Posluchaj ja tez mialem bardzo trudne dorastanie, tez mialem konflikty wewnetrzne i nadal w sumie chodze na terapie ale to nie ma wplywu na wychodzenie z zaburzenia.
Jesli dajesz sie straszyc natreta i brakuje ci pelnej akceptacji ze one wynikaja z zaburzenia i nie masz totalnie po co sie ich bac to dlatego wlasnie stale ci towarzysza. Watpie aby byl lepszy sposob niz pelne zrozumienie zaburzenia i to naprawde PELNE, pelna aklceptacja i wiara w nie przez to PELNE zrozumienie.
To musi czlowieka pochlonac, chec wyjscia z zaburzenia musi byc ponad strachem, ryzyko, akceptacja to jest droga sukcesu nie jednej osoby tutaj i to rowniez takiej, ktora miala w zyciu przejebane.
To trzeba po prostu sobie sumiennie wypracowac, stale i stale i stale ale ja akurat wybralem droga bez lekow, bo ciagle kombinowanie z lekami moim zdaniem przeszkadza w wypracowaniu sobie dobrych odruchow wobec objawow, mysli i ogolnie zaburzenia.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
witam serdecznie
- dankan
- Odburzony i pomocny użytkownik
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
-
- Zarejestrowany Użytkownik
hej, pytasz jak Ci pomóc. Odpowiadam : moja walka z lękiem trwa nadal. Biorę leki bo bez nich mogłoby być gorzej. Leki to nie wyrok. Moja diagnoza lekarska to zaburzenia lękowo-depreyjne.
Po pierwsze musisz zakceptować , że lęki moga być i musisz się nauczyć z nimi zyć.
Kilka lat jeździłąm na rowerze od wiosny do jesieni, lepiej się czułąm po powrocie, chodziłam na aerobik też się po nim lepiej czułam.
A lęk należy pokonywać tzn. boisz się danej sytuacji musisz to zrobić z lękiem. I z czasem będzie coraz lepiej.
zaczełąm psychoterapię ale chyba źle trafiłąm psychoteraeta nie wiedział co ze mna robić. Więc pomogły mi fora , chaty, rozmowy z podobnymi jak my.

Po pierwsze musisz zakceptować , że lęki moga być i musisz się nauczyć z nimi zyć.
Kilka lat jeździłąm na rowerze od wiosny do jesieni, lepiej się czułąm po powrocie, chodziłam na aerobik też się po nim lepiej czułam.
A lęk należy pokonywać tzn. boisz się danej sytuacji musisz to zrobić z lękiem. I z czasem będzie coraz lepiej.
zaczełąm psychoterapię ale chyba źle trafiłąm psychoteraeta nie wiedział co ze mna robić. Więc pomogły mi fora , chaty, rozmowy z podobnymi jak my.

-
Pewnie ze tez nie chce caly czas brac leku ,i zobacze jak bedzie terapia ..dokladnie ze ,bez leku ,jest lepsza analiza objawow i lepiej ,pewnie to zrozumiec .u mnie jest tak ze ja nie tyle boje sie jakiejs sytuacji czy jazdy autobusem czy wyjsc z domu ,tylko mnie doluja mysli ,jak to bedzie ,co bedzie gdy ,przejmuje sie i wlacza sie ostre zamartwianie ...i chce wlasnie troche zdjac z glowy takich ,presji ,konfliktow i zobaczyc co sie bedzie dzialo..wtedy CHCE poprostu zalatwic stare zmartwienia jakos wyprostowac ,zeby nie wracaly ,gdzies za plecami .i wtedy bezposrednio rozpracowac zaburzenie do konca ,tylko ja i ono.Co wy na to ,,,?mysle ze to moze pomoc w pokonaniu tego ...
- dankan
Widac w twoim mysleniu o zaburzeniu niestety egocentryzm, w sensie ze ty nie masz objawow jak wychodzenie z domu tylko i az mysli natretne z ktorymi nie ma tak latwo 
Pieknie by bylo gdyby tutaj chociaz 15 % osob na forum mialo tylko problemy z wychodzeniem, wiekszosc z nas miala lub ma natretne mysli, dd panike, ciagle poczucie lęku itd.
Dlatego to ze masz mysli natretne to niczego nie zmienia a cos czuje ze tak myslisz i to jest wlasnie blad
co-utrudnia-przeszkadza-w-odburzeniu-t4298.html
Lekow to ja akurat mimo tez mysli natretnych, depersonalizacji i calej masy objawow zdecydowalem sie nie brac. Ja akurat wybralem kierunek taki ze najpierw wyjde z nakrecania sie objawami, myslami i ze strachu przed nimi i zwracania uwagi.
A w miedzy czasie chodzilem na terapie.
Ale oczywiscie to nie jest tak ze ty zle robisz, ja akurat tak zrobilem i tak wybralem, tak jak ty chcesz zrobic tez oczywiscie mozna, wazne aby chciec cos zmienic i inaczej na to patrzec.

Pieknie by bylo gdyby tutaj chociaz 15 % osob na forum mialo tylko problemy z wychodzeniem, wiekszosc z nas miala lub ma natretne mysli, dd panike, ciagle poczucie lęku itd.
Dlatego to ze masz mysli natretne to niczego nie zmienia a cos czuje ze tak myslisz i to jest wlasnie blad
co-utrudnia-przeszkadza-w-odburzeniu-t4298.html
Lekow to ja akurat mimo tez mysli natretnych, depersonalizacji i calej masy objawow zdecydowalem sie nie brac. Ja akurat wybralem kierunek taki ze najpierw wyjde z nakrecania sie objawami, myslami i ze strachu przed nimi i zwracania uwagi.
A w miedzy czasie chodzilem na terapie.
Ale oczywiscie to nie jest tak ze ty zle robisz, ja akurat tak zrobilem i tak wybralem, tak jak ty chcesz zrobic tez oczywiscie mozna, wazne aby chciec cos zmienic i inaczej na to patrzec.
-
hm...nie wiem czy dobrze ze zastanawiam sie czemu teraz lęk sie nasilil,jak bralem ta 1tab 10mg ,bylo spoko,pozniej lekarz powiedzial ze mozna brac polowe czyli 5mg tez 2 tyg bylo oki,w miedzy czasie doszlo troszke stresow nieduzych i troszke poczulem nawrot .noi stwierdzenie od innej lekarz ktora bedzie prowadzila psychoterapie ze albo sie lek bierze albo nie bo te 5mg nie bedzie dzialac i zeby wziasc cala a odstawimy je na terapie .cala biore znowu od dwoch tygodni i nie wiem czy te objawy to znowu reakcja organizmu na podwyzszenie dawki?czy warto w to wnikac ??/,lub zaczac prowadzic jakis zeszyt i zapisywac jak to jest ???/
-- 29 maja 2015, o 21:13 --
i jak poradzic sobie z myslami natretnymi czy to sa mysli lekowe?ze zostane sam na starosc,co bedzie jak umrze zona , ze niewytrzyma mi glowa i cos sobie zrobie ,co bedzie jak dojda inne choroby jak sobia z tym poradze skoro mam taka slabe nerwy,ze sie zalamie dostane depresji itd ,nie chce o tym myslec i brac tego na glowe
....i czesto z tym idzie taki napiecie jakby lekki prad od nog do gory ..
-- 29 maja 2015, o 21:13 --
i jak poradzic sobie z myslami natretnymi czy to sa mysli lekowe?ze zostane sam na starosc,co bedzie jak umrze zona , ze niewytrzyma mi glowa i cos sobie zrobie ,co bedzie jak dojda inne choroby jak sobia z tym poradze skoro mam taka slabe nerwy,ze sie zalamie dostane depresji itd ,nie chce o tym myslec i brac tego na glowe

- anita
- Odważny i aktywny forumowicz
Jesli chodzi o myslenie to oczywiscie ze nerwicowe, bo w nerwicy nawet zwykle mysli zaczynamy traktowac jako straszne i z nich idzie potem napiecie. Posluchaj sobie tego
etap-3-mysli-lekowe-t4330.html
segment-3-jak-sobie-radzic-z-myslami-le ... t5512.html
i bedziesz mial wszystko jasne. Jak to mowia mysl to tylko mysl.
etap-3-mysli-lekowe-t4330.html
segment-3-jak-sobie-radzic-z-myslami-le ... t5512.html
i bedziesz mial wszystko jasne. Jak to mowia mysl to tylko mysl.
- dankan
w sumie w nim piszesz 
ja ci jeszcze do tych mysli polecam
lekowy-chochlik-myslowy-t5055.html
gra-w-zarzadzanie-natretnymi-myslami-t5041.html

ja ci jeszcze do tych mysli polecam
lekowy-chochlik-myslowy-t5055.html
gra-w-zarzadzanie-natretnymi-myslami-t5041.html