Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
- Sine
- Odburzony i pomocny użytkownik
Czy ktoś w ogóle zna odpowiedz na pytanie dlaczego kobieta po porodzie nerwica wraca? Albo czemu akurat po porodzie nerwica się pojawia? Czy to ma związek z hormonami czy co? Jest ktoś obeznany w temacie? Pomijam tutaj kwestę odpowiedzialności za nowe życie i to co doprowadziło do nerwicy. Pytam tylko dlaczego akurat PO porodzie się wznawia albo pojawia 

Możesz mieć albo wymówki albo rozwiązania, ale nie możesz mieć ich obu naraz.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
No nie wiem jak to jest bo u mnie na czas ciazy nerwica zniknela a po porodzie to juz szczescie i totalny raj.Wrocila rok po urodzeniu dziecka gdy wrocilam do pracy i zaczal sie stresSine pisze: ↑22 maja 2018, o 16:47Czy ktoś w ogóle zna odpowiedz na pytanie dlaczego kobieta po porodzie nerwica wraca? Albo czemu akurat po porodzie nerwica się pojawia? Czy to ma związek z hormonami czy co? Jest ktoś obeznany w temacie? Pomijam tutaj kwestę odpowiedzialności za nowe życie i to co doprowadziło do nerwicy. Pytam tylko dlaczego akurat PO porodzie się wznawia albo pojawia![]()
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
Zawsze byłam lękliwa itp, ale to własnie po porodzie zaczela sie jazda bez trzymanki. Mysle, ze jest to poniekad zwiazane z hormonami.Sine pisze: ↑22 maja 2018, o 16:46A przed porodem miałaś tez przygodę z nerwa? Bo piszesz ze wybuchło potem se zdwojona siła po. Ja orzed porodem nerwy akurat nie miałam.agnefka28 pisze: ↑22 maja 2018, o 16:34To tak jak u mnie, wybuchło ze zdwojoną siła 2 miesiące po porodzie. Chociaż jak patrze na to wszystko z boku u mnie są same lęki, które nie odnoszą się do teraźniejszości. Lęki dotyczą potencjalnych chorób, śmierci, utraty bliskich(rodziców, męża itp). Starości i przemijania. Generalnie, pomimo pracy nad sobą i psychoterapii nie mogę z tego wyjść...:/Chociaz w moim przypadku jest to kwestia tego, ze ja narazie nie moge zaakceptowac tego, ze bede "stara", pomarszczona, nieatrakcyjna, ze rodzice jesli dozyja to tez beda slabsi, schorowani itp. Tak wiem, moja wina, ale po prostu nie potrafie.
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
A teraz jak Beti sie trzymasz ?betii pisze: ↑22 maja 2018, o 16:57No nie wiem jak to jest bo u mnie na czas ciazy nerwica zniknela a po porodzie to juz szczescie i totalny raj.Wrocila rok po urodzeniu dziecka gdy wrocilam do pracy i zaczal sie stresSine pisze: ↑22 maja 2018, o 16:47Czy ktoś w ogóle zna odpowiedz na pytanie dlaczego kobieta po porodzie nerwica wraca? Albo czemu akurat po porodzie nerwica się pojawia? Czy to ma związek z hormonami czy co? Jest ktoś obeznany w temacie? Pomijam tutaj kwestę odpowiedzialności za nowe życie i to co doprowadziło do nerwicy. Pytam tylko dlaczego akurat PO porodzie się wznawia albo pojawia![]()
- katarina666
Z tego co słyszałam często psychiatrzy diagnozują nerwice lękową jako depresje a mnie sie wydaje to zupełnie innego.
są przypadki że w czasie ciązy i po ciązy nerwica jednak odpusciła do końca ??:D bo co czytam to że po ciązy sie pojawiała i jak tu zachodzic w ciaże jak człowiek sie boi
są przypadki że w czasie ciązy i po ciązy nerwica jednak odpusciła do końca ??:D bo co czytam to że po ciązy sie pojawiała i jak tu zachodzic w ciaże jak człowiek sie boi

- katarina666
Sine przyłączam sie do Twojego pytania, bo mam ten sam problemNipo pisze: ↑22 maja 2018, o 17:22A teraz jak Beti sie trzymasz ?betii pisze: ↑22 maja 2018, o 16:57No nie wiem jak to jest bo u mnie na czas ciazy nerwica zniknela a po porodzie to juz szczescie i totalny raj.Wrocila rok po urodzeniu dziecka gdy wrocilam do pracy i zaczal sie stresSine pisze: ↑22 maja 2018, o 16:47Czy ktoś w ogóle zna odpowiedz na pytanie dlaczego kobieta po porodzie nerwica wraca? Albo czemu akurat po porodzie nerwica się pojawia? Czy to ma związek z hormonami czy co? Jest ktoś obeznany w temacie? Pomijam tutaj kwestę odpowiedzialności za nowe życie i to co doprowadziło do nerwicy. Pytam tylko dlaczego akurat PO porodzie się wznawia albo pojawia![]()

- Celine Marie
Jak tak czytam po internetach i nawet tu na forum to słowo depresja jest stanowczo nadużywane,zjazd samopoczucia ,chandra to nie depresja jeszcze 

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
- Marcin12345
Właśnie, dosyć często się mówi na wszystko depresja. 

- Sine
Bo chciałabym synka urodzić jeszcze póki mogę

- schanis22
Sine , chcesz mieć dziecko to miej , Ty masz żyć normalnie a nie zaburzeniem , czy wróci czy nie wróci ... i się bać .
Każdy kto się boi nerwicy i objawów , nie odburzy się i tyle Wam powiem

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
- Sine
Hahaha Mateo Ty się nie martw, Ty w ciąże nie zajdziesz

- Laurka2018
Myślę że zaczęło się kilka miesięcy po porodzie . A pół roku po to już się rozlrecilo na maksa .Sine pisze: ↑22 maja 2018, o 15:11A kiedy dostałaś nerwicy? Po porodzie czy może przed ciaza? Pytam bo planuje zajść w ciąże kolejna. Moja kochana nerwica mi się objawiła po porodzie akuratLaurka2018 pisze: ↑22 maja 2018, o 15:03Jestem na macierzyńskim który się za miesiąc kończy . Ja chciałam wrócić do pracy. To on zasugerował że może się to okazać niemozliwe![]()
Jutro muszę jechać do psychiatry jakiś teście jeszcze wypełnić .
Nie umiem powiedzieć słowem
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce
Nie słowem tęsknię
Ale rękoma
Zamykajacymi przestrzeń
Ale krwią
Opływającą ręce