Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
posluchaj wszystko zalezy od ciebie bo jak myslisz to sie meczysz , a jak sie meczysz to fizycznie jestes slaba to mozliwe. Mozg tak dziala , a mysli tez mecza bo wiekszosc energi pochlania twoje myslenie bylo to w ktoryms nagraniu. Poprostu staraj sie bardziej wysypiac. Odpoczywac w dzien. Tez to przechodzilam i dlugo dlugo nie moglam rozgrysc od czego te ciagle zmeczenie! Okazalo sie wlasnie ze od ciaglych mysli (dowiedzialam sie o tym na terapi) Faktycznie zmienilam strategie szukalam zajecia pomimo zmeczenia i zadzialao. Mysli natretne odpuscily a ja mam ulge! Wyobraz sobie ze ja bylam taka slaba ze maz mnie prowadzil do toalety bo nie bylam w stanie sama isc bynajmniej w tedy tak mi sie wydawalo.
-- 28 lipca 2015, o 20:45 --
dopowiem jeszcze ze w wiekszym wysilku w ciagu dnia jak masz np. bardziej zorganizowany dzien tez mozesz szybciej odczuwac zmeczenie bo w zaburzeniu nie jestesmy na 100 % Dbaj wiecej o sibie . Wysypiaj sie i odpoczywaj w ciagu dnia jak masz taka mozliwosc.
-- 28 lipca 2015, o 20:45 --
dopowiem jeszcze ze w wiekszym wysilku w ciagu dnia jak masz np. bardziej zorganizowany dzien tez mozesz szybciej odczuwac zmeczenie bo w zaburzeniu nie jestesmy na 100 % Dbaj wiecej o sibie . Wysypiaj sie i odpoczywaj w ciagu dnia jak masz taka mozliwosc.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Tez miałam taki okres na początku choroby, że cały dzień prześiedzialam w fotelu bo nie miałam sił żeby wstać i się umyć tez nigdy nie ruszyłam się sama a Ty też masz natretne mysli?
-- 28 lipca 2015, o 21:20 --
Tez miałam taki okres na początku choroby, że cały dzień prześiedzialam w fotelu bo nie miałam sił żeby wstać i się umyć tez nigdy nie ruszyłam się sama a Ty też masz natretne mysli?
- martusia1979
wiesz co ja mam ten konfort ze juz nie mam .Mialam jedynie problem przez pierwsze 3,5 roku tyle tylko ze to byly mysli typu ciaglego monitorowania siebie i myslenia o nerwicy nie mam tych krzywdzacych albo samobojczych
-- 28 lipca 2015, o 21:23 --
tak naprawde od poczatku stycznia zaczelam chodzic na terapie i od tamtego czasu bardzo sobie ulzylam praca nad soba po poznaniu jak nerwica dzial .WIEDZ JEST BARDZO POTRZEBNA.
-- 28 lipca 2015, o 21:23 --
tak naprawde od poczatku stycznia zaczelam chodzic na terapie i od tamtego czasu bardzo sobie ulzylam praca nad soba po poznaniu jak nerwica dzial .WIEDZ JEST BARDZO POTRZEBNA.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-
zrezygnowana pisze:Tez miałam taki okres na początku choroby, że cały dzień prześiedzialam w fotelu bo nie miałam sił żeby wstać i się umyć tez nigdy nie ruszyłam się sama a Ty też masz natretne mysli?
Choroba fujjj . Jak to brzmi jak bym byl naznaczony

DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
Witam, już miałam kilka dni w miarę spokojnych odnośnie natretnych myśli , a dzisiaj znowu.Stoje nad łóżeczkiem córeczki z pielucha i coś jakby mnie pcha do przycisniecia pieluchy do twarzy, żeby znowu siebie sprawdzic czy uspokoić na chwile . oczywiście w trakcie czułam lęk, napięcie, niepewność, derealizacje i zwątpienie, że jednak mogłabym ja skrzywdzić i znowu ten lęk.Odeszlam od łóżeczka usiadłam i zaczęłam się znowu zamartwiac.Przeciez ja ją tak kocham a tu takie kurestwo.
-- 29 lipca 2015, o 16:11 --
Witam, już miałam kilka dni w miarę spokojnych odnośnie natretnych myśli , a dzisiaj znowu.Stoje nad łóżeczkiem córeczki z pielucha i coś jakby mnie pcha do przycisniecia pieluchy do twarzy, żeby znowu siebie sprawdzic czy uspokoić na chwile . oczywiście w trakcie czułam lęk, napięcie, niepewność, derealizacje i zwątpienie, że jednak mogłabym ja skrzywdzić i znowu ten lęk.Odeszlam od łóżeczka usiadłam i zaczęłam się znowu zamartwiac.Przeciez ja ją tak kocham a tu takie kurestwo.
-- 29 lipca 2015, o 16:11 --
-
Zrezygnowana, takie myśli lękowe to myśli "czystonerwicowe". Wiele osób ma lęk przed skrzywdzeniem bliskiej mu osoby. Trzeba pamiętać, że myśl to tylko myśl i że ona nami nie włada. Jesteś świadomą osobą kochającą swoje dziecko i na pewno nic mu nie zrobisz. Nerwica atakuje to co dla nas najcenniejsze, czyli nasze życie lub naszych bliskich. Czujesz strach przed tym , że wgl takie myśli przychodzą Ci do głowy więc nie masz się czym martwić
Poczytaj artykuły na forum o tym jak radzić sobie z natrętnymi myślami.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
Tak tylko, że ja miałam już kilka razy takie kompulsje, że przyciskalam poduszkę do buzki małej żeby sprawdzić czy byłabym zdolna to zrobić i po tym jak to zrobiłam to i się uspokoilam, ale też przeraziłam, bo skoro już do tego doszło to zaczęłam wątpić w to, że jej nie skrzywdze błędne koło.
- Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
To jest normalne. Ja wychodziłem na balkon, żeby się upewnić czy potrafię popełnić samobójstwo i uważam, że było to dobre bo walczyłem jednocześnie z lękiem przed wyjściem na balkon, żeby go nie popełnić
Totalna nerwicowa rozjebka.

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
-
Przejebane!
- Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
Mogło być gorzej. Nieuleczalny rak jest przejebany. Nerwica jest męcząca, ale jeżeli znajdziesz w sobie siłę do przełamywania tego syfu to za jakiś czas będziesz się z tego śmiała 

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
-
Słuchajcie mam pytanie takie na szybko a propo leków. Biorę Asertin 150 mg i czuję, że generalnie mi pomaga, ale dziś zapomniałem dawki a już 18:30. Powinienem ją zabrać teraz czy dopiero jutro rano?
Bardzo mnie to przeraziło, bo boję się jakiś konsekwencji. Jak na razie to tylko mam takie uczucie, że brakuje mi energii i nic mi się nie chce.
Bardzo mnie to przeraziło, bo boję się jakiś konsekwencji. Jak na razie to tylko mam takie uczucie, że brakuje mi energii i nic mi się nie chce.
-
Wydaje mi się, że to raczej Twoja podświadomość, że nie wziąłeś tabletki wzbudziła w Tobie lęk i czujesz się słaby. Ja tez biorę asentre 200mg i któregoś dniappo prostu mi brakło kupiłam i wzięłam także Twoja decyzja ale nic Ci nie będzie jeżeli weźmiesz teraz
-
No właśnie czułem się tak zanim uświadomiłem sobie, że nie zabrałem tabletki. Może jakoś faktycznie tak podświadomie, a może tak zareagowałem "śpiąco" na odstawienie, chociaż nie do końca to było odstawienie
Mam wolny dzień więc z nudów ta zareagowałem pewnie.
Ale mojej historii ciąg dalszy. Bardzo chciałem obejrzeć jeden film i okazało się dziś, że jest na internecie jednak mimo, że w Polsce jeszcze nie wyszedł. W każdym razie film nazywa się "Welcome to me" podobno bardzo fajna komedia. Czytam angielski opis i jest napisane, że babka z jakimś tam zaburzeniem (chwiejna emocjinalnie) odstawia leki psychotropowe i za wygrane pieniądze w loterii tworzy swój program tv.
Przeraziło mnie to bo AKURAT dziś zapomniałem zabrać dawki moich leków i AKURAT dziś okazało się, że ten film jest dostępny na necie i już sb wmawiam, że to jakiś znak (?) czy coś takiego...

Ale mojej historii ciąg dalszy. Bardzo chciałem obejrzeć jeden film i okazało się dziś, że jest na internecie jednak mimo, że w Polsce jeszcze nie wyszedł. W każdym razie film nazywa się "Welcome to me" podobno bardzo fajna komedia. Czytam angielski opis i jest napisane, że babka z jakimś tam zaburzeniem (chwiejna emocjinalnie) odstawia leki psychotropowe i za wygrane pieniądze w loterii tworzy swój program tv.
Przeraziło mnie to bo AKURAT dziś zapomniałem zabrać dawki moich leków i AKURAT dziś okazało się, że ten film jest dostępny na necie i już sb wmawiam, że to jakiś znak (?) czy coś takiego...
-
Żaden znak czysty zbieg okoliczności nic więcej:-)
-- 31 lipca 2015, o 19:13 --
Wydaje mi się, że to raczej Twoja podświadomość, że nie wziąłeś tabletki wzbudziła w Tobie lęk i czujesz się słaby. Ja tez biorę asentre 200mg i któregoś dniappo prostu mi brakło kupiłam i wzięłam także Twoja decyzja ale nic Ci nie będzie jeżeli weźmiesz teraz
-- 31 lipca 2015, o 19:14 --
Sorki niechcący wysłałam dwa razy
-- 31 lipca 2015, o 19:14 --
Sorki niechcący wysłałam dwa razy
- ania015c
Zrezygnowana ;(
siemanko
To mój pierwszy wpis na forum.Szperając o mojej ,,przypadłości'' na necie trafiłam na tą stronkę i postanowiłam dołączyć.
Dzisiaj jestem w totalnie podłym nastroju i proszę o jakieś rady bo ja sama już nie mam siły...
A więc opisze trochę z grubsza.
Mam 19 lat i od 4,5 roku mam nerwicę i dd.Byłam 6 razy w szpitalach,nie powiem że to nic nie dało,bo dało i to sporo.Objawów miałam setki.Każdy dzień to była dla mnie męczarnia .JEDEN WIELKI KOSZMAR.codziennie tylko czekałam wieczora zeby zasnąć.Jestem po 3 próbach.
i prze te cholerne 4,5 roku cały czas mam dd.
Czy ktoś z was też tak miał? jak sobie radzicie jak macie słabszy dzień? Proszę o jakieś rady.
siemanko

To mój pierwszy wpis na forum.Szperając o mojej ,,przypadłości'' na necie trafiłam na tą stronkę i postanowiłam dołączyć.
Dzisiaj jestem w totalnie podłym nastroju i proszę o jakieś rady bo ja sama już nie mam siły...
A więc opisze trochę z grubsza.
Mam 19 lat i od 4,5 roku mam nerwicę i dd.Byłam 6 razy w szpitalach,nie powiem że to nic nie dało,bo dało i to sporo.Objawów miałam setki.Każdy dzień to była dla mnie męczarnia .JEDEN WIELKI KOSZMAR.codziennie tylko czekałam wieczora zeby zasnąć.Jestem po 3 próbach.
i prze te cholerne 4,5 roku cały czas mam dd.
Czy ktoś z was też tak miał? jak sobie radzicie jak macie słabszy dzień? Proszę o jakieś rady.