Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

250 dni to trwa ... pomocy

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
kontousuniete
Gość

9 maja 2015, o 10:16

Hmm do pracy no łatwo mowic jak moje zycie to jest takie ze czekam na wieczor.. mysli mam takie i odczucia ze wymiotowac mi sie chce ... nie wiem odcielo mnie moze minimalnie i nie wiem czy odczuwam to za dzowne znowu czy cos boje sie bez przeerwy ... Wydaje mi sie ze moj uklad nerwowy tak upadł ze nie wyjdzie sie z tego . Przypominaja mi sie sytuacje z dziecinstwa ale to tak odległe wydarzenia obrazy ze przy normalnym stanie nie byl bym wstanie sobie ich przypomniec a napwno do glowy by nie zawitało ... spac sie chce. a nie moge usnac jak ziewam to az szczeka mi drzy i brzuch i plecy spina mi . brzuch bez przrwy jak kamien sam spiety taki... nie wiem czy to minie czy tak zostanie juz... jak meczyc sie tak caly czas ... heh
usunietenaprosbe
Gość

9 maja 2015, o 10:24

Masz zone, no nie? Moze zrobilaby Ci masaz, troche bys sie rozluznil.
kontousuniete
Gość

9 maja 2015, o 10:32

A to nic nie da chyba. Kurde ja nie mam lekow takich ze cos mi sie stanie ze upadne zaraz ze jakims tam homoseksualista jestem ze kogos zabije no nie mam. ja najlepiej czuje sie w łóżku jak leze poprostu jak ktos mi mowi zebym wstal poprostu boje sie bo zaczie sie to wszystko juz to widzenie dziwne te mysli ja juz nie chce tych mysli doswiadczac i najchetniej bym lezal caly dzien nie spogladal za okno ...jak wczoraj jechalm samochodem 100 km poprostu trasa ta przerazała mnie nic nie czułem jak w bajce jakiejs masakra... mi tak zostanie juz ??? wystarczy ze nastanie godzina 18:30 , 19 lepiej sie czuje bo zciemnia sie powoli . nawet jak bym byl w pomieszczniu w ktorym nie widac otocznia o tych godzinach troche jest lepiej. Czy to minie ??
usunietenaprosbe
Gość

9 maja 2015, o 10:36

Manius, minie ;) tylko musisz w to uwierzyc! Sluchales nagran DivoVica? A czemu bys z zonka nie sprobowal, mysle ze i Tobie i jej by to dobrze zrobilo, takie chwile spedzone razem. Za bardzo lekasz sie, ze to wszystko sie nasil, a im bardziej walczysz z nasileniem tych lękow, tym bardziej one daja Ci w dupe.
kontousuniete
Gość

9 maja 2015, o 11:43

szczerze ja juz nie mam sil z tym juz padam ... poprostu .Ledwo na oczy widze heh .. odrealnienie . probuje nie myslec o tym wkrecam sobie jakies fazy zeby nie myslec . wcozraj w galeri bylem to taki ogien ze nie wierzylem ze tak czuc si mozna . dziwilem sie dlaczgo ja nie padam jeszcze na ziemie . leb zciska nadpobudliwosc nie wysiedzialem w miejscu gapienie sie zgupia na ludzi takie odciecie ... dopiero lepiej mi si robi troszeczke jak wiem ze juz bede zaraz wychodzil wogole tak jest wszedzie nawet w pracy z jak juz dopiega koniec pracy lepiej sie czuje jak ide na szatnie itd .. dlaczego tak
Awatar użytkownika
munka
Zarejestrowany Użytkownik

9 maja 2015, o 12:25

Maniek, Ty chcialbys zeby Cie przy kazdym objawie uspokajac ciagle..a to chyba nie po to w tym chodzi? Masz cała mase materiałów tutaj..artykulów, nagran...mam wrazenie, ze albo nie czytales tego w ogole..albo jakos kompletnie bez zrozumienia. Ciagle piszesz to samo..na kazda radę odpisujesz 'nie da sie, to za silne, mieliscie inaczej'..w taki sposob chlopie to Ty bedziesz do usranej smierci tak sie dziwil tym stanom
kontousuniete
Gość

9 maja 2015, o 12:30

skad mam pewnosc ze wyjde z tego na 100 % ja mam wrazenie ze tak zostanie juz ... ze przy kazdym wyjsciu z domu do pracy bede sie bal bo to nie do wytrzymania... moze to jakis chad albo cos no bo naprawde nie moge poczuc si spokojnie normalnie ..
Awatar użytkownika
munka

9 maja 2015, o 12:32

manfred nigdy nie ma 100% pewnosci...skad my mamy wiedziec czy z tego wyjdziesz czy nie? wszystko zalezy od TWOJEGO nastawienia!!! To, ze my napiszemy 'wyjdziesz z tego' nie sprawi magicznie, ze wyzdrowiejesz...czy Ty rozumiesz, ze to Ty musisz zmienic nastawienie do objawów? Przestac w koncu sie dziwic,ze to ,ze tamto...przyjmij w koncu za fakt, ze DD, nerwica moze dawac miliardy roznych objawów dziwnych.
kontousuniete
Gość

9 maja 2015, o 12:51

to jednak mozliwe jest ze nie wyjde z tego stanu i ze nie bede normalnie zyl jak kiedys ??
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

9 maja 2015, o 12:56

Maniek jak sie ciagle bedziesz tak dziwil temu i przezywal te objawy to z tego nie wyjdziesz, proste.
Awatar użytkownika
munka

9 maja 2015, o 13:03

normalnie witki opadają :?
kontousuniete
Gość

9 maja 2015, o 13:10

jak by to co innego bylo to juz pewnie bym nie zyl . Nieraz mysle z to choroba oczu jakas .. ale badania mialem troche. jak tu funkcjonowac .juz dosc mnie mają . myslalem ze bedzie to trwalo z 2 miesiace i wroci wszystko do normy a tu leci i leci
Awatar użytkownika
munka

9 maja 2015, o 13:13

manfred, jak zaakceptujesz objawy to Ci minie. Przestan sie im dziwic, powtarzaj sobie, ze to tylko DD nic Ci sie od tego nie stanie. Im bardziej sie nakręcasz, tym wiecej jest lęku..im wiecej lęku tym silniejsze DD. Uwierz mi nie masz tak zle..jestes odrealniony ale to nie koniec swiata.

-- 9 maja 2015, o 13:13 --
manfred..wiecej cierpliwosci i wyrozumialosc....ludzie z tym zyja po kilka lat i ZYJA. Uwierz mi, ze nerwica moze dawac znacznie gorsze objawy, niz te ktore Ty masz....wiec sporobuj podejsc do tego troche z pokora.
kontousuniete
Gość

9 maja 2015, o 13:24

to mnie wlasnie rozwala ze po kilka lat dlaczego tak sie dzieje ze kilka lat sie mecza . Ale chociaz im przechodzi ??

-- 9 maja 2015, o 12:24 --
skad pewnośc ze to nie jakis chad albo schozofrenia poczatek czy cos ... tergo mi nikt nie wytlumaczy bo nie wie jak sie czuje :) trudne to .
Awatar użytkownika
munka

9 maja 2015, o 13:26

no nie przechodzi im bo wciaz sie dziwia objawom.nie zmieniaja nastawienia do DD, skupiaja sie na objawach itd. Niektorym przechodzi, niektorzy zyja po kilka lat. Manfred zrozum, ze im predzej uwierzysz, ze nic Ci od tego nie bedzie, tym szybciej wyjdziesz z tego.

-- 9 maja 2015, o 13:26 --
no chyba byles u psychiatry, co? Dal CI diagnoze. My Cie nie diagnozujemy przez internet.
ODPOWIEDZ