Musisz wiedzieć (albo już wiesz i znalazłeś sobie w tym jakąś korzyść, np. przez uwagę jaką ci tu ludzie dają), że robisz sobie tym krzywdę i to okrutną, bo mózg, a dokładnie podświadomość w stanie zagrożenia jest w pędzie i zbiera informacje i ze wspomnień i z ogólnej wiedzy, by analizować to "zagrożenie". Także oglądając takie filmiki wcale nie uspokajasz się, tylko dajesz swojemu mózgowi więcej pożywki, by podsyłał ci wciąż i to jeszcze więcej lęków i myśli dot. schizofrenii. Krótko mówiąc karmisz trolla. Sam sobie oddalasz drogę do wyzdrowienia takim działaniem.siemaeniuxd pisze: ↑31 sierpnia 2020, o 23:45Niee, obejrzalem ten film, tez ogladalem o derealizacji, ale jakos kliknalem w ten film o urojeniach poniewaz chcialem zobaczyc czy mam tak
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lęk przed schizą
- lubieplacki13
- Dyżurny na forum Odważny VIP
/przerwa od forum
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wiem, ze nie potrzebnie ogladalem ten film o urojeniach, ale tytul tego filmiku byl nastepujacy: "Czy gadanie glupot to juz urojenia?" i myslalem, ze to rozwijeje moje watpliwosci. Tez caly czas sie tak upewniam bo mam nadzieje, ze ten strach z chorob psychicznych przejdzie mi po prostu na cos innego(wiem, ze to jest blad), no coz ide zobaczyc filmik wiktora, ktory mi podeslal
- lubieplacki13
- Dyżurny na forum Odważny VIP
No to powodzenia z takim życzeniem, założę się, że będziesz chciał wrócić z powrotem do lęku przed schizofrenią przy nowej wkrętcesiemaeniuxd pisze: ↑31 sierpnia 2020, o 23:54Wiem, ze nie potrzebnie ogladalem ten film o urojeniach, ale tytul tego filmiku byl nastepujacy: "Czy gadanie glupot to juz urojenia?" i myslalem, ze to rozwijeje moje watpliwosci. Tez caly czas sie tak upewniam bo mam nadzieje, ze ten strach z chorob psychicznych przejdzie mi po prostu na cos innego(wiem, ze to jest blad), no coz ide zobaczyc filmik wiktora, ktory mi podeslal

/przerwa od forum
-
Wolalbym jakbym sobie wkrecal np raka niz schizofrenie i nie chodzi mi o to, ze nie chce sie odburzac, tylko zmienic sobie wkretke - nie, chce wyjsc z tego gowna i wlasnie pierwszym moim krokiem mialo byc nie pisanie tutaj i powiekszania stron (wstyd mi za to, ze ten temat ma prawie 400 postow), ale po postach pana dziupli moj umsyl zaczal sie nakrecac na nowo, tym co napisal
Ostatnio zmieniony 1 września 2020, o 00:13 przez siemaeniuxd, łącznie zmieniany 1 raz.
- MałaMaruda
- Odważny i aktywny forumowicz
już był tu taki jeden co płakał przez dd miesiącami a jak mu somaty przywaliły to błagał o powrót dd...
"Hold on! I know you're scared,
But you're so close to heaven...
Don't know but you know when you get there (...)
You don't know, you're almost near it.
All this time - you're just tryin' not to lose it,
You can always learn to fly - you never do until you do it"
[LP - Tightrope]
[LP - Tightrope]
-
pewnie by tak ze mna bylo 

Ostatnio zmieniony 1 września 2020, o 00:14 przez siemaeniuxd, łącznie zmieniany 1 raz.
- MałaMaruda
ale pieprzenie. miałam hipochohndrię i wkręcałam sobie różne choroby. straciłam ponad 4k na badania i masę czasu, stresu itp itd na bieganie po lekarzach, tomografy, rezonanse, szpital... to jest tak że to co Cię aktualnie męczy wydaje Ci się najgorsze. Wydaje.siemaeniuxd pisze: ↑1 września 2020, o 00:12Wolalbym jakbym sobie wkrecal np raka niz schizofrenie i nie chodzi mi o to, ze nie chce sie odburzac, tylko zmienic sobie wkretke - nie, chce wyjsc z tego gowna i wlasnie pierwszym moim krokiem mialo byc nie pisanie tutaj i powiekszania stron (wstyd mi za to, ze ten temat ma prawie 400 postow), ale po postach pana dziupli moj umsyl zaczal sie nakrecac na nowo, tym co napisal
[LP - Tightrope]
[LP - Tightrope]
-
Ja to bym nie mogl na zaden rezonans pojsc, bo przed wizyta u psychiatry tak sie stresowalem, ze wygladalem jak burak, a co by bylo jakbym do szpitala poszedl
ale masz racje, wydaje mi sie, ze ta wkretka jest najgorsza, a wszystkie inne natrety czy to somaty, czy zarazki sa rownie uciazliwe, jak ta moja

- MałaMaruda
najgorszy jest zawsze ten objaw nerwicy, który aktualnie nas dotyczy
[LP - Tightrope]
[LP - Tightrope]
-
Dokladnie. Troche zem glupotki wczesniej napisal o tym, ze wolalbym zmienic wkrete 

-
Ale jak twoje dzialanie bedzie polegalo tylko na upewnianiu się, bo na spacerze pies ruszyl lapa w lewo a nie w prawo i tak chyba nie mogl i to juz urojenia albo ktos cie zapytal o czym myslisz i czy ty juz masz urojenia... to NIGDY z tego nie wyjdziesz.
W najlepszym wypadku znudzi ci sie lek 0rzed schizofrenia i zaczniess sie nakręcać na coś innego np. na CHAD...
W najlepszym wypadku znudzi ci sie lek 0rzed schizofrenia i zaczniess sie nakręcać na coś innego np. na CHAD...

-
A jak to jest z tym cloranxenem? Czemu na etykiecie jest napisane, ze mozne wywolac psychoze? To juz nie jest upewnianie, bo po prostu boje sie tego brac
-
Ja wiem, ale postu znalezc nie moge. Teraz boje sie isc do szkoly na rozpoczecie, bo wzialem ten cloranxen i teraz obawiam sie, ze psychozy dostane i bede odpie#&lal jakies glupoty :/
-
I strasznie dziwnie sie od tego czuje, nie wiem moze zwariowalem