Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Strach przed...ile mamy strachów i czego się boimy? :)
- weird_thoughts
- Odważny i aktywny forumowicz
Mi się nadal ciężko czyta kryminały. Mam lęk, że zacznę zachowywać się jak bohaterowie
Że czytając pomiesza mi się coś w głowie...

- Pershing577
- Zarejestrowany Użytkownik
Czym zajmujecie umysł w czasie wolnym zeby sie trochę zresetować i nie myslec o nerwicy?
- Pershing577
Właśnie tego też sie boję że stracę kontakt z rzeczywistością totalny brak luzu ☺weird_thoughts pisze: ↑9 grudnia 2017, o 17:56Mi się nadal ciężko czyta kryminały. Mam lęk, że zacznę zachowywać się jak bohaterowieŻe czytając pomiesza mi się coś w głowie...
- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Jesli chodzi o czytanie postów to trzeba z tym uważać bo faktycznie można się nabawić nowych objawow.Twoj chłopak niech skupi się na czytaniu jedynie materiałów chłopaków

- Jagoda_a
Dokładnie, czlowiek ma juz w glowie pewne rzeczy poukładane a tu wystarczy przeczytac jeden wpis zeby wprowadzic zamieszanie i wątpliwosci. Przeczytalam wpis o CHAD i załamka. Nawet nie wgłębiam sie w to bo wierze ze niepokoj i lęk nie mogą doprowadzic do jakiegos zwariowania prawda ?
- Nipo
Prawda,ale Ty w to sama musisz uwierzyćJagoda_a pisze: ↑10 grudnia 2017, o 10:41Dokładnie, czlowiek ma juz w glowie pewne rzeczy poukładane a tu wystarczy przeczytac jeden wpis zeby wprowadzic zamieszanie i wątpliwosci. Przeczytalam wpis o CHAD i załamka. Nawet nie wgłębiam sie w to bo wierze ze niepokoj i lęk nie mogą doprowadzic do jakiegos zwariowania prawda ?

- Pershing577
Jak sobie radzicie z napięciem w nerwicy jak was wszystko wkurza?☺
- Jagoda_a
Od pierwszego i jedynego ataku paniki zadne zwariowanie na nastąpilo i nie nastąpiNipo pisze: ↑10 grudnia 2017, o 10:42Prawda,ale Ty w to sama musisz uwierzyćJagoda_a pisze: ↑10 grudnia 2017, o 10:41Dokładnie, czlowiek ma juz w glowie pewne rzeczy poukładane a tu wystarczy przeczytac jeden wpis zeby wprowadzic zamieszanie i wątpliwosci. Przeczytalam wpis o CHAD i załamka. Nawet nie wgłębiam sie w to bo wierze ze niepokoj i lęk nie mogą doprowadzic do jakiegos zwariowania prawda ?ja tez się nakręciłem tymi Charami itd itp :p ale dzisiaj już jest dobrze
jedynie co to konik mnie delikatnie atakuje
![]()
- Nipo
Lęk przed samobójem :p co jak to pisze to mnie to śmieszy bo jak można zrobić czego się nie chceJagoda_a pisze: ↑10 grudnia 2017, o 10:59Od pierwszego i jedynego ataku paniki zadne zwariowanie na nastąpilo i nie nastąpiNipo pisze: ↑10 grudnia 2017, o 10:42Prawda,ale Ty w to sama musisz uwierzyćJagoda_a pisze: ↑10 grudnia 2017, o 10:41
Dokładnie, czlowiek ma juz w glowie pewne rzeczy poukładane a tu wystarczy przeczytac jeden wpis zeby wprowadzic zamieszanie i wątpliwosci. Przeczytalam wpis o CHAD i załamka. Nawet nie wgłębiam sie w to bo wierze ze niepokoj i lęk nie mogą doprowadzic do jakiegos zwariowania prawda ?ja tez się nakręciłem tymi Charami itd itp :p ale dzisiaj już jest dobrze
jedynie co to konik mnie delikatnie atakuje
![]()
słuchalam nagrań chlopakow i to potwierdzili ze od nerwicy jeszcze nikt nie oszalam i tego się trzymam. A Ciebie co jeszcze męczy?

- Jagoda_a
Tak, nerwicowcy mają ten komfort ze pomimo iz takie mysli strasza to nigdy do czynow nie dojdzie poniewaz za bardzo się boimy. Mi tez takie ,,coś" po głowie się pelętalo ale mysl rownowazna ze mam męza i dzieci i chcialabym wnukow się doczekacNipo pisze: ↑10 grudnia 2017, o 11:00Lęk przed samobójem :p co jak to pisze to mnie to śmieszy bo jak można zrobić czego się nie chce![]()
- Nipo
Trzeba sobie uświadomić ze my tego nie chcemy,to ze się boimy to jest jedno ale najważniejsze jest to ze w życiu tego nie chce i myślimy logicznie to jak może coś takiego się stać to jest śmiechJagoda_a pisze: ↑10 grudnia 2017, o 11:09Tak, nerwicowcy mają ten komfort ze pomimo iz takie mysli strasza to nigdy do czynow nie dojdzie poniewaz za bardzo się boimy. Mi tez takie ,,coś" po głowie się pelętalo ale mysl rownowazna ze mam męza i dzieci i chcialabym wnukow się doczekac.

- Jagoda_a
Nipo pisze: ↑10 grudnia 2017, o 11:14Trzeba sobie uświadomić ze my tego nie chcemy,to ze się boimy to jest jedno ale najważniejsze jest to ze w życiu tego nie chce i myślimy logicznie to jak może coś takiego się stać to jest śmiechto co jest Twoim Konikiem ?
- Nipo
Pewnie ze dasz !ja miałem lęk żeby zostać sam albo z córka w domu to w piątek miałem sprawdzian zona chciała wyjść z koleżankami początkowo zacząłem się z nią sprzeczać żeby nie szła później sobie myśle kurde żeby nerwa mnie ograniczała i koja żonę i poszła i bardzo z siebie byłem dumnyJagoda_a pisze: ↑10 grudnia 2017, o 11:23mam męza i dwoch synow i strach przed samotnoscią. W poniedzialek moj mąz wyjeżdza. Ja juz od tyg czuje niepokoj bo zostane sama. Nadmienię ze tak bylo przez 12 lat. Mąz w delegacji a ja z dziecmi. Od 3 lat nie wyjezdza lub sporadycznie. Ja wiem ze dam rade. Bedzie to dobry sprawdzian ☺

- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Przede wszystkim musicie zrozumiec jedna wazna rzecz.
Ze to sa MYŚLI. Kazdy ma jakies tam mysli i one Cię nie definiuja. Malo tego nie dosc,ze Cie nie definiują to nie sa sprawcze. Od mysli nie dostaje sie schizofrenii czy raka.
Kazdy z was w roznych sytuacjach mial te myśli rozne kiedys przed zaburzeniem one przeplywaly i nie bylo problemu. Teraz macie mysl "Moze to rak" i wy juz biegacie 1000 razy do tego samego lekarzw - Bo myśl.
Jesli nauczucie się ze te mysli sa takie a nie inne bo macie problemy emocjonalne wasz mozg nie widzi realnego zagrozenia więc rwkompensuje sobie wyrzuty adrenaliny wymyslami to wtedy wejdziecie na te ścieżkę odburzania o której kazdy z was marzy.
Otoz to z czasem te mysli beda i nie beda wam robić jakis problemow,leków nie bedzie tej analizy i nerwica się skonczy bo to nie objawy somatyczne sa sama nerwica czy leki ,dd czy dp tylko zle podejscie do nich -analiza lekowa.
Wszystkie te rzeczy wystapuja takze u ludzi bez zaburzenia
Ze to sa MYŚLI. Kazdy ma jakies tam mysli i one Cię nie definiuja. Malo tego nie dosc,ze Cie nie definiują to nie sa sprawcze. Od mysli nie dostaje sie schizofrenii czy raka.
Kazdy z was w roznych sytuacjach mial te myśli rozne kiedys przed zaburzeniem one przeplywaly i nie bylo problemu. Teraz macie mysl "Moze to rak" i wy juz biegacie 1000 razy do tego samego lekarzw - Bo myśl.
Jesli nauczucie się ze te mysli sa takie a nie inne bo macie problemy emocjonalne wasz mozg nie widzi realnego zagrozenia więc rwkompensuje sobie wyrzuty adrenaliny wymyslami to wtedy wejdziecie na te ścieżkę odburzania o której kazdy z was marzy.
Otoz to z czasem te mysli beda i nie beda wam robić jakis problemow,leków nie bedzie tej analizy i nerwica się skonczy bo to nie objawy somatyczne sa sama nerwica czy leki ,dd czy dp tylko zle podejscie do nich -analiza lekowa.
Wszystkie te rzeczy wystapuja takze u ludzi bez zaburzenia
- Jagoda_a
Czlowiek taki zadowolony z siebie jest, prawda? Trzeba siebie chwalic za takie czynyNipo pisze: ↑10 grudnia 2017, o 11:26Pewnie ze dasz !ja miałem lęk żeby zostać sam albo z córka w domu to w piątek miałem sprawdzian zona chciała wyjść z koleżankami początkowo zacząłem się z nią sprzeczać żeby nie szła później sobie myśle kurde żeby nerwa mnie ograniczała i koja żonę i poszła i bardzo z siebie byłem dumnyJagoda_a pisze: ↑10 grudnia 2017, o 11:23mam męza i dwoch synow i strach przed samotnoscią. W poniedzialek moj mąz wyjeżdza. Ja juz od tyg czuje niepokoj bo zostane sama. Nadmienię ze tak bylo przez 12 lat. Mąz w delegacji a ja z dziecmi. Od 3 lat nie wyjezdza lub sporadycznie. Ja wiem ze dam rade. Bedzie to dobry sprawdzian ☺
uspilem córkę i było wszystko ok