Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Niekompletna
Zarejestrowany Użytkownik

13 października 2019, o 11:41

Hej nerwuski. Słuchajcie nie było mnie tu trochę, dostałam dobra prace, wyjechałam i zajmowałam się tylko tym. Słuchajcie, nie miałam zadnych, ale to zadnych objaw mojej kochanej nerwicy. Po prostu null. Czułam się jak dawnej, jak normalny człowiek, mogłam wszystko, robiłam wszystko. Praca była sezonowa dlatego jestem już w domu. I buuum. Zaczęło się znowu. Nie spie już trzecią noc, boję się położyć do lozka. Pocę się i mam dziwne myśli. Ale słuchajcie. To pokazuje ze to tylko nasza głowa. Wszystko mija kiedy tylko uiwerzymy w to ze to głowa. Rano się budzę i sobie to powtarzam, ale pomimo lęku funkcjonuje normalnie. Wizualizuje sobie nerwice jako czarna postać w pudełku. I kiedy ona próbuje wziąć nademna górę biję ją młotkiem. XD wiem ze to smieszne ale mi przynosi ulgę. Spróbujcie. Miłej niedzieli 💋
Nie traktuj siebie tak poważnie. Nikt poza Tobą nie wie co się dzieje w Twojej głowie. Tylko ty możesz to kontrolować.
sebastian86

14 października 2019, o 13:29

ja mam coraz czesciej ochote polozyc sie na jakims umiarkowanym oddziale psychiatrycznym...chociaz na tydzien ,dwa...to wszystko juz za mocno dobija...czuje sie nieuleczalny...
Mistrz 2021 (L)
Kajter

14 października 2019, o 13:34

Ja tez załamka dzisiaj. Po prostu jestem pewien ze jestem nieuleczalnie chory. Tragedia :( nie dam rady sobie tego przetlumaczyc...
sebastian86

14 października 2019, o 13:36

ale co jest nieuleczalne u Ciebie?
Mistrz 2021 (L)
Kajter

14 października 2019, o 14:06

:cry:
sebastian86 pisze:
14 października 2019, o 13:36
ale co jest nieuleczalne u Ciebie?
Albo przewlekle zapalenie trzustki albo rak.
:(
Hermes

14 października 2019, o 14:26

Kajter pisze:
14 października 2019, o 14:06

Albo przewlekle zapalenie trzustki albo rak.
:(
Zrób sobie marker CA 19-9 i przestań biadolić,najlepiej w 3 labolatoriach bo jednemu nie uwierzysz i bedziesz miał z głowy.
Co się boisz tej trzustki?Masz coś na sumienieu z nią?Chlałeś lub pijesz nadal?
fragl3s

14 października 2019, o 14:32

Albo enzymy trzustkowe i DNA. Z tego co pamiętam to miałeś robione TK. Gdzie wynik? Najlepiej wrzuć zdjęcie (oczywiście zamazując dane osobowe). ;)

Albo najlepiej z grubej bomby poleć i zrób sobie endoskopię inwazyjną trzustki, tak zwaną cholangiopankreatografię. Oczywiście prywatnie, bo lekarz POZ/gastroenterolog/endokrynolog zapewne nie będzie widział potrzeby takiego badania.
”Even when I sleep, I feel pain”
Kajter

14 października 2019, o 14:38

fragl3s pisze:
Albo enzymy trzustkowe i DNA. Z tego co pamiętam to miałeś robione TK. Gdzie wynik? Najlepiej wrzuć zdjęcie (oczywiście zamazując dane osobowe). ;)
Amylaza i lipaza ok, ca19-9 ok, usg ok. na TK czekam i mnie szlag trafia.
Niepokojace rzeczy oprucz bolu to stolce z resztkami jedzenia, biegunki, stan przedcukrzycowy na czczo i chudniecie, mdlosci, brak apetytu.
Najgorsze ze nawet jak wszystkie badania beda ok to i tak moze to byc PZT w poczatkowym stadium.
fragl3s

14 października 2019, o 15:05

Kajter pisze:
Amylaza i lipaza ok, ca19-9 ok, usg ok.
Wrzuć zdjęcia wyników na https://imgur.com/ lub gdziekolwiek indziej i wklej link. Zamaż dane osobowe w paincie lub ręcznie zasłoń.
Kajter pisze:
Niepokojace rzeczy oprucz bolu to stolce z resztkami jedzenia, biegunki, stan przedcukrzycowy na czczo i chudniecie, mdlosci, brak apetytu.
Wszystko to objawy nerwicy. Organizm broni się przed stresem i stąd to tak wygląda.
Kajter pisze:
Najgorsze ze nawet jak wszystkie badania beda ok to i tak moze to byc PZT w poczatkowym stadium.
Najpierw pokaż jak wyniki wyglądają, wtedy dostaniesz odpowiedź.
Katja
Dyżurny na forum Odważny VIP

14 października 2019, o 15:09

Kajter pisze:
fragl3s pisze:
Niezaburzeni ludzie jak nawet mają coś chorego to aż tak tego nie przeżywają. Byłam kiedyś w szpitalu z podejrzeniem zapalenia trzustki i zapewniam Cię, że gdyby z tą Twoją trzustką było aż tak źle jak zakładasz to leżałbyś już w szpitalu z wenflonem. Podejrzewasz, że coś jest nie tak z trzustką to zrób na spokojnie te badania, ale już nie nakręcaj się jak nienormalny, bo nawet jeżeli masz te przewlekłe zapalenie trzustki to od tego się nie umiera w trybie natychmiastowym. Zluzuj, ludzie nie takie rzeczy mają, naprawdę złe wyniki i żyją. Stan przedcukrzycowy może wskazywać na złą dietę, a ta plus zaburzenie może być przyczyną, że chudniesz i ogólnie zle się czujesz.
https://www.czlowiekczujacy.pl

Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Kajter

14 października 2019, o 15:28

fragl3s pisze:
14 października 2019, o 15:05
Kajter pisze:
Amylaza i lipaza ok, ca19-9 ok, usg ok.
Wrzuć zdjęcia wyników na https://imgur.com/ lub gdziekolwiek indziej i wklej link. Zamaż dane osobowe w paincie lub ręcznie zasłoń.
Kajter pisze:
Wszystko to objawy nerwicy. Organizm broni się przed stresem i stąd to tak wygląda.
Kajter pisze:
Najpierw pokaż jak wyniki wyglądają, wtedy dostaniesz odpowiedź.
Ponizej wyniki enzymow:
https://imgur.com/55PyGc7

USG nie wstawiam bo bylo dobre, poza naczyniakiem na wątrobie.
fragl3s

14 października 2019, o 15:41

Kajter pisze:
W takim razie proponowałbym zająć się sprawą z naczyniakiem a do czasu TK zostawić trzustkę w spokoju. Wyniki są prawidłowe i nic tutaj nie wskazuje na przewlekły stan zapalny trzustki jak i "przed". Wahania cukrowe jak i samopoczucie które opisałeś to jeden z wielu rodzajów nerwicy. Im więcej będziesz brnąć w temat trzustki tym gorzej dla Ciebie.
Kajter pisze:
Stolec z resztkami jak i zaburzenie ruchów robaczkowych jelit, czyt. zmiany w wypróżnieniach to przez ciągły stres. Stresujesz się wynikiem, co ukazuje się objawami. Stresujesz się objawami, co ukazuje się następnymi, i tak dalej... Chudnięcie, mdłości, brak apetytu. Tutaj poukładam Ci po kolei byś mógł zrozumieć skąd i dlaczego. Stres -> brak apetytu -> mdłości -> chudnięcie. Nic dodać, nic ująć. Stan przedcukrzycowy na czczo. Mam rozumieć, że masz niedocukrzenie? Niedocukrzenie masz stąd, że się stresujesz. Trzustka również wchodzi na wyższe obroty co skutkuje wyrzutem insuliny. W dodatku nie jesz, więc skąd masz mieć cukier, skoro stres pobiera sobie go, by móc być?

W razie wątpliwości co do moich przekonań, endokrynolog w sprawie trzustki i insuliny, reszta do gastroenterologa. Nie zdziw się, kiedy lekarz powie to samo.

Swoją drogą dziwi mnie, że K (potas) masz 4.3. Jeżeli faktycznie nie jadasz, wręcz czyści Cię to dziękuj Bogu, że nie wypłukuje Ci tego pierwiastka. Bo przy Twoich dolegliwościach powinieneś mieć śmiało poniżej normy.
Kajter

14 października 2019, o 15:49

fragl3s pisze:
14 października 2019, o 15:41
Kajter pisze:
W takim razie proponowałbym zająć się sprawą z naczyniakiem a do czasu TK zostawić trzustkę w spokoju. Wyniki są prawidłowe i nic tutaj nie wskazuje na przewlekły stan zapalny trzustki jak i "przed". Wahania cukrowe jak i samopoczucie które opisałeś to jeden z wielu rodzajów nerwicy. Im więcej będziesz brnąć w temat trzustki tym gorzej dla Ciebie.
Kajter pisze:
Stolec z resztkami jak i zaburzenie ruchów robaczkowych jelit, czyt. zmiany w wypróżnieniach to przez ciągły stres. Stresujesz się wynikiem, co ukazuje się objawami. Stresujesz się objawami, co ukazuje się następnymi, i tak dalej... Chudnięcie, mdłości, brak apetytu. Tutaj poukładam Ci po kolei byś mógł zrozumieć skąd i dlaczego. Stres -> brak apetytu -> mdłości -> chudnięcie. Nic dodać, nic ująć. Stan przedcukrzycowy na czczo. Mam rozumieć, że masz niedocukrzenie? Niedocukrzenie masz stąd, że się stresujesz. Trzustka również wchodzi na wyższe obroty co skutkuje wyrzutem insuliny. W dodatku nie jesz, więc skąd masz mieć cukier, skoro stres pobiera sobie go, by móc być?

W razie wątpliwości co do moich przekonań, endokrynolog w sprawie trzustki i insuliny, reszta do gastroenterologa. Nie zdziw się, kiedy lekarz powie to samo.
Stan przedcukrzycowy to za duzy cukier na czczo. I zbadalem go jeszcze przed nerwica i juz byl za duzy. Badam go glukometrem i codziennie jest od 100 do 105.
fragl3s

14 października 2019, o 15:56

Kajter pisze:
14 października 2019, o 15:49
Stan przedcukrzycowy to za duzy cukier na czczo. I zbadalem go jeszcze przed nerwica i juz byl za duzy. Badam go glukometrem i codziennie jest od 100 do 105.
Cukier w normie. Nawet na czczo. Tutaj tak samo działa wyrzut. Chociażby i przez nieświadomy stres podczas snu, tak zwany sen czuwanie. Zgłoś się do POZ, oraz endokrynologa i przedstaw objawy od A do Z, wyklucz problemy trzustkowe i daj święty spokój temu organowi, jednocześnie pamiętając, by nie przerzucać się na inne choroby.

Jeżeli jesteś ze Śląska to polecam dr. Grażyna Kulawik, która po ukazaniu skierowania na oddział endokrynologiczny z miłą chęcią przyjmie bardzo szybko i będzie szukać tak długo, aż nie dojdzie do rozwiązania. Katowice, ul. Reymonta. Tak też radzę zrobić, od rodzinnego skierowanie na oddział i mieć z głowy.
Kajter

14 października 2019, o 16:37

Katja pisze:
14 października 2019, o 15:09
Kajter pisze:
fragl3s pisze:
Niezaburzeni ludzie jak nawet mają coś chorego to aż tak tego nie przeżywają. Byłam kiedyś w szpitalu z podejrzeniem zapalenia trzustki i zapewniam Cię, że gdyby z tą Twoją trzustką było aż tak źle jak zakładasz to leżałbyś już w szpitalu z wenflonem. Podejrzewasz, że coś jest nie tak z trzustką to zrób na spokojnie te badania, ale już nie nakręcaj się jak nienormalny, bo nawet jeżeli masz te przewlekłe zapalenie trzustki to od tego się nie umiera w trybie natychmiastowym. Zluzuj, ludzie nie takie rzeczy mają, naprawdę złe wyniki i żyją. Stan przedcukrzycowy może wskazywać na złą dietę, a ta plus zaburzenie może być przyczyną, że chudniesz i ogólnie zle się czujesz.
Masz racje. Normalny czlowiek az tak sie nie przejmuje. No ale jak my wszyscy ja nie jestem do konca normalny :( Jesli faktycznie to tylko nerwica to bede najszczesliwszym czlowiekiem na Ziemi!
ODPOWIEDZ