Niestety, ale muszę to napisać. Nie pomożemy Tobie, dostałeś wiele odpowiedzi, linków do materiałów wszystko ignorujesz i czytasz o chorobach psychicznych. Nie wyjdziesz tak z nerwicy i szkoda czasu na nasze odpowiedzi w takim wypadku. Proponuję wrócic na forum jak chociażby przestaniesz czytać w sieci informacje o chorobach psychicznych.Gacek12345 pisze: ↑16 kwietnia 2020, o 14:47Przeczytałem , ze w tej schizofreni prostej nie występuja omamy i halucynacje tylko stany jakieś psychotyczne . Sam nie wiem jestem kompletnie bezradny
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lęk przed zwariowaniem - prośba o wsparcie...
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
- Zarejestrowany Użytkownik
No tak...bo stany psychotyczne to myśli o schizofrenii jak się o niej naczytasz...Musisz to zgłosić do WHO bo chyba pominęli ten objaw w klasyfikacji chorób psychicznych.Gacek12345 pisze: ↑16 kwietnia 2020, o 14:47Przeczytałem , ze w tej schizofreni prostej nie występuja omamy i halucynacje tylko stany jakieś psychotyczne . Sam nie wiem jestem kompletnie bezradny
Jak już czytasz to poczytaj naprawdę jak wygląda schizofrenia prosta. Mogę Ci wysłać linki do strony w tym temacie, tam masz dużo wypowiedzi ludzi z tą chorobą.

-
W kółko te same myśli na dodatek : że zrobie komuś krzywde (jak zawsze byłem wrazliwy i nigdy o tym nie pomyslałem) , strach przed schizofrenia miałem taki okres ze przez pare tygodni wszystko nasłuchiwałem (mialem bardzo wrazliwy słuch) nawet szmer mnie przerazal , potem homo ( jak od zawsze wole kobiety , nigdy by mi to nie przyszlo do glowy ) Dla mnie to jest po prostu jakies po*****e . Reszty juz nawet nie będe pisał bo juz po prostu mi się rzygac chce tym wszystkim . Codziennie sprawdzanie , bitwa z myslami chociaz wiem ze powinienem odpuscic to zawsze jest jakies „ale” „czemu ja” itp . Boje sie ze za chwile zostane jakims psychopata albo zwariuje bo moja glowa juz tego nie wytrzyma . Czuje , ze coraz bardziej się w tym pogrążam
-
Czyli mam zaufać tutaj ludzią / psychiatrze i psycholog ze to jest na 10000% nerwica ?Kunegunda pisze: ↑16 kwietnia 2020, o 14:55No tak...bo stany psychotyczne to myśli o schizofrenii jak się o niej naczytasz...Musisz to zgłosić do WHO bo chyba pominęli ten objaw w klasyfikacji chorób psychicznych.Gacek12345 pisze: ↑16 kwietnia 2020, o 14:47Przeczytałem , ze w tej schizofreni prostej nie występuja omamy i halucynacje tylko stany jakieś psychotyczne . Sam nie wiem jestem kompletnie bezradny
Jak już czytasz to poczytaj naprawdę jak wygląda schizofrenia prosta. Mogę Ci wysłać linki do strony w tym temacie, tam masz dużo wypowiedzi ludzi z tą chorobą.![]()
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Nie, mimo osób tutaj, masy materiałów i postów w tym samym temacie, psychiatry i psychologa masz sobie przez najbliższe 10 lat wmawiać schizofrenieGacek12345 pisze: ↑16 kwietnia 2020, o 15:18Czyli mam zaufać tutaj ludzią / psychiatrze i psycholog ze to jest na 10000% nerwica ?Kunegunda pisze: ↑16 kwietnia 2020, o 14:55No tak...bo stany psychotyczne to myśli o schizofrenii jak się o niej naczytasz...Musisz to zgłosić do WHO bo chyba pominęli ten objaw w klasyfikacji chorób psychicznych.Gacek12345 pisze: ↑16 kwietnia 2020, o 14:47Przeczytałem , ze w tej schizofreni prostej nie występuja omamy i halucynacje tylko stany jakieś psychotyczne . Sam nie wiem jestem kompletnie bezradny
Jak już czytasz to poczytaj naprawdę jak wygląda schizofrenia prosta. Mogę Ci wysłać linki do strony w tym temacie, tam masz dużo wypowiedzi ludzi z tą chorobą.![]()

(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
-
Wiem za bardzo to przeżywam i się zbytnio wkręciłem w to wszystko
-
Ostatnie już pytanko na ten temat serio. Dostałem dziś taki stan ,że jakby mnie odrealniło . Byłem u dziewczyny i nagle takie coś i w głowie ze wariuje i dopiero jak do domu wróciłem to się uspokoiłem. I np wychodziłem od niej i wszystko niby wiem co sie dzieje mam swiadomosc ,ze wracałem od niej itp ,ale tak jakby nie wiem co robie no cięzko mi to wytłumaczyć. To jest ta derealizacja ? I tez czułem ,ze inaczej postrzegam swiat ciezko mi to wytłumaczyc. Proszę o odpowiedz
-
Jak czytam Twoje wypowiedzi, to mam wrażenie że te pytania, wątpliwości pojawiły się już z milion razy na tym forum, ciągłe podważanie, ciągła analiza, ciągłe nakręcanie, więc ciągłe obsesysjne zachowanie. Nawet nie masz znamion osoby chorej psychicznie, i to jest krok ku świadomości który musisz wykonać, przestać analizować, wbij to sobie w końcu do głowy. Tak jak powiedzieli to przedmówcy, póki Ty Sam nie zechcesz i nie zaczniesz świadomie działać i się nie wkrecać, pomimo upadków, lepszych, gorszych dni, doputy będziesz w więzieniu OCD.Gacek12345 pisze: ↑17 kwietnia 2020, o 00:07Ostatnie już pytanko na ten temat serio. Dostałem dziś taki stan ,że jakby mnie odrealniło . Byłem u dziewczyny i nagle takie coś i w głowie ze wariuje i dopiero jak do domu wróciłem to się uspokoiłem. I np wychodziłem od niej i wszystko niby wiem co sie dzieje mam swiadomosc ,ze wracałem od niej itp ,ale tak jakby nie wiem co robie no cięzko mi to wytłumaczyć. To jest ta derealizacja ? I tez czułem ,ze inaczej postrzegam swiat ciezko mi to wytłumaczyc. Proszę o odpowiedz
To co opisujesz w nerwicy jest jak nabardziej możliwe, właściwie wszystko może Ci zapodać, każde odczucie, nawet możesz czuć zapach czasu

-
Dziękuję ci bardzo za odpowiedź i drobną motywację !
-
Ostatnie pytanko : Jak juz mam nerwice to nie ma szans zebym dostac choroby psychicznej ? Od ostatniego posta stosuje techniki relaksacyjne , kazda zla mysl odrzucam i czuje sie na prawde 100% lepiej niz bylo . Tylko takie zapytanie mam 

-
- Administrator
Ahhh tylko takie zapytanie...;p no to już możesz śmiało pisać posta odburzeniowego. ;p Pytasz o szansę jakbyś chciał w zdrapkę wygrać, a może zamiast tego i tych zapytań lepiej się skupić na tym co masz a nie na tym czego nie masz?Gacek12345 pisze: ↑27 kwietnia 2020, o 19:40Ostatnie pytanko : Jak juz mam nerwice to nie ma szans zebym dostac choroby psychicznej ? Od ostatniego posta stosuje techniki relaksacyjne , kazda zla mysl odrzucam i czuje sie na prawde 100% lepiej niz bylo . Tylko takie zapytanie mam![]()

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
A jak to co mam to choroba organiczna ? Czy jak mialem robiona Tomografie Głowy pare miesiecy temu i tam wyszlo wszystko okej to nie musze sie tym martwic ? I mam pewnosc ze ta nerwica jest uleczalna ? Wiem wiem zadaje duzo pytan . Chce uzyskac konkretna odpowiedź. Bo zaraz nasuwaja mi sie mysli , ze wtedy jak robilem tk glowy w tamtym roku to mialem tylko objawy somatyczne a nie jak od 4 msc psychiczne i natretne mysli itp. Możecie sie smiac , ale na prawde zyje w duzym strachu . I tak szczerze doda mi to motywacji do dzialania .
-
Taką motywacją to za przeproszeniem możesz sobie podetrzeć.
Na 1 dzień zadziała. Przez 4 miesiące w głowie niewiele się może zmienić a o nerwicy to możesz dużo poczytać i wpisów na forum i książek i świadectw odburzonych, żeby wiedzieć co to jest bo nie wiesz chyba za wiele o niej.

-
Po prostu chce miec pewnosc , ze to nie choroba organiczna . Psycholog diagnoza -
Nerwica (ocd) , psychiatra - nerwica , tutaj ludzie , ze tez nerwica . Codziennie analizuje wszystko , upewniam się . Mam pełno tych natręctw juz sie tu rozpisywałem i w innych postach. Chce wiedziec ze to nie i ze to tylko lub az nerwica. Nakrecanie sie na wszystko (od zrobieniu krzywdy bliskim od 3 miesiecy -do tej pory nic nie zrobilem nikomu) potem strach przed schizofrenia /psychoza : wsłuchiwalem sie w kazdy szmer we wszystko , ciagle pytalem dziewczyny czy tez to słyszy i do tej pory nic nie uslyszalem nie mialem zadnych halucynacji , omamów itp. Potem natrety homo i tak w kółko . Dziś przeczytałem o tej chorobie organicznej odrazu mam strach lęk , caly sie trzese . Nie moge sie na niczym skupić ten sam strach i lęk jak przed tym co wczesniej wymieniłem . Badania wyszly wszystkie idealnie , jak wspomnialem Tk głowy rowniez , ekg no wszystko super . Pragnę by bylo jak wczesniej tylko chce miec ta kropke nad „i” ze to nie tak CHOROBA ORGANICZNA.
Nerwica (ocd) , psychiatra - nerwica , tutaj ludzie , ze tez nerwica . Codziennie analizuje wszystko , upewniam się . Mam pełno tych natręctw juz sie tu rozpisywałem i w innych postach. Chce wiedziec ze to nie i ze to tylko lub az nerwica. Nakrecanie sie na wszystko (od zrobieniu krzywdy bliskim od 3 miesiecy -do tej pory nic nie zrobilem nikomu) potem strach przed schizofrenia /psychoza : wsłuchiwalem sie w kazdy szmer we wszystko , ciagle pytalem dziewczyny czy tez to słyszy i do tej pory nic nie uslyszalem nie mialem zadnych halucynacji , omamów itp. Potem natrety homo i tak w kółko . Dziś przeczytałem o tej chorobie organicznej odrazu mam strach lęk , caly sie trzese . Nie moge sie na niczym skupić ten sam strach i lęk jak przed tym co wczesniej wymieniłem . Badania wyszly wszystkie idealnie , jak wspomnialem Tk głowy rowniez , ekg no wszystko super . Pragnę by bylo jak wczesniej tylko chce miec ta kropke nad „i” ze to nie tak CHOROBA ORGANICZNA.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Jak nie potrafisz zaufać sobie w tym,że to nerwica, to oddaj bilet zaufania psychologowi, ludziom którzy wyżej ci pisali... na jakiś czas chociaz, zacznij zbierac wiedzę na temat zaburzenia a nie schizofrenii,bo to w niczym Ci nie pomoże. Zacznij próbować robić to co w materiałach i nie oczekuj,ze przejdzie w tydzień czy miesiąc.
Ja też byłam święcie przekonana,że jestem chora psychicznie, wszystko analizowałam tak,że utwierdzałam się w tym,że normalna napewno nie jestem. Oprócz lęku, analiz, obaw,objawów itd nic innego to nie dało
Ja też byłam święcie przekonana,że jestem chora psychicznie, wszystko analizowałam tak,że utwierdzałam się w tym,że normalna napewno nie jestem. Oprócz lęku, analiz, obaw,objawów itd nic innego to nie dało