Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Trittico Cr ( TRAZODON )
- Serafe81
- Zarejestrowany Użytkownik
Joasia, a na mnie nasennie działa dopiero całe 75mg
Ot jak się organizmy różnią.

"Tak samo w przypadku drugiego człowieka./Patrzę i nie mówię: jego skóra powinna być bardziej/różowa albo jego włosy powinny być krócej obcięte./Człowiek po prostu jest.”J. Zinker
- Serafe81
Ale jest jeden plus. Człowiek czasem potrzebuje czegoś mocnego w stresowej sytuacji. Lepsze więc wiedzieć, że masz taką opcję, niż szukać na ślepo czegoś, co w końcu zadziała 

"Tak samo w przypadku drugiego człowieka./Patrzę i nie mówię: jego skóra powinna być bardziej/różowa albo jego włosy powinny być krócej obcięte./Człowiek po prostu jest.”J. Zinker
-
Trriticco to lek z grupy SARI nie benzo
fakt działa monco nesennie , lecz mnie nawet 2 tabletki naraz nie uspały
lecz muszę przyznać , że ten lek wyciągnął mnie z silnych stanów lekowych

https://www.youtube.com/watch?v=sDKhOgc9Xq0
- stokrotka123
Na mnie trittico zadziałało okropnie, odstawiłam po 6 tygodniach. To co przeżyłam po tym leku to koszmar!
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Sami musimy się stać zmianą, do której dążymy w świecie.
Jeżeli raz się poddasz, to może stać się nawykiem. Nigdy się nie poddawaj.
Sami musimy się stać zmianą, do której dążymy w świecie.
Jeżeli raz się poddasz, to może stać się nawykiem. Nigdy się nie poddawaj.
-
Ja brałam Trittico Cr przez dwa miesiące i bardzo dobrze działał mi na sen, ale w dzień ciągle czułam napięcie. Teraz od 3 dni biorę Trittico XR i wydaje mi się, że chyba mnie rozluźniło. Mam masę myśli egzystencjalnych i ciągle wszystko analizuję ale to chyba też juz troszkę mniej niż na początku.
-
CR to taki bardziej na noc na "spokojny sen" XR ma długie uwalnianie wiec działa przeciwlękowo w dzień. U mnie akurat to się na razie sprawdza. Chociaż po 3 dniach ciężko powiedzieć wiele o XR.emi125 pisze:Czym się różni Trittico CR od XR?
-
ja biore Cr,o przedluzonym uwalnianiu.niestety ten lek nie likwiduje mi pobudzenia psychoruchowego w dzien
Mistrz 2021 (L)
-
Mam do Was pytanie dotyczące odstawienia tego leku. Próbowałem odstawić po ok 5 miesiącach zażywania i niestety kłopoty ze snem i lęki wróciły. Psychiatra powiedziała, że za wcześnie na odstawienie, że powinno się ten lek brać minimum 6 miesięcy a najlepiej ok roku. Z tego co mówiła przy odstawieniu nie powinno być żadnych objawów - jeśli są to znaczy że jest za wcześnie. Spotkałem się jednak na forum z opinią, że czym dłużej będę brał lek tym trudniej będzie go odstawić. Czy moglibyście napisać jak u Was wyglądał proces odstawienia? Czy były jakieś objawy?
-
Przyjmowałem razem z setaloftem przez ok 12 miesięcy, po czym po decyzji doktora odstawiłem go z miejsca. U mnie nie było najmniejszego objawu odstawiennego, aż sam się zdziwiłem bo początek z przyjmowaniem przez jakieś 3 tygodnie to było piekło, ale może to przez ten setaloft.
Przyjmowanie leków poparte terapią, kilka m-cy miałem spokój i dość dobrze sobie radziłem, teraz powracają jakieś małe wkręty. Po ostatniej konsultacji dostałem doraźnie egzystę na noc, skorzystałem może ze dwa razy. Lekarz dopuścił możliwość samodzielnego sięgnięcia po CR w przypadku powrotu objawów nerwicy, jednak staram się po niego nie sięgać.
CR nie odstawiałem sam.
Przyjmowanie leków poparte terapią, kilka m-cy miałem spokój i dość dobrze sobie radziłem, teraz powracają jakieś małe wkręty. Po ostatniej konsultacji dostałem doraźnie egzystę na noc, skorzystałem może ze dwa razy. Lekarz dopuścił możliwość samodzielnego sięgnięcia po CR w przypadku powrotu objawów nerwicy, jednak staram się po niego nie sięgać.
CR nie odstawiałem sam.
-
Cześć, zacząłem brać Trittico CR, jest czwarty dzień biorę go wieczorkiem, rano jest super ale tylko chwile a potem z biegiem dnia jak by lęki się przebijaly.. Nie działa jeszcze? ma ktoś doświadczenie z tym lekiem?
Per aspara ad astra