Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Tak też mam tak czasami , mi to się śnią jakieś horrory . Jesteśmy bardzo wyczuleni na wszystko i dla tego tak się może dziać , prawie usypiamy i nagle się wybudzamy i wtedy jest takie uczucie pomieszania , czy był to sen czy rzeczywistość. Ja dziś mam od rana wrażenie urywania się obrazu i świadomości , jakby nie było takiej ciągłej łączności jak to było normalnie przed zaburzeniem. Zdarza ci się to czasem ?
- Zaplątana
Szybkie pytanie. Czy derealizacja to tylko objawy wzrokowe tzn patrzę na coś i wydaje mi się nierealne? Czy też takie głębokie poczucie nierealności świata?
"Albo lęk albo wszystko nie ma nic po środku."
"Statki w porcie są bezpieczne, ale stanie w porcie nie jest ich przeznaczeniem."
"Statki w porcie są bezpieczne, ale stanie w porcie nie jest ich przeznaczeniem."
- Zaplątana
- Zaplątana
- Guett
- Odważny i aktywny forumowicz
Masz to tyle czasu a zadajesz podstawowe pytania ? Może wróć lepiej do czytania artykułów o dd bo widocznie albo ich w ogóle nie czytałaś, skoro zadajesz takie pytania, albo zapomniałaś.
i'm tired boss
- Zaplątana
Czytałam, ale chyba muszę to powtórzyć. Nigdy nie czułam się tak odcięta jak te ostatnie dni i zaczynam trochę panikować czy to nadal dd. Czuję jakbym była zawieszona w jakiejś dziwnej przestrzeni szczególnie, gdy znajduję się w jakimś pomieszczeniu. Z kolei jak jestem na podwórku to przeraża mnie ta przestrzeń, dziwnie ją czuję jakby była taka ogromna a z drugiej strony mnie przygniata. Nawet nie wiem jak opisać ten stan. Wariuje...
- Celine Marie
DD ma wiele oblicz ,nie przejmuj sięZaplątana pisze: ↑2 czerwca 2019, o 11:21Czytałam, ale chyba muszę to powtórzyć. Nigdy nie czułam się tak odcięta jak te ostatnie dni i zaczynam trochę panikować czy to nadal dd. Czuję jakbym była zawieszona w jakiejś dziwnej przestrzeni szczególnie, gdy znajduję się w jakimś pomieszczeniu. Z kolei jak jestem na podwórku to przeraża mnie ta przestrzeń, dziwnie ją czuję jakby była taka ogromna a z drugiej strony mnie przygniata. Nawet nie wiem jak opisać ten stan. Wariuje...

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
-
Tak miewam czasami takie jazdy . Oj czego juz nie miewalamMario788 pisze: ↑28 maja 2019, o 09:23Tak też mam tak czasami , mi to się śnią jakieś horrory . Jesteśmy bardzo wyczuleni na wszystko i dla tego tak się może dziać , prawie usypiamy i nagle się wybudzamy i wtedy jest takie uczucie pomieszania , czy był to sen czy rzeczywistość. Ja dziś mam od rana wrażenie urywania się obrazu i świadomości , jakby nie było takiej ciągłej łączności jak to było normalnie przed zaburzeniem. Zdarza ci się to czasem ?

-
Miewałem jako dziecko przy większych emocjach, odczucie jak kopniecie prądem głowy i rozpływało się dalej .
-
Witam, pomęczę Was nerwuski
Dlaczego poranki są zawsze najgorsze . Jestem zawsze taki odcięty , jak nawet patrze na ludzi to w głowie mam taka pustkę , jakby czarna dziura , jakbym patrzył w otchłań . Mója głowa nie wierzy w to co widzi ,czy to jeszcze DD ? Mózg nie nadarza za ruchami , jest opóźniony , jakby oczy nie były zsynchronizowane razem z mózgiem ,szybko spojrzę np na samochód i tak jakby dopiero mi się pojawił. Czy to jeszcze DD ?

-