Tak, jak najbardziej. Dużo osób tutaj opisuje takie objawy.dereal_marcin pisze: ↑8 lipca 2017, o 19:13Drodzy,
Powiedzcie mi proszę czy doświadczyliście "NAGŁYCH" sensacji, które wydają się Wam zupełnie dziwne - np. nagłe, krótkie nieopisane (silny zawrót, przepływ dziwnej fali) uczucie w głowie albo nagłe uczucie, które po chwili po otrząśnięciu przemija?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.
- eyeswithoutaface
- Moderator
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
- Zaplątana
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej. Już sama nie wiem co się ze mną dzieję... Mam wątpliwości czy dd może dawać aż takie objawy. Gdy patrzę na różne duże powierzchnie np ściany domów wydaje mi się jakby się ruszały, ziemia pod nogami tak samo a przy tym mam wrażenie jakbym zaraz miała stracić kontakt z rzeczywistością. Ciągle tez sprawdzam czy nie mam halucynacji. Pomóżcie.
"Albo lęk albo wszystko nie ma nic po środku."
"Statki w porcie są bezpieczne, ale stanie w porcie nie jest ich przeznaczeniem."
"Statki w porcie są bezpieczne, ale stanie w porcie nie jest ich przeznaczeniem."
- eyeswithoutaface
- Moderator
Dlaczego? Bo nie akceptujesz faktu, ze jesteś zaburzona i masz derealizacje. Nie wierzysz w to, doszukujesz się w swoich objawach jakiejs powaznej choroby. A niestety opisujesz tylko to, co. większość osób tutajZaplątana pisze: ↑26 lipca 2017, o 13:35Hej. Już sama nie wiem co się ze mną dzieję... Mam wątpliwości czy dd może dawać aż takie objawy. Gdy patrzę na różne duże powierzchnie np ściany domów wydaje mi się jakby się ruszały, ziemia pod nogami tak samo a przy tym mam wrażenie jakbym zaraz miała stracić kontakt z rzeczywistością. Ciągle tez sprawdzam czy nie mam halucynacji. Pomóżcie.

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
ufff też tak mameyeswithoutaface pisze: ↑8 lipca 2017, o 19:51Tak, jak najbardziej. Dużo osób tutaj opisuje takie objawy.dereal_marcin pisze: ↑8 lipca 2017, o 19:13Drodzy,
Powiedzcie mi proszę czy doświadczyliście "NAGŁYCH" sensacji, które wydają się Wam zupełnie dziwne - np. nagłe, krótkie nieopisane (silny zawrót, przepływ dziwnej fali) uczucie w głowie albo nagłe uczucie, które po chwili po otrząśnięciu przemija?
<okey>
- Zaplątana
Dziękuję za odpowiedzeyeswithoutaface pisze: ↑26 lipca 2017, o 13:40Dlaczego? Bo nie akceptujesz faktu, ze jesteś zaburzona i masz derealizacje. Nie wierzysz w to, doszukujesz się w swoich objawach jakiejs powaznej choroby. A niestety opisujesz tylko to, co. większość osób tutajZaplątana pisze: ↑26 lipca 2017, o 13:35Hej. Już sama nie wiem co się ze mną dzieję... Mam wątpliwości czy dd może dawać aż takie objawy. Gdy patrzę na różne duże powierzchnie np ściany domów wydaje mi się jakby się ruszały, ziemia pod nogami tak samo a przy tym mam wrażenie jakbym zaraz miała stracić kontakt z rzeczywistością. Ciągle tez sprawdzam czy nie mam halucynacji. Pomóżcie.Bądź dzielna, to nic innego jak dd, spróbuj zmienić nastawienie do swojego stanu zamiast tkwić w tej czarnej dziurze obaw i nerwicowej analizy.

- eyeswithoutaface
- Moderator
Może Ty nie, ale Twoja podświadomość na pewno

- Zaplątana
Czy ktoś może mi wyjaśnić skąd biorą się różne zaburzenia wzroku czy może spostrzegania, sama nie wiem jak mam to nazwać. Chodzi mi np o wrażenie, że ściany lub podłoga są krzywe albo ściany. Ostatnio też mam dziwne wrażenie będąc na klatce schodowej albo korytarzu, że ściany na mnie "napierają", zdarza się to tylko na małych powierzchniach. Czy to nadal dd czy może coś innego?
- Zaplątana
Słuchałam tego, ale nie przypominam sobie żeby tam były podawane takie objawy.
-
Czy mieliście może tak, że podczas pojawienia się derealizacji zaczeliście nieostro widzieć? Jestem krótkowidzem i nosze okulary i mam wrażenie tak jakby moja wada się powiększyła..
. Poszedłem do mojego okulisty, ale powiedział, że moja wada nawet ciut nie powiększyła się.. lecz mimo to dalej się bardzo stresuje, bo "ciężko mi się widzi", najgorzej jest w nocy.. 

- eyeswithoutaface
- Moderator
Tak, to się zdarza. Spokojnie, nie nakręcaj się tym objawem, zaburzenia widzenia to standard przy dd.pyter pisze: ↑1 sierpnia 2017, o 21:32Czy mieliście może tak, że podczas pojawienia się derealizacji zaczeliście nieostro widzieć? Jestem krótkowidzem i nosze okulary i mam wrażenie tak jakby moja wada się powiększyła... Poszedłem do mojego okulisty, ale powiedział, że moja wada nawet ciut nie powiększyła się.. lecz mimo to dalej się bardzo stresuje, bo "ciężko mi się widzi", najgorzej jest w nocy..
![]()
- schanis22
ale to jest nerwicowe nie raz na forum był ten objaw opisywany i omawiany .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
- Odważny i aktywny forumowicz