Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Deszczyq
Zarejestrowany Użytkownik

26 stycznia 2016, o 21:58

tak oczywiście ale to nie takie proste przeglądam oferty i nie za wesoło
Zaciskam zęby i do przodu!!!
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

26 stycznia 2016, o 21:59

Rozumiem, ale bądź dobrej myśli a puki co mniej gdzieś szefa i rób swoje.
COCO JUMBO I DO PRZODU
Awatar użytkownika
Deszczyq

26 stycznia 2016, o 22:03

cmok
Zaciskam zęby i do przodu!!!
Awatar użytkownika
zlekniona
Odważny i aktywny forumowicz

27 stycznia 2016, o 01:04

Rude pisze:Ma ktoś aurę migrenową, której nie zawsze towarzyszy migrena? Właśnie dostałam ataku aury i nie wiem czy wiązać to z tym, że dzisiaj zmieniłam tabsy z citalu na servenon, bo już zaczęłam się nakręcać i panikować xD Ataki aury już wcześniej mi sie zdarzały, ale w sumie dawno nie miałam. W dodatku aura przeszła ale i tak jakoś dziwnie mi sie patrzy i troche niewyraźnie ;/ I oczywiście znowu jestem spanikowana.
W dodatku wcześniej przez cały dzień mialam uczucie w jednym miejscu na głowie jakby pulsował mi nerw przez kilka sekund co jakiś czas.
Ja niestety miewam migreny z aurą, a wielokrotnie miewałam samą aurę, bez migreny. Być może jest to związane ze zmianą leku, spytaj o to lekarza. Może być to też spowodowane stresem - napięcie jest również jednym z czynników wywołujących napad migrenowy u niektórych. Ale to faktycznie może być po prostu aura bez migreny.
Ja muszę powiedzieć że chyba ostatni klimat ma tutaj też znaczenie - przez ostatni rok nawet nie miewałam jakichś większych bólów głowy, a migreny to nawet dokładnie od roku. A od początku stycznia to tak mną targa, że masakra :-(
Matką wolności jest dyscyplina - Leonardo Da Vinci
Awatar użytkownika
monika98

27 stycznia 2016, o 12:04

Nie przypuszczałam, że jeszcze napiszę w tym dziale..... Ehhhh czasami jestem zbyt pewna siebie :hehe: Niedawno pisałam na forum jak dobrze jest u mnie i dzień później dostałam grypę. Liczyłam się, że razem z chorobą mogę powitać nerwicę. I tak się stało jak byłam wykończona i osłabiona choróbskiem przyszła i pokazała mi, że jeszcze potrafi wywrzeć na mnie wrażenie :roll: Przez swoje złe reakcje zostałam teraz z odcięciem na szczęście wiem co źle zrobiłam i już nad tym pracuję.
Awatar użytkownika
justka

27 stycznia 2016, o 12:31

monika98 pisze:Nie przypuszczałam, że jeszcze napiszę w tym dziale..... Ehhhh czasami jestem zbyt pewna siebie :hehe: Niedawno pisałam na forum jak dobrze jest u mnie i dzień później dostałam grypę. Liczyłam się, że razem z chorobą mogę powitać nerwicę. I tak się stało jak byłam wykończona i osłabiona choróbskiem przyszła i pokazała mi, że jeszcze potrafi wywrzeć na mnie wrażenie :roll: Przez swoje złe reakcje zostałam teraz z odcięciem na szczęście wiem co źle zrobiłam i już nad tym pracuję.
Pociesze Cie ze mnie tez dopadl jakiś wirus.osłabienie,zimno,dreszcze.i choc mi jeszcze daleko do bycia odburzona.to tez moje samopoczucie przeplata sie z lekiem.np mam dreszcze a lek wywołuje u mnie ze mogę miec drgawki.a grypa niestety wyciska wszystkie sily z czlowieka.takze wracaj do zdrowia i na odpowiedni tor:)

-- 27 stycznia 2016, o 12:31 --
monika98 pisze:Nie przypuszczałam, że jeszcze napiszę w tym dziale..... Ehhhh czasami jestem zbyt pewna siebie :hehe: Niedawno pisałam na forum jak dobrze jest u mnie i dzień później dostałam grypę. Liczyłam się, że razem z chorobą mogę powitać nerwicę. I tak się stało jak byłam wykończona i osłabiona choróbskiem przyszła i pokazała mi, że jeszcze potrafi wywrzeć na mnie wrażenie :roll: Przez swoje złe reakcje zostałam teraz z odcięciem na szczęście wiem co źle zrobiłam i już nad tym pracuję.
Pociesze Cie ze mnie tez dopadl jakiś wirus.osłabienie,zimno,dreszcze.i choc mi jeszcze daleko do bycia odburzona.to tez moje samopoczucie przeplata sie z lekiem.np mam dreszcze a lek wywołuje u mnie ze mogę miec drgawki.a grypa niestety wyciska wszystkie sily z czlowieka.takze wracaj do zdrowia i na odpowiedni tor:)
Awatar użytkownika
bunia

27 stycznia 2016, o 13:08

Hehe ja tez myslalam ze nie bede pisac w tym dziale ale byly partner doprowadzil mnie do szalu w niedziele, pol roku mialam spokoj wzgledny z nim. Tyle ze znow problemy sa z alimentami, mam od cholery wydatkow, syna mozliwie czeka znow operacja a on ma tony wymowek. Po prostu jest skapy, znizylam sie do jego poziomu i zaczelam sie z nim klocic,skonczylo sie na tym ze powiedzial do syna ze "pier*** matce znow odwala". No kurde jak mozna do dzoecka z autyzmem nagadywac na mame. Nigdy nie mowie zle do syna na ojca bo tym sie krzywdzi tylko dziecko. A ze bylam po zakupach rzucilam jajem w jego auto. Poznoej stres bo znow sama jechalam do szpitala z synem (w jedna strone 4godz) i dzisiaj z rana mialam juz biegunke i kolatanie. Przez wyrzuty sumienia ze dalam sie wyprowadzic z rownowagi,ze stresu i zmeczenia. Tragedii nie ma ale coz mam mowic...nie lubie tego stanu:)
Zalowala myszka zolwia ze w skorupce siedzial.
- mam cie w dupie lajzo glupia- zolw jej odpowiedzial
justi2212

27 stycznia 2016, o 15:24

Czy macie coś takiego, że czujecie się w miarę ok, a za jakiś czas łapie Was takie dziwne uczucie, taki lęk, niepokój, jakbyście mieli zaraz zwariować? :shock:
,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog

Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć :)
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się
emek16

27 stycznia 2016, o 15:28

justi2212 ja tak mam że czuje że wszystko jest ok w porządku a tu nagle jeb lęk i obawa że coś się zaraz stanie że nie wytrzymam.
justi2212

27 stycznia 2016, o 15:34

No dokładnie, takie mega nieprzyjemne uczucie i znowu wątpliwości, nerwiczka daje o sobie znać ;)
,,W psychologii jest takie pojęcie „błysk” to jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia, kiedy nagle dociera do niego coś co było oczywiste od lat, ale teraz nabrało innego wymiaru."
— Jacek Walkiewicz / psycholog

Być może wszystko jest w porządku, ale trudno w to uwierzyć :)
Potykając się można zajść daleko, nie można tylko upaść i nie podnieść się
Nadzieja2014

27 stycznia 2016, o 17:24

Szkoda ze nik nie mogl odpowiedziec na mojego posta z zakladki 359 tego watku.... :( :(
Awatar użytkownika
bunia

27 stycznia 2016, o 20:26

Nadzieja2014 pisze:Szkoda ze nik nie mogl odpowiedziec na mojego posta z zakladki 359 tego watku.... :( :(
Przeczytalam twojego posta ale nie wiem co ci odpowiedziec. Jak masz podejscie ze bie chcesz nic zmienic i twoje odburzanie jest zalezne od zony to chyba obrales zly kierunek.
Zalowala myszka zolwia ze w skorupce siedzial.
- mam cie w dupie lajzo glupia- zolw jej odpowiedzial
Burbon19

28 stycznia 2016, o 00:44

Hej wszystkim,
Mam takie pytanie - jestem dosc nowa w nerwicy ok 2 miesiace niestety totakne wylaczenie z zycia ale powoli widze nadzieje na poprawe.. Proboje wychodzic z domu (narazie nie sama) zajac sie czyms itd itp ale przez moje zmienne nastroje i samopoczucie w ciagu dnia mam wrazenie ze nie ogarniam do konca zycia i co chwile mi sie zmienia tok myslenia.. Takie zamieszanie caly czas, mieliscie tez tak? Nie potrafie sie jeszcze oddnalezc czy co?
ptasiemleczko21

28 stycznia 2016, o 13:17

To się chyba nigdy nie skończy :( dostałam dzisiaj w pracy ataku paniki, trwał 1,5 godz a ja myślałam, że albo zaraz zemdleje albo umre. Serce tak mi waliło, że byłam pewna że mnie udusi bo cały czas czułam je w gardle. Ehhhh do dupy to wszystko. Jestem wrakiem człowieka.
Burbon19

28 stycznia 2016, o 13:19

Prosze o pomoc mam wrazenie jakbym miala jakas chorobe psychiczna ktora sie rozwija.. Czuje sie inaczej niz na poczatku nerwicy mam glupie mysli i czasami taka odrealniona nie moge sie totalnie skupic na niczym :/ bylam u psychiatry to mam nerwice lekowa, depresje i fobie spoleczna - nie stwierdzil nic innego ale ja sie czuje jakbym naprawde cos gorszego :/
ODPOWIEDZ