Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
W zadnym temacie nie przeczytalem o czerwienieniu sie
-
- Świeżak na forum
Witam. Czytam na forum o nerwicach, stanach lekowych, bo takowe u siebie podejrzewam, prawie wszystkie objawy mam co opisane sa w tych tematach , badz nagrane w nagraniach, ale nie widze nic by ktos pisal o czerwienieniu sie, czy ktos ma taki problem?
- 5aiL w1th M3
- Zarejestrowany Użytkownik
Skacze Ci ciśnienie, to się czerwienisz. Też czasem tak mam.
- schanis22
a wiele osób sie czerwieni ze wstydu na przykład czy ze skrepowanie w roznych okolicznosciach , myslę ze to moze byc jeden z objawow nerwicy a napewno zdenerwowania , ale równiez ludzie bez nerwicy tak mają .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
-
- Świeżak na forum
Nie wiem czy dobrze napisalem i czy zrozumieliscie mnie, to ze jestem cisnieniowcem to wiem, chyba genetyka, ale to co przezywam teraz to nie jest normalne, od pewnego czasu wyrobilem sobie nawyki czerwienienia sie w pewnych miejscach i przy pewbych osobach, sa to np miejsca takie jak sklep, poczta, a osoby to koledzy, kolezanki nawet i najblizsi, poprostu jak pomysle o tym to zaczynam sie czerwienic. Ma tez ktos taki problem, duzo czytalem o erytrofobii moze to jest to
- 5aiL w1th M3
A może po prostu przez nerwicę straciłeś pewność siebie i łatwo się zawstydzasz?
- schanis22
ale to co sie przejmujesz Tom wiele osób tak mam moja menadżerka w pracy tez ciągle się czerwieni no i co z tego .
- 5aiL w1th M3
No bo to ze stresu. Ja długo miałem problem z trzęsącymi się rękami, gdy robiłem coś publicznie (np. słodzenie herbaty), ale mi przeszło 

-
- Świeżak na forum
5aiL w1th M3 tez mam ten problem od dluzszego czasu jak sobie z tym poradziles/as?
schanis22 chyba nikt tego nie zrozumie kto nie choruje na to, wiele osob wlasnie mowi mi ze bardzo duzo osob sie czerwieni w roznych sytuacjach, ale to nie jest to, jest to cos innego, jesli chcesz przeczytaj sobie o erytrofobii to jest dokladnie to co mam, poprostu bojac sie ze sie zaczerwienie myslac o tym czerwienie sie w roznych sytuacjach (lek przed czerwienieniem sie) lub ataki paniki
schanis22 chyba nikt tego nie zrozumie kto nie choruje na to, wiele osob wlasnie mowi mi ze bardzo duzo osob sie czerwieni w roznych sytuacjach, ale to nie jest to, jest to cos innego, jesli chcesz przeczytaj sobie o erytrofobii to jest dokladnie to co mam, poprostu bojac sie ze sie zaczerwienie myslac o tym czerwienie sie w roznych sytuacjach (lek przed czerwienieniem sie) lub ataki paniki
- schanis22
Rozumiem Tom dobrze poczytam , napewno jest to uciązliwe jak wiele innych dolegliwosci nerwicowych .Chodzi o to, by nie fobia panowała nad tobą, lecz abyś ty miała ją w garści. Myslę ze to forum Ci w tym pomoze .
Ostatnio zmieniony 17 października 2015, o 17:34 przez schanis22, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak na forum
Moze ktos poleci dobra ksiazke zwiazana z tym tematem?
-- 17 października 2015, o 17:37 --
Slucham nagran divovica i podnosi mnie na duchu na jakis czas
-- 17 października 2015, o 17:37 --
Co masz na mysli piszac ze forum mi w tym pomoze?schanis22 pisze:Rozumiem Tom dobrze poczytam , napewno jest to uciązliwe jak wiele innych dolegliwosci nerwicowych .Chodzi o to, by nie fobia panowała nad tobą, lecz abyś ty miała ją w garści. Myslę ze to forum Ci w tym pomoze .
Slucham nagran divovica i podnosi mnie na duchu na jakis czas
- 5aiL w1th M3
Samo mi przeszło, nawet nie wiem, kiedy 

- schanis22
Jesli nagrania podnoszą Cię na duchu to juz jakis postęp , ja miałam wiele prze roznych objawow nerwicowych z ktorymi sobie nie radziłam okazało sie ze wiele osób tutaj ma podobne problem , rozmawialismy o tym i nawe to daje jakiąś pomoc . Znajdziesz drogę jak wyjsc z tego napewno .
-
- Administrator
Czerwienienie sie to przeciez jakis efekt, prawda? Jak chcesz sie nie czerwienić a zdarza ci sie to w sytuacjach publicznych to trzeba sie zastanowic dlaczego i zmienic do tego podejscie, nastawienie lub jeszcze cos innego co za to odpowiada.
Akurat czerwienienie sie to raczej dosc latwe do odgadniecia z czym sie wiaze jesli wystepuje w roznych sytuacjach, nie od dzis wiadomo ze jak sie czlowiek denerwuje, stresuje, wstydzi to sie czerwieni.
Wiec mysle to jest powodem dla ktorego o czerwienieniu sie nie ma osobnych nagran czy wpisow
Akurat czerwienienie sie to raczej dosc latwe do odgadniecia z czym sie wiaze jesli wystepuje w roznych sytuacjach, nie od dzis wiadomo ze jak sie czlowiek denerwuje, stresuje, wstydzi to sie czerwieni.
Wiec mysle to jest powodem dla ktorego o czerwienieniu sie nie ma osobnych nagran czy wpisow

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)