Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- zadziorka
- Zarejestrowany Użytkownik
U mnie powrót...
Uczucie duszenia, gula w gardle..
Powiedzcie mi... bo akurat mi się nasuwa taka myśl, czy czasem objawy przychodzą po długotrwałym stresie? a nie koniecznie podczas samego stresu?
Bo zauważyłam, że w moim przypadku ten w/w objaw pojawia się po uspokojeniu się...
Uczucie duszenia, gula w gardle..
Powiedzcie mi... bo akurat mi się nasuwa taka myśl, czy czasem objawy przychodzą po długotrwałym stresie? a nie koniecznie podczas samego stresu?
Bo zauważyłam, że w moim przypadku ten w/w objaw pojawia się po uspokojeniu się...
- Kretu
- Odburzony Wolontariusz Forum
Może pojawiać się i po długotrwałym stresie i bezpośrednio po nim, to w ogóle nie ma znaczenia. Może być sytuacja w której dwa miesiące będziesz miała spokoju, okres ten będzie najlepszym okresem Twojego życia a dostaniesz znowu tego objawu. Kwestią jest więc ryzykowanie, ignorowanie tym samym uczenie samego siebie dobrego podejścia a to spowoduje że te objawy nawet gdy wystąpią to będą pojawiać się z dużo mniejszą częstotliwością aż całkowicie zanikną.
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
-
Hej, mam pytanie. Jak radzić sobie z reakcja organizmu na negatywne informacje? Dostaje spięcia ciała tak silnego,ze aż nie można wytrzymać. Trzyma kilka godzin. Później drży ciało i mam napady lęku.
Mój organizm automatycznie reaguje i nie mogę tego powstrzymać. Jest na to sposób?
Mój organizm automatycznie reaguje i nie mogę tego powstrzymać. Jest na to sposób?
-
Znowu pp roku przerwy atak paniki 

Ostatnio zmieniony 5 maja 2017, o 19:07 przez przygnieciony, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Widzę ze masz ten sam problem co ja ,właśnie sprzątam i czuję jak wzrasta mi napięcie i to bez powoduzaburzona.pl pisze: ↑1 maja 2017, o 21:50Hej, mam pytanie. Jak radzić sobie z reakcja organizmu na negatywne informacje? Dostaje spięcia ciała tak silnego,ze aż nie można wytrzymać. Trzyma kilka godzin. Później drży ciało i mam napady lęku.
<okey>
- schanis22
magia83 ja już w sumie po walce
hmm o ile wychodzenie z nerwicy można nazwać walką . Pożegnałam zaburzenie
tylko dzięki forum i sobie .

tylko dzięki forum i sobie .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
- KasiaL
magia83 ja nie biorę żadnych leków, oprócz ziołowych na uspokojenie, ale to bardzo rzadko. Miałam spokój 2,3 miesiace i znowu wróciło, ale juz nie tak silne. Czytam książkę oswoić lęk i chodzę na terapię i to bardzo dużo daje 

-
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
przede wszystkim, jesli moge sobie pozwolic na odpowiedz, Schanis22 stosowala sie do porad z forum i do porad bardziej doswiadczonych uzytkownikow. Ja staralam sie podsunac tobie nagrania, z ktorymi warto sie zapoznac,by isc dalej w tej "walce" nerwicowej, i jest mi niezmiernie przykro, gdyz "widac" po tym, co piszesz, ze nagran tych nie ruszylas.
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Halina pisze: ↑2 maja 2017, o 10:59przede wszystkim, jesli moge sobie pozwolic na odpowiedz, Schanis22 stosowala sie do porad z forum i do porad bardziej doswiadczonych uzytkownikow. Ja staralam sie podsunac tobie nagrania, z ktorymi warto sie zapoznac,by isc dalej w tej "walce" nerwicowej, i jest mi niezmiernie przykro, gdyz "widac" po tym, co piszesz, ze nagran tych nie ruszylas.
Szukasz magicznych rozwiazan, a droga do wyjscia z nerwicy tkwi w materialach z forum: zdobywaj wiedze i praktykuj a powoli pozbedziesz sie, tego, co uprzykrza ci zycie obecnie !
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
-
przesluchalam prawie wszystkie,ale wybacz na poczatku drogi i wyjscia z zaburzenia jest mi poprostu ciezko z tym wszystkim:(Halina pisze: ↑2 maja 2017, o 10:59przede wszystkim, jesli moge sobie pozwolic na odpowiedz, Schanis22 stosowala sie do porad z forum i do porad bardziej doswiadczonych uzytkownikow. Ja staralam sie podsunac tobie nagrania, z ktorymi warto sie zapoznac,by isc dalej w tej "walce" nerwicowej, i jest mi niezmiernie przykro, gdyz "widac" po tym, co piszesz, ze nagran tych nie ruszylas.
<okey>
-
Hey mam do Was pytanie.Czy po wieloletnim braniu clonazepamu lub innego benzo można dostać psychozy? Nie nakrecam się broń Panie Boże,ale całkiem przypadkiem w jakimś artykule przeczytałam,że babka miała psychoze,utratę pamięci, ale chyba wszystko wróciło do normy...