Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Tarczyca a nerwica
- JohnnyEDM
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam pytanie do osób, które znają się na tarczycy. Mam minimalnie podwyższone FT4. Norma to jest do 1.7, mi tam wyszlo chyba 1,74, potem 1,78. Pytanie czy może, moglo miec to jakis wplyw na zaburzenie lękowe. Wzialem eutyrox na sprobowanie bo gosc mi zaproponowal, po 2 dniach nigdy nie czulem sie tak zle takze przestalem brac. Mowil zebym nie nic i za 3 miesiace kontrole zrobil.
- truskawkowo
- Odważny i aktywny forumowicz
A kto Ci dał Euthyrox? Nie radzę tak żonglować hormonami... Jak wypadły inne wyniki prócz ft4? Podaj wszystkie dane z badań tarczycy jakie masz.
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem.
William Shakespeare
William Shakespeare
- JohnnyEDM
- Zarejestrowany Użytkownik
Endoktrynolog tam gdzie byłem z wynikami wtedy, pytal sie jak sie czuje, to mu gadalem o nerwicy, wczesniejszych atakach paniki i szereg objawów mu wymieniłem. Powiedział, że jak chce to można spróbować wziąć euthyrox bo może to coś poprawi, jednakże wziąłem 2 x pół tabletki z rana przez 2 dni i tylko gorzej się czułem
. Potem do niego zadzwoniłem do niego to powiedział, żeby nic nie brać i skontrolować się za 3 miesiące. A wyniki badań za 1 razem TSH: 2,0 (norma 0,270-4,200), FT3 3,42(Norma 2,04=4,40) i FT4 1,73 (norma 0,93-1,71). Za drugim razem, jakis tydzien później wyszło podobnie TSH 2,5 chyba, FT3 nie pamiętam a FT4 1,78 chyba.

-
- Administrator
Te wyniki są dobre, po prostu dal ci to na probe czy cos pomoze. Ale to co ty masz nazywa sie analiza lekowa, wiesz ze od tarczycy ona nie moze byc? Tarczyca nie powoduje wcale nerwicy samej w sobie, ona moze dawac objawy takie, ktore isntieja tez w nerwicy bo zwiazane to jest z tymi samymi hormonami. Ale wkrecenie sie w to, analiza, watpliwosci to jest nerwica.
Ja juz pare razy widzialem jak ludzie z chora tarczyca zle sie czuja, owszem potrafi im nagle walic serce, robic sie duszno, slabo, wiele z tego ty mozna powiedziec objawy nerwicowe, ale jakos nie widzialem zeby to az tak przezywali, mieli watpliwosci, analizowali.
Owszem objawy tarczycy moga wpedzic nas w analize/nerwice jak jestesmy do tego sklonni (mamy predyspozycje roznego typu) ale wowczas i tak trzeba leczyc to dwutorowo, raz ze nerwice, dwa tarczyce.
Ty masz ja zdrowa, endokrynolog po prostu sprobowal, widzi ze to nie ma sensu, masz sie zglosic na kontrole i tyle.
Jak cie to ma bardzo martwic to za dwa tygodni powtórz sobie badanie.
Ja juz pare razy widzialem jak ludzie z chora tarczyca zle sie czuja, owszem potrafi im nagle walic serce, robic sie duszno, slabo, wiele z tego ty mozna powiedziec objawy nerwicowe, ale jakos nie widzialem zeby to az tak przezywali, mieli watpliwosci, analizowali.
Owszem objawy tarczycy moga wpedzic nas w analize/nerwice jak jestesmy do tego sklonni (mamy predyspozycje roznego typu) ale wowczas i tak trzeba leczyc to dwutorowo, raz ze nerwice, dwa tarczyce.
Ty masz ja zdrowa, endokrynolog po prostu sprobowal, widzi ze to nie ma sensu, masz sie zglosic na kontrole i tyle.
Jak cie to ma bardzo martwic to za dwa tygodni powtórz sobie badanie.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)