Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
szczepienie
-
- Zarejestrowany Użytkownik
hej,
Czy ktos tu tez miał mega zmęczenie po szczepieniu , takie jakby odciecie od energii? to trwa juz tydzień i się zastanawiam czy przy moim zmeczonym ukl nerwowym szczepienie to był dobry pomysł..
zaczynam sie niestety nakrecać , że to nie minie i takie tam.
mieliście tak? jakie macie doswiadczenia ze szczepieniem?
Czy ktos tu tez miał mega zmęczenie po szczepieniu , takie jakby odciecie od energii? to trwa juz tydzień i się zastanawiam czy przy moim zmeczonym ukl nerwowym szczepienie to był dobry pomysł..
zaczynam sie niestety nakrecać , że to nie minie i takie tam.
mieliście tak? jakie macie doswiadczenia ze szczepieniem?
-
- Świeżak na forum
Zmęczenie jest możliwe. Jest to jeden z popularniejszych niepożądanych objawów. Zwykle trwa krócej niż tydzień. Pewnie teraz u Ciebie bardziej to wynika z nakręcenia niż z samej szczepionki (skoro się nakręcasz tydzień + realne działanie szczepionki, to nic dziwnego że po tygodniu czujesz się bez energii).
-
Ja jestem 2h po szczepionce. Czuję się... Źle. Dodam na wstępie, że zanim wyszłam z domu czułam się już nienajlepiej. A teraz mam zawroty głowy i podwyższone tętno. Sama już nie wiem czy to skutek szczepionki, czy po prostu nerwica
♀️
-
Wydaje mnie się, że połączenie obydwu. Dużo osób po szczepieniu twierdzi, że jest zmęczona, ospała itp., do tego dochodzi nakręcanie się, co powoduje nieprzyjemne uczucie, ale daj sobie na to kilka dni, każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na "coś nowego" w naszym ciele, dlatego postaraj się podejść do tego na spokojnie.

-
Szczerze? Zawroty miałam juz przed wyjściem. Tetno spadło do 80. Boli mnie tylko bardzo głowamalutki pisze: ↑18 maja 2021, o 12:54Wydaje mnie się, że połączenie obydwu. Dużo osób po szczepieniu twierdzi, że jest zmęczona, ospała itp., do tego dochodzi nakręcanie się, co powoduje nieprzyjemne uczucie, ale daj sobie na to kilka dni, każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na "coś nowego" w naszym ciele, dlatego postaraj się podejść do tego na spokojnie.![]()
-
Wiele jest tych objawów poszczepiennych i ból głowy też jest częstym objawem, ręka Cię nie boli? I jaką szczepionką Cię szczepili?DreamOn pisze: ↑18 maja 2021, o 13:00Szczerze? Zawroty miałam juz przed wyjściem. Tetno spadło do 80. Boli mnie tylko bardzo głowamalutki pisze: ↑18 maja 2021, o 12:54Wydaje mnie się, że połączenie obydwu. Dużo osób po szczepieniu twierdzi, że jest zmęczona, ospała itp., do tego dochodzi nakręcanie się, co powoduje nieprzyjemne uczucie, ale daj sobie na to kilka dni, każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na "coś nowego" w naszym ciele, dlatego postaraj się podejść do tego na spokojnie.![]()
![]()

-
Ręka w ogóle nie boli. Mąż mi tu mówi, że skoki tętna mam nie od dziś więc szczepionką pewnie sama się nakręciłam. Miałam Modernę.malutki pisze: ↑18 maja 2021, o 13:02Wiele jest tych objawów poszczepiennych i ból głowy też jest częstym objawem, ręka Cię nie boli? I jaką szczepionką Cię szczepili?DreamOn pisze: ↑18 maja 2021, o 13:00Szczerze? Zawroty miałam juz przed wyjściem. Tetno spadło do 80. Boli mnie tylko bardzo głowamalutki pisze: ↑18 maja 2021, o 12:54
Wydaje mnie się, że połączenie obydwu. Dużo osób po szczepieniu twierdzi, że jest zmęczona, ospała itp., do tego dochodzi nakręcanie się, co powoduje nieprzyjemne uczucie, ale daj sobie na to kilka dni, każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na "coś nowego" w naszym ciele, dlatego postaraj się podejść do tego na spokojnie.![]()
![]()
![]()
-
Do dwóch tyg po szczepieniu objawy poszczepienne niestety mogą się pojawić . Ja miałam Astre i łykam profilaktycznie acard zeby nie dostać zakrzepicy . Ale okres przechodziłam fatalnie i jestem już przy końcówce i jestem spięta jak nigdy . Wydaje mi sie ze lęk w połączeniu ze szczepieniem daje takie rezultaty ... trzeba się próbować rozluźnić i przeczekać . Ale jestem pewna ze szczepionka daje mi dodatkowe objawy . Mam nadzieje tylko ze to mija.
Czy mógłby sie wypowiedzieć ktoś kto już jest po szczepieniu dawno ?
-
Ja tak się bałam Astry, że czekałam na jakąkolwiek inną. Mój absurdalny lęk tutaj zwyciężył.maggie2223 pisze: ↑18 maja 2021, o 16:11Do dwóch tyg po szczepieniu objawy poszczepienne niestety mogą się pojawić . Ja miałam Astre i łykam profilaktycznie acard zeby nie dostać zakrzepicy . Ale okres przechodziłam fatalnie i jestem już przy końcówce i jestem spięta jak nigdy . Wydaje mi sie ze lęk w połączeniu ze szczepieniem daje takie rezultaty ... trzeba się próbować rozluźnić i przeczekać . Ale jestem pewna ze szczepionka daje mi dodatkowe objawy . Mam nadzieje tylko ze to mija.
-
no ja jestem przekonana , że szczepionka pogłebiła mi lęki - zadziałała na ukl nerwowy
mam nadzieje , że to czasowe - chociaż w piątek mi mija drugi tydzień ....
Czy ktos jeszcze tak miał?
mam nadzieje , że to czasowe - chociaż w piątek mi mija drugi tydzień ....
Czy ktos jeszcze tak miał?
-
- Świeżak na forum
To jest akurat bardzo mało prawdopodobne. Raczej sama zadziałałaś na układ nerwowy nakręcając się lękami. Teraz już od Ciebie zależy kiedy uda Ci się go uspokoić.maggie2223 pisze: ↑19 maja 2021, o 11:53no ja jestem przekonana , że szczepionka pogłebiła mi lęki - zadziałała na ukl nerwowy
Ja z objawów miałem jedynie lekki ból ręki.
- SasankaLesna
- Odważny i aktywny forumowicz
U mnie szczepionka zadziałała raczej kojąco na układ nerwowy
. Przestałam się covidem nakręcać i jakąś taka wyluzowana jestem. Więc to moim zdaniem zależy od podejścia, może tak być, że skoro uwierzyłaś, że szczepienie Ci lęk wystrzeliło to tak możesz się czuć. Z objawów miałam tylko zmęczenie (parę dni) i ból ręki. Mojego męża dodatkowo potwornie głowa bolała.

Czasami lepiej użyć miotacza ognia niż narzekać na ciemność. [T. Pratchett]
-
- Świeżak na forum
Super! Czysto racjonalne podejście, którego nam tak często brakujeSasankaLesna pisze: ↑19 maja 2021, o 14:18U mnie szczepionka zadziałała raczej kojąco na układ nerwowy. Przestałam się covidem nakręcać i jakąś taka wyluzowana jestem.

- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
nie wiem jakie mieliście szczpionki ale moi znajomi zdrowi mieli modernę i zeneke i prawie każdy czuł sie żle po szczepieniu bo takie są skutki uboczne przejściowe. Ja zapisałam się na Pfizera bo jak najmniej ma skutków ubocznych. Ale z tego co czytam to niestety nasz układ nerwowy tutaj szaleje. Bo jak się orientowałam to ludzie po szczepionce do tygodnia coś tam odczuwali po Pfizerze najczestszym objawem jest ból ręki. Myślę, że należy tu uspokoić nasz układ.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html