Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

znowu ja xd

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

27 września 2015, o 13:35

cariboulou pisze:ja mam takie odczucia, nagle pojawiaja sie wspomnienia z dziecnstwa tak jakby sie nakladaly na obraz z terazniejszosci, i tez budzi to we mnie duzy lęk, u mnie sie to dopiero zaczelo niedawno, najgorsze jest to ze nie radze sobie z tym ze sama sobie wydaje sie obca, nie moge tego do konca ogarnac, co powoduje silne ataki paniki

Mialem to samo pamietam jak mialem lek przed schizofrenia o bozee nawrt potrafilem poczuc jakis zapach i przypisywalem do tego jakas sytuacje z przeszlosci to bylo dziwne wrecz nienormalne i niezrozumialem dla kogos bez.zaburzenia
Ale z uporem wiedzialem ze to nerwica i przeszlo przedewszystkim wtedy moj stan.zaburzenia byl bardzoo mocny to byly pierwsze miesiace bunt nerwicy bo poczatki odburzania pierwsze ryzykowanie pierwsze proby roztanczenia ataku paniki (ja to tak nazywalem sobie ). Kompletnie nie mam nic juz z tych rzeczy . Jedyne co mi zostalo to delikatna a czesem mocniejsza nadpopudliwosc , niepokoj znikad kompletnie tego nie lubie i chyba kurde tyle czasem natretne mysli ale tez miewm dni juz bez natretow a przynajmniej bez latki lekowej bo mysli mamy rozne i przerozne .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
patex
Zarejestrowany Użytkownik

27 września 2015, o 14:39

W sumie kiedy ma sie takie cos i jest lek przed tym to powinna sie wlaczyc lampka NERWICA.ja mam tak wlasnie gdy ogladam sobie teledyski slucham muzyki czy normalnie ode droga lub na cos spojrze-i jakoes obrazy mi soe pojaaiaja i takie strasznie dziwme odczucia,wydaje mi sie ze to co mi sie przypomnialo to jest dziwne itd. ale tak jak mowisz bart trza sie wziac w garsc

-- 27 września 2015, o 14:27 --
Czyli Bart to co ja pisze to jest zwiazane z nerwixa na bank z tego co rozumiem tak?@

-- 27 września 2015, o 14:39 --
Slucham hyzego w radiu i mi sie przypomnialo jak kiedys bylam w szpitalu,teraz widze ze na sile sobie akrecam,daje sobie spokoj z forum na miesiac przynajmniej
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

27 września 2015, o 14:46

Patex tu nie chodzi o szukanie powodu problemu . Bo ty widze szukasz wszedzie a nie tam gdzie trzeba . Problem jest w tym ze ty masz nerwice ty ja musisz poznac zaakceptowac i znuporem sie z nia oswajac . Jezeli ma ci to pomoc czyli np detox od forum to jak najbardziej probuj ale nie nadawaj temu takiego celu ze ok teraz miesiac bez forum wyjde z nerwicy . A co jak nie wyjdziesz wrocisz i bedziesz znowu sie uzalac i szukac odpowiedzi. Noe traktuj nerwicy jak przeciwnika na tingu ty nie masz.z nim walczyc na smierc i zycie . Ty masz nauczyc sie dostawac po pysku wstawac otrzepac sie i isc dalej
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
cariboulou

27 września 2015, o 14:51

nie ma co czekać, aż burza się skonczy, trzeba nauczyć się tańczyć w deszczu :)
patex

27 września 2015, o 14:56

Ale to co opisuje jest jak najbardziej normalne i mam uwierzyc ze to nerwica tak?mi bardziej chodzi ze przez pisanie tu ciagle o tych moich obawach i gadanie i gadamoe to sie nie wylecze

-- 27 września 2015, o 14:56 --
Ale to co opisuje jest jak najbardziej normalne i mam uwierzyc ze to nerwica tak?mi bardziej chodzi ze przez pisanie tu ciagle o tych moich obawach i gadanie i gadamoe to sie nie wylecze
cariboulou

27 września 2015, o 15:41

ja nie wiem bo sie nie znam, ale sama jestem spanikowana wieloma rzeczami pisalam tez w innych watkach bo mam mase dziwnych objawow,, czytalam ze ludzie w nerwicy maja podobnie jakies obrazy i dziwne wspomnienia w glowie wiec moze to od nerwicy, ja sie nad tym glowie juz od paru miesiecy i nakrecam sobie strach, jutro pojde do lekarza zeby miec z glowy i uspokoic sama siebie, ewentualnie jesli to nie nerwica bede sie leczyc na chorobe psychiczna, juz mi wszytsko jedno ale nie chce sie dzis nakrecac, mam dosc lęku , zaczne go ignorowac :)
patex

27 września 2015, o 15:43

To napisz jutro co i jak ;-D w sumie jesli jestem chora psychicznie to tam wywalone XD
era49
Odważny i aktywny forumowicz

27 września 2015, o 15:50

Tak Patex,to nerwica.Te dziwne obrazy ,mysli i odczucia .To twoja pamięc i wspomnienia.Też to mam.Obrazom często towarzyszą zaoachy i taki dziwny smutek,tęsknota.....rozpacz.Cała gama emocji,bo nerwica to własnie zaburzenie emocji.Wszystko jak w garnku zupy wielowarzywnej,ale to minie jak wszystkie inne objawy :D :D :D
cariboulou

27 września 2015, o 15:50

no wlasnie jakos uspokoilo mnie to ze chory psychicznie nie wie ze jest chory , wiec jesli zauwazamy u siebie szereg objawow, i lękow wiec moze to jednak jest nerwica, mnie zaczelo przeszkadzac ze nie czuje sie soba, to jest bardzo uporczywe, chcialabym miec taka spojnosc i naturalnosc z wlasnym cialem, a teraz mam manie kontrolowania, co powiedzialam, czy to ze sie zasmialam jest normalne, czy nie glupio sie wyrazam itp musi to przejsc
patex

27 września 2015, o 16:04

Ja tez to mialam co opisujesz i mi przeszlo xd widze ten sam schemat co mialam kiedys czyli czegos sie boje itd a przeciez kazdy czlowiek ma wspomnienia a przeciez my nie mamy zwidow z tym zaiazanych w glowie tylko w naszej wyobrazni xd

-- 27 września 2015, o 16:04 --
Takze chill out jesli przez jakis czaas bedziemy wierzy. Ze to od nerwixy to nam to przejdzie tak jak to bart pisal.u mnie neszcze trudniej z wdrazaniem tego w zycie ale wiem ze bedzie git bo wiele mi juz przeszlo
cariboulou

28 września 2015, o 12:27

bylam u lekarza, zanim stwierdzi co mi jest musze zrobic jeszcze pare wnikow, miedzy innymi hormony , powiedzial ze nie wygladlam jakbym miala schizofrenie , mam pojsc z wynikami i wtedy da mi jakies leki :)
patex

28 września 2015, o 12:37

Ech jak to lekarze...nic ci nie powiedza xd na moje yo forum jeat 1000 razy lepsE tylko trzeba uwierzyc w to co pisza
cariboulou

28 września 2015, o 18:42

ogolnie poczulam sie duzo lepiej po tej wizycie , jedyne co mnie teraz martwi to ze robie cos i nie widze w tym sensu, pisze i nie widze sensu, wszytsko jakby sensu nie mialo, np zastanawiam sie po co ludzie zyja, pracuja, takie to bez sensu , jakos zycie mnie przygasło, tez tak mieliscie ? macie? mowilam to lekarzowi mowil ze to wygalda na depresyjne, ale ja nigdy nie mialam takich nastrojow az do teraz
patex

30 września 2015, o 16:01

Tez tak mam Czasami.to takze od nerwicy XD

-- 30 września 2015, o 16:01 --
Tez tak mam Czasami.to takze od nerwicy XD
ODPOWIEDZ