Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Derealizacja czy braifog?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
Celine Marie
Zarejestrowany Użytkownik

12 lutego 2019, o 16:10

schanis22 pisze:
12 lutego 2019, o 15:54
Celine Marie pisze:
12 lutego 2019, o 15:37
Jak czytam o tym to jest to zapalenie mózgu ...
...zapalnie mózgu :DD Wy to jesteście dobrzy :DD fajnie tak się głupot naczytać zamias , zająć się realnym życiem :lov:
No chyba te artykuły nie kłamią,miałaś kiedyś brain fog czy choćby dd? W tym stanie otumanienia,otępienia ciężko się czymkolwiek zająć
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Awatar użytkownika
Nipo
Dyżurny na forum Odważny VIP

12 lutego 2019, o 16:16

Celine Marie pisze:
schanis22 pisze:
Celine Marie pisze:
...zapalnie mózgu :DD Wy to jesteście dobrzy :DD fajnie tak się głupot naczytać zamias , zająć się realnym życiem :lov:
No chyba te artykuły nie kłamią,miałaś kiedyś brain fog czy choćby dd? W tym stanie otumanienia,otępienia ciężko się czymkolwiek zająć
Akurat Schaniss miała wszystkie możliwe objawy nerwicy ;)
Awatar użytkownika
Celine Marie

12 lutego 2019, o 16:21

Nipo pisze:
Celine Marie pisze:
schanis22 pisze:

yhym :))
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Awatar użytkownika
schanis22

12 lutego 2019, o 16:24

Nipo pisze:
Celine Marie pisze:
schanis22 pisze:

Ja z dd stanem otumanienia i otępienie , dalej robiłam swoje , pracowałam , zajmowałam się życiem , te objawy były ale nie na pierwszym miejscu .
Jeśli chodzi o brain fog , tak miałam , tylko że wtedy nie znałam tego pojęcia , to mówiłam o czuję się jak by mi ktoś założył blaszane wiadro na głowę , ah stare czasy ...
Życzę Wam kochani żebyście zaczeli żyć realnym życiem , a nie wymysłami i objawami :lov:
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
p.karnia1

12 lutego 2019, o 16:43

schanis22 pisze:
Celine Marie pisze:
Co się śmiejesz, jak byś miała zapaleniu mózgowia to nie było by ci tak śmieszno :D
Per aspara ad astra
Awatar użytkownika
schanis22

12 lutego 2019, o 16:45

p.karnia1 pisze:
12 lutego 2019, o 16:43
schanis22 pisze:
Celine Marie pisze:
Co się śmiejesz, jak byś miała zapaleniu mózgowia to nie było by ci tak śmieszno :D
Nie mam wpływu na zapalenie mózgu :DD to się cieszę :friend:
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
martaa1

14 lutego 2019, o 14:43

Dopiero co fuge miałeś dysocjacja-fuga-brak-wspomnie-t14071.html :D sama mam cholernie dziwny objaw i się męcze z nim. Ale czy wy serio nie widzicie że to ani fuga ani mgła mózgu tylko zaburzenia emocjonalne? Poczytajcie swoje posty jak macie wątpliwości. Nawet ja to widzę :) A koncentrację to mam malutką.
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

14 lutego 2019, o 15:26

To może być jak najbardziej mgła umysłowa, a nie zaburzenie emocjonalne, albo nie tylko zaburzenie emocjonalne.
i'm tired boss
Awatar użytkownika
Guett

14 lutego 2019, o 15:35

p.karnia1 skroro nie czujesz żadnej nierealnosci świata, otoczenia, siebie itp itd to stawiałbym na Brain foga. Wejdź na forum hyperreal i tam się doradź. Są tam osoby po ćpaniu, z dd, z Brain fogiem. Oni tam nieźle kombinują.
Na pewno coś Ci doradzą.
i'm tired boss
Awatar użytkownika
bbea
Forumowy szyderca

14 lutego 2019, o 15:36

Guett pisze:
14 lutego 2019, o 15:35
p.karnia1 skroro nie czujesz żadnej nierealnosci świata, otoczenia, siebie itp itd to stawiałbym na Brain foga. Wejdź na forum hyperreal i tam się doradź. Są tam osoby po ćpaniu, z dd, z Brain fogiem. Oni tam nieźle kombinują.
Na pewno coś Ci doradzą.
Ty na powaznie go odsylasz na hyperral po porade? :)
Awatar użytkownika
Guett

14 lutego 2019, o 15:42

Tak. Skoro brał i nie wiem od czego to mu się zaczęło niech lepiej spyta kogoś kto ma w tym doświadczenie.
Zresztą oprócz zwykłych ćpunów można tam znaleźć ciekawe info.
i'm tired boss
p.karnia1

14 lutego 2019, o 16:59

Guett pisze:
14 lutego 2019, o 15:42
Tak. Skoro brał i nie wiem od czego to mu się zaczęło niech lepiej spyta kogoś kto ma w tym doświadczenie.
Zresztą oprócz zwykłych ćpunów można tam znaleźć ciekawe info.
Pisałem tam czasem. Ale mam teraz bardziej kompetentną osobę niż hyperreal, moja terapeutka odeslala mnie do terapeutke uzależnienie, mimo że lata już nic nie biorę i kompletnie mnie to nie interesuje moja psycholozka powiedziałaś że widzi we mnie mechanizmy uzależnień. Poleciła mi zajebista babkę, pracuje w psychiatryku na oddziale podwójnych diagnoz gdzie pracuje z ludźmi którzy mają problemy przez substancje psychoaktywne, leki alkohol, wiedze ma zajebista, wie o neuriprzrkazinkach, o zaburzeniach, mglach, leczeniu, więcej niż wszyscy psychiatrzy u których byłem którzy według znanego lekarza są najlepsi w Krakowie :) dzisiaj mam drugą sesje, wsumie mają być 3 bo to takie sesje stawiając diagnozę. Ona mi właśnie powiedziała o mgle umysłowej,..
Per aspara ad astra
p.karnia1

14 lutego 2019, o 17:06

Powiedziała mi że chyba nie myślałem że kilka lat cpania nie namieszalo w głowie. Ze mam uszkodzonej czoło, nie mózg tylko czoło. Chodziło jej chyba o tą część mózgu która odpowiada że emocje, odczowanie, pamięć, koncentrację, że to daje mgle umysłową, nie są to uszkodzenia organiczne bo jeśli takie by były podobno byśmy nie rozmawiali. Ale że dobrą terapią i zmianą mechanizmów po czasie się z tego wychodzisz. Poprostu ja to widzę i rozumiem tak, że narkotyki, potem alkohol maturbacja, rozwaliły pracę płata czołowego, gdy brakuje substancji mózg ucieka w zaburzenie, lęk, a to znowu powoduje deficyt i chęć np wypicia drinka żeby nie myśleć. Abstynemcja podobno7nic nie znaczy, trzeba znaleźć alternatywę dla tych emocji, nauczyć się inaczej reagować żeby przez emocje i reakcje doprowadzić wkoncu do równowagi
Per aspara ad astra
p.karnia1

14 lutego 2019, o 17:13

W okresie dorastania czyli wtedy kiedy człowiek kształtuje charakter, uczy się reakcji na nieprzyjemne sytuację i stres ja uciekalem w substancje. A po czasie, po latach, kiedy tych substancji brakło obudziłem się jak takie dziecko które na stres reagować nie potrafi inaczej jak tylko lękiem, bo skąd mam to umieć skoro się tego nie nauczyłem. Jak by nie patrzyć, czy derealizacja czy mgła, za to wszystko odpowiadają emocje i nieumiejętność radzenia sobie z stresem, a w moim przypadku dochodzi jeszcze przeszłość, bo skoro mózg sobie kiedyś zapamiętał że na stres najlepszy joint to teraz jak tego jointa nie ma to zaczyna nie ogarniać
Per aspara ad astra
Awatar użytkownika
Guett

14 lutego 2019, o 17:25

Mogło jej chodzić o płat czołowy.
No taki mix mógł Ci to spowodować. Bo trudno by to nie zostawiło śladu w mózgu.

No właśnie inaczej reagować gdy pojawi się gorszy moment i nie wracać to tego co jest danym uzależnieniem. To trudne. Ale możliwe.

Pisz jak będziesz po tych spotkaniach co i jak.
i'm tired boss
ODPOWIEDZ