ;D
-
Hej,jak odstawiales fluoksetyne?miales jakies schodzenie z dawki czy od razu?ja tez biore 20 mg dziennie przez 2 lata ,ale chcialabym odstawic....maciek1985 pisze: ↑7 lutego 2018, o 21:09Brałem rok odstawiłem, wróciło. Potem brałem znów i to samo. Teraz brałem też jakoś ok.2 lat 20 mg, było wszystko super, ale niestety w styczniu jak pisałem jelitówka i połączyłem lek przeciwwymiotny (Metocroplamidum) z Fluoksetyną, co wywołało lęki i cała machina wróciła. Obecnie mam zwiększoną dawkę i wahania nastroju jak nie wiem. Np. dziś mega zjazd. Rokowania? Sam jestem ciekaw.
-
Ja jeszcze biorę. Ogolnie fluoksetyna na poczatku sie sprawdzila.Jednak po dluzszym 2 letnim braniu stracila jednak swa moc.Teraz czuje ,ze natrectwa i lęki wrocily.Chce to odstawic lub zmienic na inny lek,bo czuje,ze juz niestety nie dziala...
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Hej
Ja jestem raczkująca z fluoksetyną, a dokładnie łykam Seronil. Łykam dwa miesiące w dawce 40 mg i dopiero od niedawna czuję, że coś zaskoczyło 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
-
Nelkalenka pisze: ↑18 grudnia 2018, o 22:45Ja jeszcze biorę. Ogolnie fluoksetyna na poczatku sie sprawdzila.Jednak po dluzszym 2 letnim braniu stracila jednak swa moc.Teraz czuje ,ze natrectwa i lęki wrocily.Chce to odstawic lub zmienic na inny lek,bo czuje,ze juz niestety nie dziala...
Ogólnie to brałam przez prawie 3 miesiące trójpierścieniowe ale ze względu na to że zwiększały mi objawy pms lekarz zmienił mi lek na Bioxetin 10 mg .i boje się ze to może być za mała dawka .