Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Witamy na forum!

Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
ODPOWIEDZ
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

11 lipca 2013, o 14:37

Czemu zawiodla twoje oczekiwania psycholog? A druga rzecz nie ma nic nietaktownego ze podejrzewasz u siebie nerwice. Ale raczej skupilbym sie na pierwszej wizycie na tym aby powiedziec wszystkie objawy i obawy jakie mamy w sobie oraz inne problemy ktore nas przytlaczaja. Psycholog sama wpadnie na nerwice :)
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
Awatar użytkownika
Kinia84
Zarejestrowany Użytkownik

23 lipca 2013, o 14:54

Witam Wszystkich

jestem nowa od 7 lat zmagam sie z nerwicą, na początku była hipochondria teraz przrodziła sie w nerwicę lękową z napadami lęku.. Jest ciężko, dziś zaczełam psychoterapię.. na razie próbuje bez leków. Czekam na dzień kiedy nie będę 80 letnią staruszką schorowaną na wszytko co możliwe. Marzę o tym aby chociaż przez rok nie pójść do lekarza ;-)
..Szczęście nie jest dziełem przypadku ani daru Bogów...Szczęście to coś co każdy z nas musi wypracować dla samego siebie...
Derealizacja
Gość

23 lipca 2013, o 15:02

Jeżeli staniesz do walki i nie poddasz się, kiedy pojawią się pierwsze porażki (a one będą i trzeba się na to nastawić) - to pokonanie nerwicy i całkowity powrót do zdrowia jest pewny, trzeba uzbroić się tylko w cierpliwość i przede wszystkim odnaleźć w sobie wolę do tej walki - jest ona silniejsza nawet od leków. Masz tylko jedno życie - innego nie będzie, dlatego nie możesz go zmarnować.
Jak już będziesz mieć to za sobą - staniesz się bardzo silną osobą.

-- 23 lipca 2013, o 14:06 --
Patrząc na Twoje zdjęcie, nigdy przez myśl by mi nie przeszło, że zmagasz się z nerwicą - już wydajesz się mieć bardzo silny charakter.
Nie mówiąc już o urzekającej urodzie - jestem pod wrażeniem i trzymam kciuki za całkowity powrót do zdrowia.
Aneta
Odburzony i pomocny użytkownik

23 lipca 2013, o 15:27

Witaj na forum Kiniu :)
Awatar użytkownika
Kinia84

23 lipca 2013, o 18:20

Derealizacja dziękuję ;-)
Dobrze mówisz, zawsze miałam bardzo silna osobowość, jestem ogromnie komunikatywna ;-) wszędzie mnie pełno taka przylepa.. w wszystkich ludziach nawet tych gorszych zawsze potrafię znaleźć jakieś dobre cechy. Ale i mnie ta choroba nie przyoszczędziła :-(.. martwię sie o wszytko i o wszystkich a najbardziej o siebie, napady lęku mam od 8 miesięcy po operacji mojego taty widocznie był dla mnie to zbyt silny stres i teraz juz lęki, lęki i napady lęku.. A mam już albo dopiero 29 lat i 7 lat zmagań z tym.. Ale umierać 5 razy dziennie to juz jest męczące.. ranię też ludzi którzy mnie otaczają bo to już jest dla nich meczące..
..Szczęście nie jest dziełem przypadku ani daru Bogów...Szczęście to coś co każdy z nas musi wypracować dla samego siebie...
Divin
Administrator

23 lipca 2013, o 20:54

Witam Cię również, nerwica przez 7 lat, ojj za długo, stanowczo za długo, poczytaj to forum znajdziesz tu wiele ciekawej i pomocnej treści, jednak pamiętaj, nikt nie siedzi w Twojej głowie i tak naprawdę każdy z nas musi się samemu 'odkryć' by się zrozumieć i by inni mogli nas zrozumieć (psychoterapeuta na przykład). Tego Ci serdecznie życzę :)
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
Awatar użytkownika
Sagem
Odważny i aktywny forumowicz

23 lipca 2013, o 22:06

w wszystkich ludziach nawet tych gorszych zawsze potrafię znaleźć jakieś dobre cechy.
No to mamy coś wspólnego :) Na pewno na naszym forum znajdziesz dużo ciekawych informacji :) Na nas tu zawsze możesz liczyć bo wszyscy rozumiemy i zmagamy się z różnymi problemami więc zostało mi tylko MIŁO CIĘ POZNAĆ :)
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
Nikt

3 sierpnia 2013, o 23:09

Cześć, jestem młodym mężczyzną lekko po 20-stce. Jestem alkoholikiem, pewnie dolega mi coś więcej, depresja może nerwica. Nie wiem co tu więcej pisać. Jestem ekstremalnie aspołeczny, żyję mechanicznym trybem życia. Codziennie to samo, dni wyglądają jakby były kalkowane. Jak coś to pytajcie, bo naprawdę nie wiem co pisać.
Wojciech

3 sierpnia 2013, o 23:31

Coz witaj na forum, byc moze jakis dzial o nerwicy czy depresji skloni cie do napisania o sobie albo po prostu o objawach i o tym co ci lezy na duszy
PastaU
Odważny i aktywny forumowicz

4 sierpnia 2013, o 12:28

Witamy :)
Did I ever tell you what the definition of insanity is?
Insanity is doing the exact same fucking thing over and over again expecting shit to change.
That. Is. Crazy.
Awatar użytkownika
moniamona1

4 sierpnia 2013, o 15:13

Witajcie kochani ! :)
Awatar użytkownika
Kinia84

4 sierpnia 2013, o 15:45

Witamy!!!
Wojciech

4 sierpnia 2013, o 20:25

Hej kochana :)
smoku

11 sierpnia 2013, o 18:45

Witam wszystkich
Divin
Administrator