Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Hydroksyzyna na DD

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Sipas
Zarejestrowany Użytkownik

12 lipca 2016, o 10:54

Hej wszystkim,
Jak sądzicie czy oprócz leków SSRI (fluoksetyny) mam brać hydroksyzynę? Działa mimo wszystko szybko i bezpośrednio na lęki. Jednak sprawia że cały dzień chodzę jakby we śnie. Bez niej jednak, wszystko jest zbyt wyraźne. Pojawiają się: światłowstręt, dzwiękowstręt, natręty egzystenty itp. Chciałem z tego wyjść, stawiając czoła objawom. Jednak nie dałem rady, po skończeniu brania hydroksyzyny, stopniowo wracały lęki, a ja sam nie mogłem im wszystkim podołać, bo odbierałem za dużo bodźców zewsząd. Co byście mi poradzili, próbować wydostać się z DD w trakcie pseudo-snu czy na trzeźwo (co jak na razie niezbyt dobrze mi szło). Ściskam wszystkich cieplutko!
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

12 lipca 2016, o 11:40

Przecież i tak bierzesz fluoksetyne więc nie do końca będzie to na trzeźwo :) A jaki czas bierzesz fluo? Mysle ze nic na sile jak krotko bierzesz jeszcze fluo to mozesz wspomoc sie hydro. Nie zapominaj bym jednak o budowaniu nastawieni wobec samego dd jak i objawow. Bo bez tego to moze cie to nieraz jeszcze zaskoczyc.
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
Sipas

12 lipca 2016, o 12:53

Źle się wyraziłem. Chodziło mi oczywiście o fakt że fluoksetyna nie wywołuje u mnie otępienia senności i ogólnego "zamulenia". Fluoksetynę biorę od jakichś dwóch miesięcy. Od jakiegoś czasu objawy mi się nasiliły pomimo prób, wyostrzone zmysły i deja vu nie odpuszczały pomimo starannych prób ignorowania ich. Doszedł światło/dzwiękowstręt które dodatkowo utrudniały mi podstawowe czynności jak choćby rozmowa z bliskimi. Chciałem się po prostu dowiedzieć czy takie stawianie czoła lękom, biorąc pod uwagę fakt że ich nasilenie jest zmniejszone działaniem hydro, również zaowocuje pełnym odburzeniem.
Victor
Administrator

15 lipca 2016, o 15:52

A jak rozumiesz stawianie czoła lękom i objawom? :)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Sipas

15 lipca 2016, o 16:24

Znów się źle wyraziłem xD Ignorowanie lęków, pozwolenie na nie i porzucenie kontroli.
ODPOWIEDZ