Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

30 października 2015, o 20:30

martyna30 pisze:Czesc dzis jest tragedia.nie mogę odciągnąć myśli caly dzien czytałam o chorobach w intern.i boje sie dziwnie czuje w glowie ucisk z takim dretwieniem i ucisk w szyji i uszach i szczeki nie mogę przelykac aż mi sie gorąco co chwile robi.ja patrzę w dol tez tak dziwnie w glowie jakby cos mislo mi zmiażdżyć głowę i przez chwile nie wiedziałam co mowie dziwnie sie zrobilo telepie mnie boje się ze to udar normalnie tak jakbym czuła mozg z nieprzyjemnym mrowieniem.nie czuje sie jakbym nie istniał tu i miała zemdleć szooook
nic dziwnego ,że tak się czujesz naczytałaś się i nakręciłaś.

Gdzies w moim poście opisywałam te stany związane z głową nic ci się nie dzieje to naturane w nerwicy!
Drętwienia, uciski ,zaciski , mrowienia, napięcia ,przelewania , dretwienia karku , dretwienia polików i szczęki nic nowego nie bój się tego pozwól aby to popłyneło i przeminie oczywiście objawy jeszcze będą ale nie myśl o nich nie nadawaj im znaczenia wprowadż mowę wewnętrzna i zobaczysz rezultat. Nic w tym dziwnego i nowego ja już to przerobiłam i przerabiam nie raz ! 'xxdd

dodam,że są to napięcia i te w głowie które też mogą zakończyć się bólem głowy ale to nie grożne nic ci nie pęknie 'smil
Ostatnio zmieniony 30 października 2015, o 20:32 przez martusia1979, łącznie zmieniany 1 raz.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Awatar użytkownika
Dementorka
Zarejestrowany Użytkownik

30 października 2015, o 20:31

słabo. kryzys.
betii

30 października 2015, o 20:34

Martyna30 to tylko nerwy.też mam ostatnio jazdy z głową.Wczoraj też czulam ucisk w głowie a do tego dochodzą takiecfale jakby zwroty głowy ni uczucie słabości.Mam to już ok 3vtyg.silniej a jeszczecsievnic niecwydarzylo.Myślałam ze to możecie ciśnienia ale nie mialam gdzie zmierzyć bo nie mam aparatu.Dziś dopadlambu znajomychvavtu 122 nav74.idealne.po prostu skupiamyvsie na tym objawievibgo czujemy.nie czytaj nic w necie bo to pogarsza sprawę.Będzie dobrze i udaru na pewno nie masz.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Awatar użytkownika
martusia1979

30 października 2015, o 20:48

dodam do tych objawów z głową ,że ja mam też tak , jakby mi pulsowały( rozpychały) mocniej skronie tak jak beti napisała podobne też to jest do takiego ciśnienia .
martyna30

30 października 2015, o 21:19

Dzieki ze jesteście no takie mam jazdy ze czuje die jakbym miała zaraz dostać wylewu juz dziwnie mi sie mówi i są momenty ze nie potrafię przelykac takie wylaczenia we wszystkim a w glowie to tak jakby mi wszystko drgalo jak zaciśnięte zeby takie zdretwiale jak ruszam galkami ovznymi to nie dobrze mi i mam prady w glowie.najlepiej bym zrobiła juz teraz tomograf dzieki ze tak szybko odpisaliscie boje sie bo mam przeczucie ze to cos poważnego i to przeocze ciężko uwierzyć ze to tylko nerwica dziekuje wam
Awatar użytkownika
martusia1979

31 października 2015, o 18:16

martyna30 pisze:Dzieki ze jesteście no takie mam jazdy ze czuje die jakbym miała zaraz dostać wylewu juz dziwnie mi sie mówi i są momenty ze nie potrafię przelykac takie wylaczenia we wszystkim a w glowie to tak jakby mi wszystko drgalo jak zaciśnięte zeby takie zdretwiale jak ruszam galkami ovznymi to nie dobrze mi i mam prady w glowie.najlepiej bym zrobiła juz teraz tomograf dzieki ze tak szybko odpisaliscie boje sie bo mam przeczucie ze to cos poważnego i to przeocze ciężko uwierzyć ze to tylko nerwica dziekuje wam

gwarantuje ci ,że zrobisz tomograf i bedzie ok dasz sobie spokój i za chwilę znów bedziesz szukała przyczyny. Wyobraz sobie ,że jak ja czekałam na badanie błędnika i rezonansu tak się nakręciłam objawami czytając w internecie , że prawie na pewno wiedziałm ,że to mam :ups pamiętam zadzwoniłam w tedy do swojego lekarza neurologa tak wyolbrzymiłam objawy ( wtedy myslłam ,że je mam) ze powiedział mi ,że jak coś bedzie sie działo , a zawroty będą się utrzymywałay to mam do niego przyjechac i mi da tabletki bez wyniku błędnika 'xxdd oczywiście się wystraszyłam i obdzwoniłam wszystkie przychodnie i szpitale(prywatnie) aby zrobić go jak najszybciej , az znalazłam 'smil i wszystko wyszło OK , a ja się uspokoiłam . Tak to działa.
kasiaaaaka

1 listopada 2015, o 21:55

Ja mam pytanie odnośnie badań. Czy można stwierdzić po morfologii, całej biochemii, cholestelorze itd. Czy ma się raka? Niektórzy mówia że badania krwi nic nie mówią o tym czy ma się nowotwór. Czy jak to wszystko jest w normie to wszystko jest dobrze?
betii

2 listopada 2015, o 09:55

Wydaje mi się, że to niemożliwe żeby mieć nowotwór i mieć przy tym idealne wyniki krwi.
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Awatar użytkownika
martusia1979

2 listopada 2015, o 10:01

Wydaje mi się że na pewno można zaopserwować ,że coś się dzieje chociażby po krwinkach które są w podstawowym badaniu krwi. Ja również robię CRP ,który wskazuje stan zapalny w organiżmie kosztuje ( 5 zł).
Awatar użytkownika
zebulon

2 listopada 2015, o 10:03

A masz jakieś objawy czy się wkręcasz ?
Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku .
Piekło nerwicy tworzymy sami sobie ...
Nie pozwól żeby życie straciło sens przez osobę, która po prostu nie była Ciebie warta.
nerwica przypomina prowadzenie codziennie konia do weterynarza żeby sprawić czy na pewno nie jest wielbłądem ( cytat który mnie rozbawił )
kasiaaaaka

2 listopada 2015, o 13:54

Wkręcam się :) Mam wszystkie badania krwi idealne ale podobno one nic się nie maja do nowotworu. I sie nakrecam. Ale przecież jak sie dzieje coś z organizmem to lekarze zawsze zlecają badania krwi.
Awatar użytkownika
Kamień

2 listopada 2015, o 13:57

a na jakiej podstawie wyszukujesz raka? :)
bart26

2 listopada 2015, o 14:06

Kasiaka jak tak bardzo boisz sie raka idz zrob sobie markery zaplac kase i tyle koniec twoich zmartwien na raka robi sie badania markerami cos takiego . Pare zlotych to pewnie kosztuje . Zreszta robilas badania krwi i jeseli nic nie ma na nich niepokojacego to lekarz sam by cie wyslal na markery proste
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
betii

2 listopada 2015, o 15:29

Jeżeli mogę coś wtrącić Bart26. Ja byłam u bardzo dobrego onkologa prywatnie i powiedział, że oznaczanie markerów tak naprawdę nie ma sensu bo to nic nie daje. Kaasiaka dopóki będziesz się bać raka to będziesz wyszukiwać go wszędzie.Masz bardzo dobre badania i to wystarczy stwierdzić ,że nic Ci nie jest. Rób raz w roku badania plus np. usg narządów wenętrznych jak tak się bardzo boisz. Nie można wszystkiemu zapobiec, życie nie jest takie proste.....
Jesteś zdrowa Kasiaaaka tylko Ty w to uwierz. :D
Mam co najmniej 2 znajome z pracy, które można powiedzieć, że pokonały raka i wiesz co... Cały czas nawet jak brały chemię to pracowały i nie poddawały się. Jak zaczynam bardzo wymyślać to właśnie sobie to przypominam i biorę je za przykład. Przy Twoich częstych badaniach gdybyś coś wykryła to na bardzo bardzo wczesnym etapie i wtedy większość nowotworów jest uleczalna. Boisz się, że przegapisz nowotwór a tak naprawdę to możesz przegapić własne życie. Poświęć go dla siebie i dla innych a nie na wyszukiwaniu nowotworów.Szkoda czasu bo każda chwila jest niepowtarzalna. Głowa do góry bo jesteś okazem zdrowia. :D
Awatar użytkownika
dusznomi

2 listopada 2015, o 15:32

kasiaaaaka, a masz OB albo CRP wynik, jeśli masz go w normie, to pożegnaj sie z rakami, krabami i innymi, wiem, ze to dzieżko, wiem, że myślisz " ze nam sie łatwo pisze", ale wiesz co... mogę ci wysłać skan mojego dziennika sprzed 2 lat, jak w ciągu 7 dni, wykryłam u siebie UWAGA 37 różnych chorób nowotworowych! :D Teraz mnie to bawi, a wtedy...spędzało sen z powiek, bałam się zasnąć, ze już się nie wybudzę !!! rozumiem cie, ale z tego się wychodzi, dasz rade !!!
ODPOWIEDZ