Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wspominacie o forum u psychiatry lub psychologa?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
takadziewczyna
Zarejestrowany Użytkownik

11 października 2016, o 20:47

hej:)
ciekawi mnie czy idąc do psychiatry bądz psychologa wspominacie o zaburzeni.pl? Jeśli tak, to co mówią specjaliści? Znają je?
Ja kiedyś wspomniałam i Pani psycholog niestety nie miała pojęcia o isnieniu tego świetnego portalu. JAk to jest u was?
Victor
Administrator

11 października 2016, o 20:52

Będzie to zależne od samego specjalisty.
Często od razu się neguje tego rodzaju portale z uwagi na kwestię nakręcania się, jednak wynika to czasem z nieznajomości tego co na danym forum się dzieje i w jaki sposób można sobie pomóc.
Zdarza się, iż terapeuci psychodynamiczni zakazują wręcz, bowiem oni mają akurat czasem inne sposoby prowadzenia terapii i zakładają, iż niektóre założenia innych nurtów, inne porady, rady zakłócają przebieg terapii.
A są tacy co sami forum polecają bowiem zapoznali sie z nim, jednak zwykle są to terapeuci poznawczo-behawioralni ;) Choć nie tylko.

Osobiście na początkowych wizytach bym nie wspominał o tym :) Zobaczył jak terapia się rozkręci.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

11 października 2016, o 21:25

Moja terapeutka (poz-beh) wie o forum i mowila, ze super, ze takie cos istnieje w sieci.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

11 października 2016, o 21:27

Na początku mojego zaburzenia zarówno psychiatra jak i psycholog kategorycznie zabronili mi czytać takie fora. Ale tak jak mówi Vic, nie znają i nie wiedzą co na nich jest i bardzo często to forum jest z góry przegrane.

A prawda jest taka że to forum jest o wiele lepsze niż jacyś tam specjaliści :)
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
natretnapaula

11 października 2016, o 22:12

Kiedy chodziłam dawniej to znalazłam jakieś forum które już niestety nie istnieje:( ale mowilam i moja psychiatra i terapeutka również pochwalaly. Same mówiły że fajna dla mnie byłaby też terapia grupowa raka grupa wsparcia bardziej. Niestety nie znalazłam takiej.

Teraz 18.10 idę do mojej doktor i wspomnę o forum:) zdam relacje co powie ;)
Jestem sobie prawdą, fałszem i zagadką też...
Awatar użytkownika
dziwny123

12 października 2016, o 04:49

Nie wspominałem
ODPOWIEDZ