Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Sen a derealizacja
-
- Administrator
To normalne, wyluzuj

To częste poczucia po wybudzeniu się drzemce i to nie są sprawy związane z zaburzeniem. Po prostu podczas zaburzenia zwracasz na to uwagę i nasilasz to odczucie - byciem w stanie poczucia zagrożenia.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Dzięki może rzeczywiście to wyolbrzymiam
Ale jeszcze nurtuje mnie jeden objaw ktorego doswiadczam a mianowicie zmiana pogody. Gdy jest słonecznie np.od samego rana to wszystko jest ok jestem jakby do tego przyzwyczajony ale gdy tylko w ciągu tego dnia zmieni się pogoda to czuje się dziwnie nwm jak to opisać ale czuje jakby obcosc do tej pogody.Może przesadzam i sobie troszke wymyslam a może tak po prostu jest więc wolę zapytać 

-
- Administrator
To, że przesadzasz nie jest niczym dziwnym na tym forumCykor123 pisze: ↑19 czerwca 2018, o 22:49Dzięki może rzeczywiście to wyolbrzymiamAle jeszcze nurtuje mnie jeden objaw ktorego doswiadczam a mianowicie zmiana pogody. Gdy jest słonecznie np.od samego rana to wszystko jest ok jestem jakby do tego przyzwyczajony ale gdy tylko w ciągu tego dnia zmieni się pogoda to czuje się dziwnie nwm jak to opisać ale czuje jakby obcosc do tej pogody.Może przesadzam i sobie troszke wymyslam a może tak po prostu jest więc wolę zapytać
![]()

To dosyć standardowe przy zaburzeniach lękowych. Tak więc to żaden wstyd!

Nie o takie rzeczy pytałem ;p
Natomiast jakkolwiek byś się nie martwił tym, że tak reagujesz na pogodę to po prostu fakty są takie:
Nie ma takiej jednostki chorobowej, w której by występowało takie zjawisko,

Poczucie obcości do pogody, wyczulenie na jej zmienność to kwestie emocjonalne, zaburzeniowe. Jakiś ciężkich poważnych chorób to nie przewiduje

Dlatego po prostu zostaw to, jest jak jest i ćwicz sztukę wychodzenia ogólnie z zaburzenia

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
- GaunterODim
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Jasne że tak