Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
szczepienie
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Kochani, ja mam dzisiaj okropne kłucia (jakby igłą) w klatce piersiowej. Oczywiście już nakręciłam się najgorszym. W głowie mam myśli, że szczepionka uszkodziła mi serce i stanie się najgorsze. Choć nie wiem czy to w ogóle możliwe. Ale mam okropne te kłucia. Jak w takim wypadku uspokoić głowę? 

-
ja mam wrażenie że mój organizm cały czas wytwarza reakcję zapalną po szczepieniu i dlatego też ukł nerwowy to odczuwa... jestem spieta tak organicznie jakby - tzn ze nie mam na to wpływu - tak jak w pierwszy dzień okresu. tylko wtedy wiem ze to nazajutrz minie i jestem cierpliwa, a tutaj juz 5 dni takiego cierpienia. Masakra. dzis ide do lekarza i raczej nie wezme dobrowolnie drugiej porcji szczepionki
-
trzymam kciuki !! jak nie miałas jakiś dziwnych objawów po pierwszej to raczej po drugiej tez nie.
Ja dostałam po tygodniu po pierwszej dawce mega zmęczenia i spięcia. zmęczenie mija ale spięcie nie bardzo .... aaa i cały czas 37,4 temperatura.
A po pierwszej dawce miałaś jakieś objawy niepożądane?
Ja dostałam po tygodniu po pierwszej dawce mega zmęczenia i spięcia. zmęczenie mija ale spięcie nie bardzo .... aaa i cały czas 37,4 temperatura.
- mżawka
Miałam te typowe NOPy o których się słyszy, tj. gorączka ponad 38, ból głowy (to był pierwszy objaw już 4-5 h po zastrzyku), osłabienie, rozbicie, ból ręki, rumień na ręce (który pojawił się dopiero 5-6 dni po szczepieniu), trudność z zasypianiem.maggie2223 pisze: ↑21 maja 2021, o 19:36trzymam kciuki !! jak nie miałas jakiś dziwnych objawów po pierwszej to raczej po drugiej tez nie.
Ale warto też nadmienić, że ja byłam mega nakręcona lękowo, szłam tam jak na ścięcie, cała się trzęsłam, odliczałam czas po szczepionce wyczekując wstrząsu anafilaktycznego (którego nie dostałam, a w dalszym ciągu się go boję

Prawdziwy horror to ja przeżyłam PRZED szczepionką, nie po niej.

-
no widzisz , a u mnie odwrotnie. Ja szłam na szczepienie bedac pewna na 200 % ,że nic mi nie będzie. też miałam dwa dni z życia wyjęte - taka mocna grypka... ale zaskoczeniem jest właśnie ten czas po tygodniu , który wiążę ze szczepieniem... no chyba że mam corone
)

- mżawka
Raczej nieemaggie2223 pisze: ↑21 maja 2021, o 20:09no widzisz , a u mnie odwrotnie. Ja szłam na szczepienie bedac pewna na 200 % ,że nic mi nie będzie. też miałam dwa dni z życia wyjęte - taka mocna grypka... ale zaskoczeniem jest właśnie ten czas po tygodniu , który wiążę ze szczepieniem... no chyba że mam corone)

-
Tylko ze ja właśnie dobrze wiem kiedy co u mnie jest lękowe a kiedy ciało poprostu niedomaga . W tym momencie po tyg od szczepienia ciało zaczelo odmawiać posłuszeństwa na maxa. Tylko bym spała - ruszam ręką lub nogą i po 5 min jestem zmęczona . No i oczywiście układ nerwowy jest rozregulowany - nie wiem - obciążony ??
-
Leżę w łóżku 4 dzień i słabą poprawę widzę ...
- mżawka
Ale masz prawo źle się czuć po szczepionce, wiele osób niedomaga tydzień, albo ponad tydzień. A u nas to się dodatkowo kumuluje, bo jesteśmy wyczuleni.
Ja już jestem po drugiej dawce i jestem z siebie bardzo dumna, że mimo ogromnego lęku nie dałam nerwicy zwyciężyć
Ja już jestem po drugiej dawce i jestem z siebie bardzo dumna, że mimo ogromnego lęku nie dałam nerwicy zwyciężyć