hej:)
ciekawi mnie czy idąc do psychiatry bądz psychologa wspominacie o zaburzeni.pl? Jeśli tak, to co mówią specjaliści? Znają je?
Ja kiedyś wspomniałam i Pani psycholog niestety nie miała pojęcia o isnieniu tego świetnego portalu. JAk to jest u was?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wspominacie o forum u psychiatry lub psychologa?
-
- Administrator
Będzie to zależne od samego specjalisty.
Często od razu się neguje tego rodzaju portale z uwagi na kwestię nakręcania się, jednak wynika to czasem z nieznajomości tego co na danym forum się dzieje i w jaki sposób można sobie pomóc.
Zdarza się, iż terapeuci psychodynamiczni zakazują wręcz, bowiem oni mają akurat czasem inne sposoby prowadzenia terapii i zakładają, iż niektóre założenia innych nurtów, inne porady, rady zakłócają przebieg terapii.
A są tacy co sami forum polecają bowiem zapoznali sie z nim, jednak zwykle są to terapeuci poznawczo-behawioralni
Choć nie tylko.
Osobiście na początkowych wizytach bym nie wspominał o tym
Zobaczył jak terapia się rozkręci.
Często od razu się neguje tego rodzaju portale z uwagi na kwestię nakręcania się, jednak wynika to czasem z nieznajomości tego co na danym forum się dzieje i w jaki sposób można sobie pomóc.
Zdarza się, iż terapeuci psychodynamiczni zakazują wręcz, bowiem oni mają akurat czasem inne sposoby prowadzenia terapii i zakładają, iż niektóre założenia innych nurtów, inne porady, rady zakłócają przebieg terapii.
A są tacy co sami forum polecają bowiem zapoznali sie z nim, jednak zwykle są to terapeuci poznawczo-behawioralni

Osobiście na początkowych wizytach bym nie wspominał o tym

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- nierealna
- Ex Moderator
Na początku mojego zaburzenia zarówno psychiatra jak i psycholog kategorycznie zabronili mi czytać takie fora. Ale tak jak mówi Vic, nie znają i nie wiedzą co na nich jest i bardzo często to forum jest z góry przegrane.
A prawda jest taka że to forum jest o wiele lepsze niż jacyś tam specjaliści
A prawda jest taka że to forum jest o wiele lepsze niż jacyś tam specjaliści

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
- natretnapaula
- Zarejestrowany Użytkownik
Kiedy chodziłam dawniej to znalazłam jakieś forum które już niestety nie istnieje:( ale mowilam i moja psychiatra i terapeutka również pochwalaly. Same mówiły że fajna dla mnie byłaby też terapia grupowa raka grupa wsparcia bardziej. Niestety nie znalazłam takiej.
Teraz 18.10 idę do mojej doktor i wspomnę o forum:) zdam relacje co powie
Teraz 18.10 idę do mojej doktor i wspomnę o forum:) zdam relacje co powie

Jestem sobie prawdą, fałszem i zagadką też...