Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dysocjacja, fuga, brak wspomnień

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
p.karnia1
Zarejestrowany Użytkownik

7 lutego 2019, o 20:26

Siedzę już parę lat w zaburzeniu.. Dzięki terapi bardziej otworzyłem się na świat i spoglądam wgłąb siebie analizując różne rzeczy.. I ciekawiej mnie jedna rzecz.. Dla czego nie pamiętam rzeczy z tego okresu między odstawianiem dragow, wchodzeniem w dorosłe życie a początkiem zaburzenia? Np wyjazd z żoną do Londynu jakiś 5 lat temu, ona pamięta coś tam ja nie pamiętam nic, chociażbym chciał sobie przypomnieć, jeden moment, jedną najkrótsza chwilę to nie potrafię, tak jak by jakąś część mojego życia była wyparta z pamięci, czy tak mi się wydaje bo mam derealizacje? Nie wiem, ale derealizacja jest zaburzeniem dysocjacyjnym, może to wszystko sklejone w kupę ma jakieś oparcie diagnostyczne? Tak sobie czytałem o fudze dysocjacyjnej... To trochę podobne
Per aspara ad astra
Przemo500
Odważny i aktywny forumowicz

8 lutego 2019, o 11:48

Heh, ja aktualnie też mam niesamowite dziury w pamięci. To co, wydarzyło się wczoraj jest dla mnie jakąś nieskończenie odległą przeszłością. Też się zastanawiam, jak to będzie po wyjściu z nerwy, co będzie z tym czasem spędzonym w niej? Co będę z tego pamiętał? Strasznie to dla mnie dziwne, ale miejmy nadzieję, że kiedyś wszystkie wątpliwości się rozwieją.
ODPOWIEDZ