Robinson86,
Jesteś aktualnie w stanie zagrożenia, Twój umysł jest w stanie lękowym, to wszystko co opisujesz jest normalne bo wpadłeś w iluzję lękową. Słuchałeś nagrań? Ze swojej strony podsyłam Ci moją pierwszą pogadankę właśnie na ten temat, jak z tej iluzji wyjść: https://m.youtube.com/watch?v=dWUV5R91ZDc
Ponad to, musisz zrozumieć na czym opiera się mechanizm natręctwa, strzeszczając: natręctwo to nic innego jak rzecz/myśl której nadaliśmy stanowczo za dużą wartość, natręctwo jest również niechciane a ma nasza uwagę bo dotyka wrażliwego/słabego naszego punktu. Tak działa natręctwo. Więc by je usunąć, trzeba obniżać mu wartość, wyśmiewać, nabrać do tego dystansu. Ogólnie o tym wszystkim masz obszernie opowiedziane w nagraniach, podsyłam Ci link do materiałów odnośnie natrętnych myśli: natretne-mysli-lekowe.html
Pozdrawiam.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
przeszlosc
-
- Administrator
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Divin, dziękuję za odpowiedź. Najbardziej martwi mnie szczegółowość tych myśli i obrazków. Im bardziej myślę, tym bardziej szczegółowe są te niby,,wspomnienia".A im częściej, tym mocniej wierze, ze są prawdziwe..Jesli to ,,tylko nerwica" no to jest mocna:)
Czyli rozumiem standard i mój przypadek nie jest wyjątkowy?
Czyli rozumiem standard i mój przypadek nie jest wyjątkowy?