Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Redukcja dawki escitalopramu
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć, jak wczoraj pisałem z powodu nie przyjemnych skutków brania wysokiej dawki escitalopramu zdecydowałem z lekarzem o zmniejszeniu dawki z 20 na 10mg. Mija 30 godzina od zastosowania niższych dawek.. Odczuwam lekkie nudności, piszczy mi w głównie, głowa pobolewa plus pojawia się lęk którego już dawno nie miałem przyjemności odczuwać 

Per aspara ad astra
- Zestresowana
Ale po co Ty to tak analizujesz? Analiza lękowa idzie u Ciebie pełna parą, widać to zwłaszcza po odliczanie godzin i skupieniu na objawach. Zmniejszasz dawkę leku, wiec różne skutki uboczne mogą się pojawić.p.karnia1 pisze: ↑10 października 2018, o 13:03Cześć, jak wczoraj pisałem z powodu nie przyjemnych skutków brania wysokiej dawki escitalopramu zdecydowałem z lekarzem o zmniejszeniu dawki z 20 na 10mg. Mija 30 godzina od zastosowania niższych dawek.. Odczuwam lekkie nudności, piszczy mi w głównie, głowa pobolewa plus pojawia się lęk którego już dawno nie miałem przyjemności odczuwać![]()
- Zestresowana
- jestemjakajestem
- Odważny i aktywny forumowicz
Witaj, zadnego szokun nie bedzie, ja rowniez jakis czas temu schodzilam do esci do 10mg, dzien odczuwalam tylko nie przyjemnosci i to ze strony żołądka, za bardzo sie na krecasz co poteguje ci odczucia.....dla mnie esci jest najlepszym wyciszaczem na rynku, nie ma praktycznie zadnych ubokow, takze spokojnie, jutrombedzie juz wszytkom stabilne
-
Biorę escitalopram od 9 miesięcy. Dwa dni zmniejszenia dawki o połowę i poczułem co to znaczy lęk o którym już zapomniałem. Tak mnie sparalizowal jak wracałem że nie wiedziałem co się dzieje na około 

Per aspara ad astra
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Moz\e poczekaj kilka dni, az organizm sie przyzwyczai do mniejszej dawki i staraj sie nie myslec ze bierzesz mniejsza i nie nakrecaj sie, bo z tego co piszesz to predzej bym obstawiala ze te Twoje analizy powduja lek niz zmniejszenie dawki

Życiowe wyzwania nie powinny Cię paraliżować. Powinny pomóc Ci odkryć, kim naprawdę jesteś.
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
ja za tydzien tez bede schodzic z lekow ale nie nastawiam sie zle i nawet gdyby mialo byc gorzej to czytajac to forum wiem juz co robic

Życiowe wyzwania nie powinny Cię paraliżować. Powinny pomóc Ci odkryć, kim naprawdę jesteś.