Hej wszystkim,
Jak sądzicie czy oprócz leków SSRI (fluoksetyny) mam brać hydroksyzynę? Działa mimo wszystko szybko i bezpośrednio na lęki. Jednak sprawia że cały dzień chodzę jakby we śnie. Bez niej jednak, wszystko jest zbyt wyraźne. Pojawiają się: światłowstręt, dzwiękowstręt, natręty egzystenty itp. Chciałem z tego wyjść, stawiając czoła objawom. Jednak nie dałem rady, po skończeniu brania hydroksyzyny, stopniowo wracały lęki, a ja sam nie mogłem im wszystkim podołać, bo odbierałem za dużo bodźców zewsząd. Co byście mi poradzili, próbować wydostać się z DD w trakcie pseudo-snu czy na trzeźwo (co jak na razie niezbyt dobrze mi szło). Ściskam wszystkich cieplutko!
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Hydroksyzyna na DD
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
Przecież i tak bierzesz fluoksetyne więc nie do końca będzie to na trzeźwo
A jaki czas bierzesz fluo? Mysle ze nic na sile jak krotko bierzesz jeszcze fluo to mozesz wspomoc sie hydro. Nie zapominaj bym jednak o budowaniu nastawieni wobec samego dd jak i objawow. Bo bez tego to moze cie to nieraz jeszcze zaskoczyc.

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Źle się wyraziłem. Chodziło mi oczywiście o fakt że fluoksetyna nie wywołuje u mnie otępienia senności i ogólnego "zamulenia". Fluoksetynę biorę od jakichś dwóch miesięcy. Od jakiegoś czasu objawy mi się nasiliły pomimo prób, wyostrzone zmysły i deja vu nie odpuszczały pomimo starannych prób ignorowania ich. Doszedł światło/dzwiękowstręt które dodatkowo utrudniały mi podstawowe czynności jak choćby rozmowa z bliskimi. Chciałem się po prostu dowiedzieć czy takie stawianie czoła lękom, biorąc pod uwagę fakt że ich nasilenie jest zmniejszone działaniem hydro, również zaowocuje pełnym odburzeniem.
-
- Administrator
A jak rozumiesz stawianie czoła lękom i objawom? 

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)