Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy schizofrenie można sobie wmówić?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
SukienkaKolorowa
Zarejestrowany Użytkownik

25 lipca 2015, o 22:04

Alr ja czuje ze wariuje juz to okropne uczucir pisze to z placzem, nie moge spac po nocach, slysze dziwny swoj glos, w glowie mi sie kreci, serce wali jak oszlaale, wszysyki takie dziwne sie wydaje tak batdzo sie boje ze zwatiowalam juz :(

-- 25 lipca 2015, o 21:49 --
Nie mam juz sily na nic . Jesz ze mam uderzenie goraca . Od miesiaca sie mecze z tym od tego mozna zwariowac na pewno:(:(

-- 25 lipca 2015, o 22:04 --
Bardzo prosze o odp :(:(
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

25 lipca 2015, o 22:04

No kurde tym co napisalas piprostu wbilas sobie niepodwarzalny dwod na to ze masz nerwice i niebwariujesz bo nie mozna . Jak bys byla inteligentna to juz dawno bys zrozumiala co ci jest . Poprostu nie obrazajac ciebie robisz z siebie glupia . Dostalas ataku paniki
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
SukienkaKolorowa

25 lipca 2015, o 23:02

Nie wiem ja chyba na serio zwariowalam mam dosyc tego zycia:(

-- 25 lipca 2015, o 23:02 --
Ale jak sie czyms zajme to uczucie dziwnosci itp mija to ja nw juz :(
Awatar użytkownika
dankan

25 lipca 2015, o 23:06

Tak czytam ten temat i bardzo rzadko to pisze ale idz dziewczyno do psychiatry i moze zaczniej brac leki na te swoje zaburzenie lekowe.
Bo ty do siebie nie dopuszczasz zadnej wiedzy niestety i to takie wszystko jest bezsensownym gadaniem.
Najpierw idz do psychiatry, byc moze jemu uwierzysz ze nie masz schizofrenii bo tu juz tyle razy bylo to powtarzane i masz tak wiele tu na forum wiedzy przekazanej i dowodow na to ze masz nerwice ze nic wiecej sie tu juz nie wymysli ani dla ciebie aby cie przekonac juz nie zrobi.

Byc moze akurat jestes ta osoba, ktora najpierw musi sie uspokoic lekami aby cos zrozumiec na poziomie samej swiadomosci a nie mowiac juz o poziomie emocjonalnym.
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
SukienkaKolorowa

25 lipca 2015, o 23:08

A np mam tak ze jak ide droga to sobie cos prztpomne smiesznego i chce mi sie smiac albo jak ide to sobie trz mysle zeby sie do kogos nie usmiechnac bo ktos se pomysli ze jestem jakas psych (tak wyczytalam w necie) ze tak jest jak ktos ma i mam taki lęk tez ja chyva zwariuje to juz nie jest normalne czuje to
bart26

25 lipca 2015, o 23:09

Idz do psychiatry dziewczyno bo szkoda mi cie naprawde
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
SukienkaKolorowa

25 lipca 2015, o 23:14

No ale trzeba czekac na zapisy co ja zrobie:(

-- 25 lipca 2015, o 23:14 --
I jeszcze mam wrazenie yakie ze jak patrze na mame to jak by sie jej nos zmienial albo cos masakra albl mi sje to wydaje nw ja chyba zwqriowqlam juz :(
Awatar użytkownika
dankan

25 lipca 2015, o 23:16

No ale im predzej sie zapiszesz tym szybciej sie doczekasz wizyty.
A co masz zrobic? nic ni ezrobisz, bedziesz panikowala tak jak do tej pory. W nerwicy i tak wiecej ci sie nic nie stanie.
Do tej pory juz tyle czasu panikujesz i co? i nic.

Chyba ze wezmiesz sie za siebie i za myslenie troche inne niz dotychczas o tym co tobie jest.
Doczekasz wizyty, czas zleci ;)

I radze ci nie czytac wkolko o schizofrenii w necie.

Awatar użytkownika
Grześ
Odważny i aktywny forumowicz

25 lipca 2015, o 23:18

Już jest praktycznie półmetek tego co w wątku kolegi manfreda (250 dni to trwa.... ) i czas z tego co mi się wydaje jest lepszy :DD
Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"

“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”

“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”

“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
Awatar użytkownika
dankan

25 lipca 2015, o 23:32

Mimo wszystko bartosz jest rekordzista :D

dalsze-czesci-z-cyklu-co-jest-bartoszowi-t5123.html

CHociaz gdyby jeszcze t nasza sukienka cos w koncu zalapala to jeszcze warto to walkowac przez te 50 stron. Oby tylko zalapala a nie jak tamci :D

Awatar użytkownika
Grześ
Odważny i aktywny forumowicz

25 lipca 2015, o 23:37

Lol , jakiś fan mefedronu widzę :DD Matko że ja tego wcześniej nie widziałem... nic tylko brać popkorn i czytać :DD
Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"

“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”

“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”

“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
Awatar użytkownika
dankan

25 lipca 2015, o 23:42

A szczegolnie na sam koniec pobytu dal czadu :D za ta cala pomoc powedzial co o nas mysli :D

Foofuu

25 lipca 2015, o 23:53

Wiesz dlaczego my jesteśmy przekonani, że masz nerwicę? Bo piszesz "ktoś się na mnie gapi z telewizora, chociaż wiem, że tak nie jest". Zauważasz to, że ta osoba tak na prawdę się na Ciebie nie patrzy. Tak samo jest z myślą "boję się śmiać, bo ludzie pomyślą, że jestem psychiczna". Boisz się, bo masz nerwicę. Jakbyś zwariowała to byś się tego nie bała co ludzie o Tobie pomyślą w jakiejkolwiek sytuacji. A poza tym co jest złego w śmiechu? Idź i śmiej się, najlepiej nerwicy prosto w twarz :D Tutaj nic złego Tobie nie grozi, olej to. Są wakacje, idź na imprezę i baw się do rana. Przecież właśnie tego chcesz i uwierz mi, że możesz to zrobić :) Nic Tobie nie jest oprócz tego, że się boisz. Tak właśnie wygląda zaburzenie lękowe. Jesteśmy z Tobą i życzymy Ci szybkiego powrotu do zdrowia :) :friend:
Wszelka radość obecna na świecie bierze się ze szczęścia, którego życzymy innym.
bart26

26 lipca 2015, o 00:12

Powrotu do zdrowia Foffu . Ja bym to odebral jak chorobe a nerwica nie jest choroba . To zaburzenie psyxhiczne . Kolezanka jest zdrowa w 100 %
Foofuu

26 lipca 2015, o 00:29

Aaaa i jeszcze super napisałaś, że jak się czymś zajmiesz to objawy znikają. Bardzo dobrze, że to zauważyłaś. To tak jak z człowiekiem bez nogi. Jeśli faktycznie nie ma nogi, to nie może chodzić cały czas, a jeśli te nogi ma, to nie może chodzić tylko wtedy gdy udaje, że ich nie ma. Tak samo jest z Twoim umysłem. On teraz udaje, że coś Tobie jest, a Ty musisz go przekonać, że jednak wszystko jest w porządku ;) Jakbyś rzeczywiście byś zwariowała to nie byłabyś w stanie wykonywać czynności cały czas, a nie tylko wtedy gdy Twój umysł udaje, że Tobie coś jest. Trochę pokręciłem przy opisywaniu tego, ale mam nadzieję, że taka wizualizacja tego stanu Tobie pomoże ;)

-- 26 lipca 2015, o 00:29 --
bart26 pisze:Powrotu do zdrowia Foffu . Ja bym to odebral jak chorobe a nerwica nie jest choroba . To zaburzenie psyxhiczne . Kolezanka jest zdrowa w 100 %
Jednak stan zaburzenia psychicznego to też nie jest zdrowie, aczkolwiek wiadomo, że nie jest to choroba. Wiadomo o co chodzi ;)
Wszelka radość obecna na świecie bierze się ze szczęścia, którego życzymy innym.
ODPOWIEDZ