Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy schizofrenie można sobie wmówić?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
SukienkaKolorowa
Zarejestrowany Użytkownik

26 lipca 2015, o 21:43

Dziekuje za odp jestescie kochani :*

-- 26 lipca 2015, o 20:50 --
No i fajnie dostalamchyba na glowe juz bo wszysyko mi sie myli i caly caas o tym mysle przez miesiac juz spyyalam sie taty czy mozna dostax na glpwe i powiedzial ze tak i placze teraz moge czekac chhba kiedg mnie do wariatkowa wywieza. Bo myslalam o tym 24/7:((

-- 26 lipca 2015, o 21:00 --
Halo odpwoie ktos ?

-- 26 lipca 2015, o 21:43 --
Haloo :(
Foofuu

26 lipca 2015, o 21:53

Oczywiście, że odpowie. To nadal nerwica. Tata też ma rację, że "można dostać na głowę" czyli w Twojej opinii dostać schizofrenii. Natomiast w tym wątku był już poruszany temat, że schizofrenia to po pierwsze choroba genetyczna i nie można jej dostać ot tak sobie. Druga rzecz to na pewno nigdy na nią nie zachorujesz, bo takie choroby uaktywniają się bardzo często pod wpływem silnych emocji jak np. lęk, więc jeśli teraz jej nie masz to nie ma opcji abyś kiedykolwiek na to zachorowała. Zrozum w końcu, że nerwica daje wrażenia chorób, których się boimy. Jeśli bałabyś się zawału serca to każde najmniejsze, normalne ukłucie odbierałabyś jako zawał. Ty boisz się schizofrenii, więc każde mignięcie, które zauważysz kątem oka zaczynasz odbierac jako objaw halucynacji. Powiedz mi czy Ty kiedykolwiek miałaś halucynacje? Nie miałaś i ich nie będziesz miała, bo to nie jest to samo zaburzenie. Nerwica daje odczucie jakiejś choroby, przy czym nigdy to nie jest prawdziwa choroba. To wszystko jest udawane.
Wszelka radość obecna na świecie bierze się ze szczęścia, którego życzymy innym.
SukienkaKolorowa

26 lipca 2015, o 22:10

Ale dziwnue sie czuje i mam takie mysli jak bym sama dl sb mowila juz nw .. :(

-- 26 lipca 2015, o 22:09 --
I nie poznaje siebue w lustrze

-- 26 lipca 2015, o 22:09 --
I nie poznaje siebue w lustrze

-- 26 lipca 2015, o 22:10 --
A mi chodzilo o zwariowanie a nie o schize
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

26 lipca 2015, o 22:15

Wiesz co juz nie schizofrenia teraz juz zwariowanie haha . Sama zobacz za miesiac bedziesz sie bala jeszcze czegos innego . A to ze sie nie poznajesz w lustrze to objaw dd . Poprostu uspokoj sie i es sie w garac bo jestes strasznie nie reformowalna .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Foofuu

26 lipca 2015, o 22:18

No cóż, czujesz się dziwnie bo masz nerwicę. Jakbyś czuła się dobrze, to by nie było problemu ;) nie poznajesz się w lustrze, bo masz depersonalizację. Jest to stan obronny mózgu, powstaje on w momencie gdy poziom lęku przekracza pewne granice. Jak przestaniesz na to zwracać uwagę to minie. Nie szarp się z tym, to minie. Też tak miałem i wszystkie objawy ustąpiły gdy przestałem się ich bać. Tobie polecam to samo, bo ten stan nic Tobie nie zrobi.
Wszelka radość obecna na świecie bierze się ze szczęścia, którego życzymy innym.
SukienkaKolorowa

26 lipca 2015, o 22:20

No wiem sproboje sie nie przejmowac
Divin
Administrator

27 lipca 2015, o 03:40

I chwała Ci za to :D

Powodzenia, bo naprawdę wciąż zataczasz coraz to bardziej abstrakcyjne lękowe koła.
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
marta78

27 lipca 2015, o 08:25

Można, cos wiem o tym
bart26

27 lipca 2015, o 09:09

marta78 pisze:Można, cos wiem o tym

Chyba zartujesz widocznie nienwiesz . Jezeli mozna sobie wmowic ze sie jest chorym . To dlaczego nie mozna sobie wmowic ze sie jest zdrowym bogatym . Bez sensu i prosze bez takich komentarzy bo dziewczyna zaraz sie nakreci . I prosze myslec jak sie cosnkomus pisze !!!!
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
Kamień

27 lipca 2015, o 09:40

Niesamowite.
Awatar użytkownika
Miesinia

27 lipca 2015, o 10:22

I dlatego niektórzy maja nerwicę po lat 15 a niektórzy po roku...

Stawiając się w miejscu kogoś ,kto ma leki, wolalabym takich odpowiedzi nie czytać, w leku wystarczy jedno krzywe słowo i już katastrofa gotowa, więc z szacunku do innych użytkowników proszę takich glupot nie wygadywac. Ty również Marc nie zwariowalas, znamy twój przypadek bardzo dokładnie. A ewentualne frustrację najlepiej byłoby wyladowywac w inny sposób...
To jest wszystko bujda!
SukienkaKolorowa

27 lipca 2015, o 10:32

To ja juz nw dzis w nocy nie spalam zas
bart26

27 lipca 2015, o 10:46

SukienkaKolorowa pisze:To ja juz nw dzis w nocy nie spalam zas

Wlasnie masz tu przyklad jak ludzie potrafia byc bezduszni dla siebie samego nie zwarzajac komoletnie na innych . Ja mam juz jakis dystans a gdy to przeczytakem poprostu sam sie wystraszylem ale bardziej poczulem wkorwienie i frustracje . Popatrz sukienko kolorowa jezeli ty bedziesz caly czas zyla tym ze ty masz schiza a tak naprawde go nie masz to w ktoryms momencie i tak to zrozumiesz ze go nie masz bo to przyjdzie ale zadtanow sie czy jest sens marnowac tyle czasu . Z twoim podejsciem terazniejszym dlugo bedziesz sie przekonywac . Ty przez 25 stron nawet nie podwazylas tego ze ja masz caly czas ufasz swoim straszaką. Zrozum ze tu trzeba wkomcu uwierzyc temu co dzieje sie do okola bo ty wierzysz tylko temu co dzieje sie w twojej glowie . Przestan sie nakrecac odpoczywaj jak najwiecej i szukaj sobie zajecia zeby o tym nie kyslec znajdz sobie cos do roboty . Pomoz rodzica krowy wydoic albo swinie nakarmic . :DD i zapisz sie do psychiatry i czekaj na wizyte !!!!
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

27 lipca 2015, o 11:36

Podejrzewam ze tu chodzi marcie o to ze mozna sobie wmowic lekowo i potem sie doszukiwac roznych rzeczy.
Bo marta miala taki sam problem ze strachem przed schizofrenia jak i niektorzy z nas na forum.
To o taki rodzaj wmowienia jej chodzilo a nie o zachorowanie. Pisalem kiedys z marta PW i dlatego domyslam sie w czym rzecz, zle to i krotko po prostu ujela :D
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
SukienkaKolorowa

27 lipca 2015, o 12:02

No dobra ja juz wiem ze to nje schiza ale mam tak ze caly czas mysld o tym a nie chcd to mnie juz wykancza ca gllwa mnie boli i pulsuje co mam robic dzis ide do lekarza ;((
ODPOWIEDZ