Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Żakuj1497
Zarejestrowany Użytkownik

8 kwietnia 2021, o 15:15

Nie mam kontaktu z emocjami (nikt nie ma przedłużacza pożyczyć ?) Te przeszłe są zamknięte w skrzyni i potrzebuje klucza zrozumienia by je otworzyć za pomocą zaparcia i chęci . W sumie zaparcia już mam, z chęciami gorzej ale powoli zawsze do przodu iskra do iskry i rozpalę to ognisko.
Goń królika za ogon daje tyle szczęścia !
Wolność słowa z umiarem
Szczęście to chwila ulotne jak motyle
Żakuj1497

8 kwietnia 2021, o 15:16

Wogóle bardzo ciężko pracować nad własnymi emocjami, nie wiedziałem że będzie taki opór, fakt że zdałem sobie sprawę z własnego lęku jest dla mnie dużym sukcesem
Wolność słowa z umiarem
DamianZ1984

8 kwietnia 2021, o 15:24

Witam dziś byłem u Pani psychiatry po 2 miesiącach pochwalić się ze dzielnie walczę bez leków, opowiedziałem że codziennie budzie się zestresowany, czasami somayyzacja na pkt serca no różnie raz lepiej raz gorzej, jak to w nerwicy, ona stwierdziła że moje serce dostaje mnóstwo impulsów i jeżeli nie wezmę leki doprowadzę się do zawału lub udaru, bo serca bije nierowno, więc odrazu mam schiz i się boję, i nie wiem czy faktycznie niszczę serce przez ostatnie miesiące je obciążam ciągle wahaniami pulsu i ciśnienia, kobieta luźna w udach znowu coś.
Żakuj1497

8 kwietnia 2021, o 15:28

Damian nie pie*rdol serce to twój przyjaciel a zawiedzie wtedy gdy już więcej nie wytrzyma i nie masz na to WPLYWU
Wolność słowa z umiarem
Żakuj1497

8 kwietnia 2021, o 15:28

Nierówno bije ahahah to mój mózg bije nie równo s nie twoje serce
Wolność słowa z umiarem
paulina089

8 kwietnia 2021, o 17:04

DamianZ1984 pisze:
8 kwietnia 2021, o 15:24
Witam dziś byłem u Pani psychiatry po 2 miesiącach pochwalić się ze dzielnie walczę bez leków, opowiedziałem że codziennie budzie się zestresowany, czasami somayyzacja na pkt serca no różnie raz lepiej raz gorzej, jak to w nerwicy, ona stwierdziła że moje serce dostaje mnóstwo impulsów i jeżeli nie wezmę leki doprowadzę się do zawału lub udaru, bo serca bije nierowno, więc odrazu mam schiz i się boję, i nie wiem czy faktycznie niszczę serce przez ostatnie miesiące je obciążam ciągle wahaniami pulsu i ciśnienia, kobieta luźna w udach znowu coś.
Super, ze probujesz bez lekow :) Ja tez jeszcze sie trzymam bez, zobacze jak bedzie dalej. Dziwne, ze psychiatra tak na sile probuje Ci leki dac. Nie slyszalam osobiscie aby ktos przez nerwice dostal zawalu / udaru. Moze jak bedziesz mial okazje to zrob sobie jakies podstawowe badania serca aby sie uspokoic? Mysle, ze mnostwo ludzi na tym forum codziennie budzi sie zestresowana i w ciagu dnia mnostwo sie stresuje plus ma somaty najrozniejsze w tym ze strony serca, a mimo to zawalu chyba nikt nie dostal :)
Żakuj1497

8 kwietnia 2021, o 17:10

No ba
Wolność słowa z umiarem
DamianZ1984

8 kwietnia 2021, o 17:23

No wiesz nie powiedziała że dostanę dziś czy jutro choć w każdym przypadku z nas tego nie wiemy, życie jest przewrotne e ogólnie nakręciłem się po wizycie i tyle, bo jak słyszysz takie rzeczy to się boisz. Paulina ile w zaburzeniu? Nigdy leków? Chodzi też o to że ja te somaty długo już trzymam czasami cały dzień ☹️wogole Oki nie nakręcam się już 😃jest to bezsensowne zaburzenie i tyle, niby człowiek zdrowy a żyje jak 70 latek schorowany.
paulina089

8 kwietnia 2021, o 17:34

DamianZ1984 pisze:
8 kwietnia 2021, o 17:23
No wiesz nie powiedziała że dostanę dziś czy jutro choć w każdym przypadku z nas tego nie wiemy, życie jest przewrotne e ogólnie nakręciłem się po wizycie i tyle, bo jak słyszysz takie rzeczy to się boisz. Paulina ile w zaburzeniu? Nigdy leków? Chodzi też o to że ja te somaty długo już trzymam czasami cały dzień ☹️wogole Oki nie nakręcam się już 😃jest to bezsensowne zaburzenie i tyle, niby człowiek zdrowy a żyje jak 70 latek schorowany.
Nerwice mam od dziecka :) Ale w sumie niedawno uswiadomilam sobie, ze to nerwica. Przez wiekszosc mojego zycia zylam w przekonaniu "dziwnej autoimmunologicznej choroby" ktora co jakis czas atakuje inny narzad mojego ciala, ale po pewnym czasie mija :D Tak wiec nigdy lekow poki co, choc nie wykluczam ze przyjdzie moment kiedy bede musiala je wziac. Staram sie nie robic nic na sile, i dawac sobie zielone swiatlo, bo im wiecej chce kontrolowac, na sile wyjsc z zaburzenia tym gorsze efekty. Dodatkowo, u mnie nerwica nie pojawia sie w momentach stresu itd a wlasnie w momentach spokoju, kiedy nic sie nie dzieje, a ja mam za duzo czasu aby myslec. No i covid spowodowal ze jestem zamknieta w domu, pracuje 100% zdalnie i dlatego chyba zaatakowalo mnie ze zdwojona sila.
Co do somatow - to tak czasem bywa. Ja mialam kilka lat temu dzien w dzien przez okolo 2 miesiace ogromny lek, ktory nie ustepowal nawet na 5 minut. Serce bilo jak oszalale i bylam pewna, ze ten lek doprowadzi mnie do zawalu (jak widac zawalu nie dostalam ;)). W nocy ataki paniki, bez powodu. Prawie nie spalam. Czulam sie jak zombie. Bralam magnez. Wszystko ustapilo w przeciagu godziny kiedy wsiadlam w bus do Polski ( mieszkam w Holandii ). Sama nie moglam w to uwierzyc, bo bylam pewna, ze moj organizm "oduczyl" sie jak to jest sie nie stresowac. 3 lata mialam spokoj, nie liczac jakis lzejszych somatow i wkrecania sobie chorob serca, az do teraz :)
Żakuj1497

8 kwietnia 2021, o 17:37

Przyjdzie moment że będę musiała je wziąć " ja przegapiłem ten moment haha ale była jazda bez trzymanki
Wolność słowa z umiarem
Żakuj1497

8 kwietnia 2021, o 17:39

Największa karuzela w jaką wsiadłem kto by jechał że mną w cyrku by się nie śmiał
Wolność słowa z umiarem
DamianZ1984

8 kwietnia 2021, o 19:01

Kardiolog odwiedzony na szybko ciśnienie 140/90 puls 117 i przepisany propanol, e serce zdrowe, naprawdę sam siebie niszczę smutne. Chyba jednak po mozarin sięgnę. Bo widzę że sam sobie nie pomogę, ciężko a nie chce rozwalić sobie serca, żołądka przez własną nieumiejętność myslenia.
Żakuj1497

8 kwietnia 2021, o 19:03

Nie łam się mistrzu, każdemu się zdarzyło musisz zapomnieć i żyć dalej z wiarą
Wolność słowa z umiarem
Żakuj1497

8 kwietnia 2021, o 19:14

Każdy z nas siebie niszczy i to nie z naszego powodu. Sam sobie pomożesz, to jest możliwe. Pomyśl sobie że musiałbyś żyć z głośnym zaladkiem i doświadczać wstydu, bo stres zmiótł człowieka z planszy.
Wolność słowa z umiarem
Żakuj1497

8 kwietnia 2021, o 19:17

Może za dzieciaka miałem za długie uczy i się ojcu nie spodobały, może miał gorszy dzień. Co ja ci poradzę każdy walczy z własnymi demonami
Wolność słowa z umiarem
ODPOWIEDZ