Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Gość
Mój mocz też się pieni i do tego śmierdzi, to się zaczęło po lekach. Do tego mimo, że wypijam dziennie 3L płynów, to rzadko chodzę go oddawać. Nie czuję też bym go wypłacał. Miał tak ktoś?
- tymbark92
- Zarejestrowany Użytkownik
Moj mocz sie pieni rowniez tyle ze ja nie biore zadnych leków, mam cykora i znow nachodza mysli samobojcze no bo zyc sie nie chce z ciaglymi dolegliwosciami i teraz kolejne badania mnie czekaja bo przeciez nie oleje tego.
W twoim przypadku moze to od kostki z kibla albo cos.
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
jakby ci to wytłumaczyć po chłopsu

bo po napięiu się wyciszasz ale mózg i ciało jest zmęczone tym napięciem ,które cię trzymało(ciało i mózg było przygotowane do walcz lub uciekaj)
odpocznij i nie broń się przed tym !
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-
- Gość
Zastosuj się do rady Kretu, podejmij terapię. Kostki do kibla może i się pienią ale nie są po to by śmierdziało a mój mocz śmierdzi.
-
U mnie doszedł kolejny problem,jakiś czas miałam spokój,ale odkąd biorę antydepresanty przytylam 15 kg.Teraz mam tak,że jeżeli zjem np coś słodkiego (nie ma tego duzo)to mam wyrzuty sumienia i zmuszam się do wymiotow i to nie tylko po słodkim,ale też innych posiłkach.Metabolizm mam masakryczny,dużo rzeczy jeść nie mogę bo mam zespół jelita drazliwego,po posiłku jestem wzdeta,boli mnie brzuch itp.Chciałabym ćwiczyć,ale po nie wielkim nawet wysiłku serce trzepie jak szalone a oddech mam jakbym miała astme no i oczywiście zawroty głowy...Może coś poradzicie,ale sprawdzonego odnośnie metabolizmu,ćwiczeń itp.
- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Przede wszystkim skoro zmuszasz sie do wymiotow to swiadczy o bulimii,nie nakrecaj tego bo to sa ciezkie zaburzenia odzywiania. Ty chodzisz na terapie ? Jesli nie to powinnas jak najszybciej zgłosić się do dobrego psychologa,bo nerwice masz juz dlyzszy czas,a jednak to ciągle gdzies tam u Ciebie trwa i to na dość mocnym poziomie. Dobrze,ze zaczelas brac leki z pewnoscia pomogą Ci troche uspokoic się i zdystansowac do nerwicy.zrezygnowana pisze: ↑4 czerwca 2017, o 15:36U mnie doszedł kolejny problem,jakiś czas miałam spokój,ale odkąd biorę antydepresanty przytylam 15 kg.Teraz mam tak,że jeżeli zjem np coś słodkiego (nie ma tego duzo)to mam wyrzuty sumienia i zmuszam się do wymiotow i to nie tylko po słodkim,ale też innych posiłkach.Metabolizm mam masakryczny,dużo rzeczy jeść nie mogę bo mam zespół jelita drazliwego,po posiłku jestem wzdeta,boli mnie brzuch itp.Chciałabym ćwiczyć,ale po nie wielkim nawet wysiłku serce trzepie jak szalone a oddech mam jakbym miała astme no i oczywiście zawroty głowy...Może coś poradzicie,ale sprawdzonego odnośnie metabolizmu,ćwiczeń itp.
Zapytaj się Kreta co do ćwiczen i diety on sporo wie w temacie,wiec na pewno Ci pomoże
Pozdrawiam

- NerwowaSzeregowa
Czy ktos z Was brał Symfaxin i mógłby sie wypowiedziec jak u niego sie sprawdziło? Niestety nie mige znaleźć na forum zadnych informacji o tym. Fevarin mi nie pomógł, psychiatra zapisal do codziennego brania Seronil ale nie biore poniewaz uzaleznia, stwierdzilam ze spróbuje go w razie silnego ataku, przepisał teraz Symfaxin, chcialabym poznac opinię kogos kto brał. dowiedziec sie co nieco o tym leku.
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Hej Kochani
Ja dziś uderzę w inny ton, bo tego jeszcze nie miałam w swojej karierze zaburzeniowej - nawracające obrazy z przeszłości. Wcześniej dominowały myśli, ale teraz pojawiają się silnie obrazy. Jestem głównie rocdowcem - myśli nie kocham, obrzydzające partnera I im pochodne. Aktualnie mam cały czas w glowie te obrazki z przeszłości, kiedy najbardziej mi się nie podobał, również te kiedy nie mogąc poradzić sobie z zaburzeniem wiele razy go zostawialam. To nie są wizje wyobraźni, tylko sceny, które faktycznie miały miejsce. I komentarz w głowie "jednak był brzydki, widziałaś to, nie wydawało Ci się, zobacz tak ohydnie wyglądał"... ciężko mi z tym.

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
Moim zdaniem to lekarz psychiatra dobiera leki i to na jego opini powinnaś polegać nerwowaszeregowa.Ja brałam lek na którego ulotce pisało ,że może uzależniać a już od ponad roku go nie biorę i nie miałam żadnego problemu z odstawieniem.Z własnego doświadczenia wiem ,że na początku leczenia każdy lek mi nie pasował lekarz mi przepisywał , ja się bałam brać biegłam do następnego lekarza i coraz bardziej się nakręcałam.Zaufaj swojemu psychiatrze, na pewno wie co robi
- NerwowaSzeregowa
szczerze mówiąc boje sie, potrafil mi na kazdej wizycie przepisywac inne leki, na pytanie czy moze byc gorzej odpowiada ze nie wie, albo mowi ze sam nie wie czemu mam tak silną nerwice i tak cholernie silne ataki
- Kretu
Symfaxin to imao więc mógłby fajnie zadziałać ale też spowoduje wzrost nasilenia objawów na samym początku, każdy lek przeciwdepresyjny tak działa ponieważ równowaga serotoniny w mózgu nie jest na jednym poziomie, w niektórych rejonach mózgu tej serotoniny jest zbyt dużo, w niektórych zbyt mało.. i lek który ma za zadanie zmniejszyć jej rozpad i zwiekszyć tym samym wykorzystywanie robi to właśnie w tych rejonach gdzie i tak jest jej zbyt dużo tym samym nasila lęki, depresje, ataki paniki.. istotne jest więc żeby ten okres pierwszych 2-3 tygodni przetrzymać między czasie w gorszych momentach ratując się benzodiazepinami, i świadomość tego że pogorszenie nastąpi również jest ważne. Ile najdłużej stosowałaś lek?
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
- NerwowaSzeregowa
Wlasnie tego rowniez sie boje. Pierwsze mysli samobójcze (ktore trzymają mnie po dzis dzien) dostalam po lekach w trakcie ataku. Cały czas jest zle, odczuwam dyskomfort zycia, duszy (???), do tego te mysli, boje sie znowu trudnego poczatku, mega silnych atakow, jeszcze silniejszych mysli samobojczych. Jedyny lek jaki bralam to Fevarin i lykalam go okolo poltorej miesiaca moze dwa.
- Kretu
Nie masz innego wyjścia jak spróbować kolejnego leku i liczyć że zadziała.. pogorszenie nastroju będzie zawsze więc bądz na to przygotowana.. występowanie myśli samobójczych i ból psychiczny nie musi wiązać się z realizacją tego co tworzy Ci się w głowie, pamiętaj o tym że te wszystkie objawy po czasie całkowicie mijają i Twoje aktualne myslenie jest zależne od równowagi chemii w Twojej głowie 

Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
- NerwowaSzeregowa
Dzieki wielkie Kretu, jednak u mnie jest z tym wszystkim ciezko, ciężkie objawy dają ciężką drogę do akceptacji. Boje sie cholernie leku, boje sie jeszcze gorszego stanu ale jesli ma mi byc lepiej moze sie zdecyduje, gorzej jak kolejny lek nie zadziała a doda mi do nowych objawow.