Ja bym nie brała blokerow.Mam to i Ty nie od dziś i zyjemy.Kajalena1 pisze: ↑30 grudnia 2019, o 21:47Beti kochana, a miałaś wysokie ciśnienie w ciąży? Bralas jakieś leki?
Ja na ostatniej wizycie u gina miałam 130na 80 i powiedział mi, że to już za wysokie, ale byłam mocno zestresowana ta wizyta i jestem niemalże pewna, że to przez to mi podskoczylo. Natomiast gin powiedział, że muszę iść do kardiologa i jeśli będzie konieczne to walczymy jakieś beta blokery, choć wzbraniam się, bo nie chce brać leków, ze względu na maluszka
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Dziewczyny w ciąży - obecne?
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
- Żorżyk
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć.Iwona29 pisze: ↑3 stycznia 2020, o 15:56
WitajBardzo się cieszę że ciąża była tym wyjątkowym czasem dla Ciebie.Gratuluję ogólnie dziecka i wytrwałości przy porodzie.
Też bym chciała by było dobrze ale dziś mam 12tc i zaczęłam mocno krwawic
Jestem w szpitalu.Mam przodujące łożysko i blisko kanalu.Podobno różnie bywa bo albo się utrza i uniesie w górę łożysko albo koniec![]()
Pisałam dobre rzeczy, aby dziewczyny podnieść na duchu. Miałam ogromne szczęście, bo mój poród odbierał wspaniały lekarz, ale przedtem nie chciał mnie ordynator przyjąć do szpitala, bo prywatnej wizyty nie wykupiłam

Przez całą ciążę naciągała mnie polecona prywatna ginekolożka, "nie wiedziała", że w czasie mojego porodu będzie remont szpitala, w którym ona pracowała i w którym miałam rodzić. Dobrze, że tam nie rodziłam.
Niepotrzebnie wyraziłam zgodę, aby przy badaniu byli studenci medycyny

Mogłam urodzić niepełnosprawne dziecko, bo były mąż celowo kontaktował się z chorą na różyczkę osobą, a ja na to nie byłam chora i tak naprawdę nie wiedziałam, jakie dziecko urodzę.
Będę mocno trzymać kciuki za Ciebie i medytować w Twojej intencji. Serio.
-
Iwonka trzymaj się! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Pisz proszę do nas co u Ciebie jeżeli będziesz chciała.
Miałam znajomą z przodujacym lozyskiem, było jej trudno, też krwawila, ale urodziła zdrowe dzieciątko, także myśl pozytywnie, choć wiem, że ciężko w takiej sytuacji... W każdym razie wierzę, że wszystko będzie dobrze!
Miałam znajomą z przodujacym lozyskiem, było jej trudno, też krwawila, ale urodziła zdrowe dzieciątko, także myśl pozytywnie, choć wiem, że ciężko w takiej sytuacji... W każdym razie wierzę, że wszystko będzie dobrze!
-
Iwonka, lekarz gin średnio się wypowiedział, natomiast miałam tego samego dnia wizytę u rodzinnego i ten przepisał mi doraźnie jakiś lek na ciśnie, podobno dla kobiet w ciąży bezpieczny, narazie mam brać w razie skoków ciśnienia, a co do przeskowkow to dostałam skierowanie na cito do kardiologa, zasugerował mi wpw jakieś, ale potrzebna jest wizyta, holttery, usg itd...
Co niepokojące to muszę iść do endo, bo mam za wysokie tsh 2,59, lekarz powiedział, że powinnam brać już eutyrox...
Czuję się różnie póki co, na wszystko zwracam uwagę... Ostatnio zaczęłam się martwić, że mam za blade dłonie, nigdy takich nie miałam więc pewnie problem z krążeniem
Do tego zaparcia... Serio załatwiam się raz w tygodniu, i zaobserwowalam ołówkowy stolec, więc pewnie coś mam w jelitach... Jesus... Dramat
Miałam mieć kolono, bo to nie pierwsze problemy z jelitami no ale zaszło mi się w ciaze
... Takze jest "spoko"
Co niepokojące to muszę iść do endo, bo mam za wysokie tsh 2,59, lekarz powiedział, że powinnam brać już eutyrox...
Czuję się różnie póki co, na wszystko zwracam uwagę... Ostatnio zaczęłam się martwić, że mam za blade dłonie, nigdy takich nie miałam więc pewnie problem z krążeniem

Do tego zaparcia... Serio załatwiam się raz w tygodniu, i zaobserwowalam ołówkowy stolec, więc pewnie coś mam w jelitach... Jesus... Dramat
Miałam mieć kolono, bo to nie pierwsze problemy z jelitami no ale zaszło mi się w ciaze

-
Będzie dobrze.Nie wkręcaj sobie nic złego.Kajalena1 pisze: ↑5 stycznia 2020, o 22:47Iwonka, lekarz gin średnio się wypowiedział, natomiast miałam tego samego dnia wizytę u rodzinnego i ten przepisał mi doraźnie jakiś lek na ciśnie, podobno dla kobiet w ciąży bezpieczny, narazie mam brać w razie skoków ciśnienia, a co do przeskowkow to dostałam skierowanie na cito do kardiologa, zasugerował mi wpw jakieś, ale potrzebna jest wizyta, holttery, usg itd...
Czuję się różnie póki co, na wszystko zwracam uwagę... Ostatnio zaczęłam się martwić, że mam za blade dłonie, nigdy takich nie miałam więc pewnie problem z krążeniem![]()
Miałam mieć kolono, bo to nie pierwsze problemy z jelitami no ale zaszło mi się w ciaze... Takze jest "spoko"
Porobisz badania i się okaże co dalej robić.
Na zaparcia może jakieś herbatki albo zapytaj co można brać.Moze owocki pomogą ?
Ja mam okropne wzdęcia i wysadza mi brzuch jakby 4 mc ciąży.Dziubie mnie w nim.Jesc się chce a tu nie ma jak pchać bo boli już.
Leżę narazie bez badań i mam nadzieję że jutro zrobią usg bo chciałabym wiedzieć czy nadal z dzieckiem dobrze.Mam uczucie bólu jak na okres co mnie denerwuje i myślę czy to nic zlego...jestem myśli że łożysko się przesunie
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
-
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok, trzeba być dobrej myśli.
Jak zaszłam w ciaze to pierwsza moja myśli była "hurra koniec z okresem i bólami brzucha"... Mhm... Codziennie mam uczucie takiego bólu jak na okres, zauważyłam że wyrobiłam sobie nawyk sprawdzania papieru czy krwi nie ma...
Lekarz mi powiedział, że muszę się przyzwyczaić, bo wszystko się powiększa, rozpycha...
Zazdroszczę dziewczynom, które przechodzą ten czas bezproblemowo, a wręcz się lubują w byciu w ciąży, ja wiem, że to nie dla mnie... Oby wytrwać do lipca
Jak zaszłam w ciaze to pierwsza moja myśli była "hurra koniec z okresem i bólami brzucha"... Mhm... Codziennie mam uczucie takiego bólu jak na okres, zauważyłam że wyrobiłam sobie nawyk sprawdzania papieru czy krwi nie ma...
Lekarz mi powiedział, że muszę się przyzwyczaić, bo wszystko się powiększa, rozpycha...
Zazdroszczę dziewczynom, które przechodzą ten czas bezproblemowo, a wręcz się lubują w byciu w ciąży, ja wiem, że to nie dla mnie... Oby wytrwać do lipca
- Żorżyk
Kajalena1 - jeśli to kwestia tarczycy, to odczuwam sporą ulgę, dobrze ustawione hormony tarczycowe ustabilizują pracę serca. Znam sytuacje, gdy ktos myślał, że ma nerwicę, że chorobę umysłową czy kiszek, a to choroba tarczycy była. Na metabolizm toto też wpływa.
Wpw potrafi ładnie leczyć się pigułą i ładnie poddawać się ablacji. Fajnie, że masz skierowanie na cito.
Iwonka - miałam znajomą, która w sumie przez całą ciążę musiała leżeć, knuła, że będzie mieć potworny poród, i wiesz, że urodziła w 15 minut? Leżała, bezpiecznie donosiła i wszystko było dobrze .
Wpw potrafi ładnie leczyć się pigułą i ładnie poddawać się ablacji. Fajnie, że masz skierowanie na cito.
Iwonka - miałam znajomą, która w sumie przez całą ciążę musiała leżeć, knuła, że będzie mieć potworny poród, i wiesz, że urodziła w 15 minut? Leżała, bezpiecznie donosiła i wszystko było dobrze .
-
Też mam te bóle okresowe.To normalne.Kajalena1 pisze: ↑6 stycznia 2020, o 18:41Trzymam kciuki żeby wszystko było ok, trzeba być dobrej myśli.
Rośnie nam wszystko i ciagnie.
I po szpitalu a wczoraj wyszłam sprawdzam czy nie leci krew
Do lipca pół roku ale damy radę

Na kiedy termin masz?
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
-
Takie porody szybkie są najlepsze.Nawet nie 15min tylko te 7h jak koleżanka od początku skurczów i już dobrze.Żorżyk pisze: ↑6 stycznia 2020, o 18:49Kajalena1 - jeśli to kwestia tarczycy, to odczuwam sporą ulgę, dobrze ustawione hormony tarczycowe ustabilizują pracę serca. Znam sytuacje, gdy ktos myślał, że ma nerwicę, że chorobę umysłową czy kiszek, a to choroba tarczycy była. Na metabolizm toto też wpływa.
Ja po prostu czuję się do dupy lezac
słabo mi od nadmiaru odpoczynku w lozku.Poza tym obiad mi rodzina przywozi bo nie mogę tyle stać i dzwigac.Nie mój klimat ale chcę mieć to dziecko więc muszę dla niego lezec.Bedzie mi ciężko czuje bo myśli tysiące o poród i jak to będzie ale może nie oszaleje do tego czasu
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
-
Ja pocieszam się tym, że nie jesteśmy jedynymi kobietami w ciąży... Miliony kobiet rodzą, zdrowych, chorych, jak dają radę to i ja i Ty damy. Zobaczysz nie będzie tak źle. Będziemy pod opieką lekarzy, położnych, oni będą wiedzieć jak nam pomóc w razie czego.
Ja też się fatalnie czuję, ciśnienie mi skacze... Już myślę, że nie będę chciała mieć więcej dzieci, skoro ciąża jest dla mnie niemalże tarumatyczna. Czuję się jakbym była chora, bez sił, bez chęci, bóle różne w tym głowy...
Oby wytrzymać do 9 msca
Ja też się fatalnie czuję, ciśnienie mi skacze... Już myślę, że nie będę chciała mieć więcej dzieci, skoro ciąża jest dla mnie niemalże tarumatyczna. Czuję się jakbym była chora, bez sił, bez chęci, bóle różne w tym głowy...
Oby wytrzymać do 9 msca
-
No ja aby się modlę żebym donosiła małe do konca.Jeszcze pół roku i oby nie było już przykrych niespodzianek.W szpitalu też się nasłuchałam i napatrzyłam więc coś w tej głowie na minus zostało.
Ale jak będę myślała pozytywnie to może się wyluzuje....
Dziś mnie brzuch pobolewa,tzn ćmi jak na okres co nie jest przyjemne i z lekka wprowadza stres.
Jednak też myślę że kiedyś kobiety miały gorzej.Mama miała 2x w ciągu ciąży usg i nie było skakania koło ciężarnej.Poza tym z każdym z nas kończąc 3 miesiąc była w szpitalu bo krwawiła i też nas urodziła szczęśliwie
Będzie dobrze dziewczyny
Ale jak będę myślała pozytywnie to może się wyluzuje....
Dziś mnie brzuch pobolewa,tzn ćmi jak na okres co nie jest przyjemne i z lekka wprowadza stres.
Jednak też myślę że kiedyś kobiety miały gorzej.Mama miała 2x w ciągu ciąży usg i nie było skakania koło ciężarnej.Poza tym z każdym z nas kończąc 3 miesiąc była w szpitalu bo krwawiła i też nas urodziła szczęśliwie
Będzie dobrze dziewczyny

Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
-
Mnie też dzisiaj pobolewa brzuch, właściwe odkąd zaszłam w ciaze to pobolewa jak na okres, ale lekarz mi powiedział, że jest ok wszystko, po prostu macica się powiększa, wszystko puchnie, maluszek rośnie...
Moja teściowa miała trudne ciąże też, opowiadała mi, że ledwo każda donosiła (3 ciąże), za każdym razem zakładali jej szewek inaczej urodziłaby przedwcześnie, ale pomimo tych przeciwności wszystko kończyło się dobrze.
Damy radę, wierzę w nas
Moja teściowa miała trudne ciąże też, opowiadała mi, że ledwo każda donosiła (3 ciąże), za każdym razem zakładali jej szewek inaczej urodziłaby przedwcześnie, ale pomimo tych przeciwności wszystko kończyło się dobrze.
Damy radę, wierzę w nas

-
Boleści te są normalne bo jak rozmawiam z laskami ma forum ciążowym na Facebooku to każda się skarży na ten okresowy ból.Kajalena1 pisze: ↑11 stycznia 2020, o 23:05Mnie też dzisiaj pobolewa brzuch, właściwe odkąd zaszłam w ciaze to pobolewa jak na okres, ale lekarz mi powiedział, że jest ok wszystko, po prostu macica się powiększa, wszystko puchnie, maluszek rośnie...
Damy radę, wierzę w nas![]()
Który tydzień u Ciebie ?
Ja od północy znowu po 4 dniach w szpitalu.Na nowo krwawic zaczęłam
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
-
Kochane mamusie przyszłe i obecne.
Niestety w środę straciłam mojego Antosia

Od południa nie czułam ruchów malego
Sortowalam ciuszki które dostalam
Pomyślałam na początku że spi
Zbliżał się późny wieczór i nadal brak ruchów
Zaczęłam jeść slodkie,słuchać muzyki która lubial zapewne bo tak pięknie tańczył w brzuszku.Wołalam z mężem do niego-synek no daj o sobie znać co tak Niunio śpi?
Koło północy zaczęłam płakać bo czułam że coś jest nie tak.O 2 w nocy się obudziłam z dreszczami i temperatura powyżej 38st.
Obudziłam męża i pojechaliśmy na szpital.Wczesniej dzwoniłam pytając co mam robić i czy mogę przyjechać.
Po przyjeździe lekarz potraktował mnie jak szmate.Najpierw się darł że nie powinnam przyjeżdżać do nich tylko na zakaźny od razu.Ale mówię że z ciążą i brakiem ruchów dziecka to jadę na ginekologię a nie tam.
Z łaską mi kazał siadać na fotel rzucając mi nogi na podnóżki.Zamiast zrobić USG zrobił ręczne badanie.Przylozyl chwilę detektor tętna i stwierdził że jest
Bardzo szybkie ale równe mojemu.Powoedzial że z dzieckiem ok.
Kazał jechać z temp.na zakaźny i powinnam dostać karę od sanepidu za to że tam do nich pojechalam.
Na zakaźnym przebadano mnie i pobrano krew i mocz.No i na korona wirusa-wyszedl negatywnie .
Przyszedł do mnie na konsultacje ginekolog bo prosilam.Opancerzony cały zaczął badac.Pytam go co z dzieckiem,czy się rusza a on do mnie że Niestety NIE
i nie ma tętna .Po paru godzinach mojego szoku zabrała mnie karetka na szpital zakaźny w Puławach bo tylko tam mogłam już rodzic.
Obecnie za tydzień będę żegnała z mężem naszego Antosia.
Niestety w środę straciłam mojego Antosia

Od południa nie czułam ruchów malego
Sortowalam ciuszki które dostalam
Pomyślałam na początku że spi
Zbliżał się późny wieczór i nadal brak ruchów
Zaczęłam jeść slodkie,słuchać muzyki która lubial zapewne bo tak pięknie tańczył w brzuszku.Wołalam z mężem do niego-synek no daj o sobie znać co tak Niunio śpi?
Koło północy zaczęłam płakać bo czułam że coś jest nie tak.O 2 w nocy się obudziłam z dreszczami i temperatura powyżej 38st.
Obudziłam męża i pojechaliśmy na szpital.Wczesniej dzwoniłam pytając co mam robić i czy mogę przyjechać.
Po przyjeździe lekarz potraktował mnie jak szmate.Najpierw się darł że nie powinnam przyjeżdżać do nich tylko na zakaźny od razu.Ale mówię że z ciążą i brakiem ruchów dziecka to jadę na ginekologię a nie tam.
Z łaską mi kazał siadać na fotel rzucając mi nogi na podnóżki.Zamiast zrobić USG zrobił ręczne badanie.Przylozyl chwilę detektor tętna i stwierdził że jest
Bardzo szybkie ale równe mojemu.Powoedzial że z dzieckiem ok.
Kazał jechać z temp.na zakaźny i powinnam dostać karę od sanepidu za to że tam do nich pojechalam.
Na zakaźnym przebadano mnie i pobrano krew i mocz.No i na korona wirusa-wyszedl negatywnie .
Przyszedł do mnie na konsultacje ginekolog bo prosilam.Opancerzony cały zaczął badac.Pytam go co z dzieckiem,czy się rusza a on do mnie że Niestety NIE
Obecnie za tydzień będę żegnała z mężem naszego Antosia.
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.