Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Neuroleptyki w nerwicy?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Czy to możliwe by psychiatra zalecał neuroleptyki w nerwicy lękowej? Generalnie mówiłam o objawach tych wkrętach nerwicowych i stwierdził ze jesli po antydepresantach sie nie wycisza to moze wlaczyc neuroleptyki
-
Kiedy zapytalam lekarza czy tzn ze jestem psychotyczna to mi odp ze moze bardziej cos na granicy psychotycznosci dlatego pytam bo juz zdążyłam poczytac internet i tylko schiza mi się kojarzy z tym i ze moze wywolac jakies skutki jak slyszenie glosow czy cos
- Karteczka
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja biorę neuroleptyki tj perazin od sierpnia, a w tym tygodniu zaczynam redukować dawkę tj nie biorę porannej tabletki z utrzymaną tylko na noc. I faktycznie potwierdzam, wyciszają. Ale nie na zasadzie efektu wow jak po benzo, jednak czuje się po nich lepiej
-
A czy dzialaja na rozne takie wmawianie sobie pewnych rzeczy? Bo ja to potrafie sobie wmowic ze np nie dam rady z kims przebywać w pokoju inagle dostaje leku i paniki jsk ten ktos jest. To jest chore bo dotyka bliskich mi osob.
- Karteczka
Raczej nie, bardziej zamula I spowalnia natłok myśli, by móc samemu się ogarnąć. Na to nie ma leku cud, czeka cię kupa pracy własnej nad akceptacją i odkotwiczeniem lęków.
- Karteczka
-
Sluchalam juz i duzo czytalam i wydawalo mi sie ze potrafie sobie poradzic z tymi myślami az w koncu przyszla mysl odnosnie tego że wszystko jestem w stanie sobie wkrecic oraz mysl ze nie bede juz mogla przebywac z moim chlopakiem i mam odtąd takie lęki że juz sama nie daje rady tego racjonalizoeac dlatego myslalam ze moze te neuroleptyki to jakiś ratunek dla mnie...
- Karteczka
Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi. Ja jak zaczęłam je brać nabrałam zdrowego stosunku do życia, można mnie było opierniczać, a ja przyjmowałam do wiadomości bez tego całego rozdygotania, później się ustabilizowaloAniaaa6 pisze: ↑5 grudnia 2017, o 17:57Sluchalam juz i duzo czytalam i wydawalo mi sie ze potrafie sobie poradzic z tymi myślami az w koncu przyszla mysl odnosnie tego że wszystko jestem w stanie sobie wkrecic oraz mysl ze nie bede juz mogla przebywac z moim chlopakiem i mam odtąd takie lęki że juz sama nie daje rady tego racjonalizoeac dlatego myslalam ze moze te neuroleptyki to jakiś ratunek dla mnie...
- Karteczka
Jest szansa że łatwiej będzie Ci nabrać do nich dystansu, ale nie licz na cud. To raczej takie wsparcie w pracy własnej. Czytałaś "w pułapce mysli"? Świetna książka na takie problemy

- Karteczka
Nic ci nie ma

-
Naprawde potrafilam sobie poradzic z niejedna wkretka nerwicowa ale z taka gdzie boje sie będę czula lęk i juz samo to powoduje ze go czuje i dostaje wciaz paniki nie mialam i nie umiem wyhamowac i zastanawiam sie czy to juz w ogóle jest do ogarnięcia taka wkreta tez mozna sobie wszystko wkrecic i to wywołuje rowniez panike