-- 16 lipca 2015, o 15:26 --
Ogolnie powiem wam tak - niby wszystkie znaki mi wskazuje na nerwice / ZJD to chyba to samo nie? Lekarz na mnie spojrzal ... mowi - nerwica. Ja nie wiem ale ten gosciu ma 60 lat wiec pewnie przypadkow mial mnostwo jeszcze przez drzwi slyszalem jak kogos odsyla do szpitala wiec chyba lekkomyslny nie jest? W kazdym razie mowi OLEJ te badania masz nerwice jedz w swiat zacznij ZYC ! Niby proste, ale ja nie mma 100% pewnosci wiec musze zrobic te badania, choc mega mnie stresuja, nawet krew niecierpie igiel i sie zastanawiam czy jest sens robic krew jak zamierzam robic gastroskopie ? Czy przy zjd konieczna jest tez kolonoskopia? Ktoro mam zrobic w koncu ? Chce isc na wlasna reke i pojsc do niego juz z wynikami.
UWAGA ! Nie wiem czy to dziwne, ale miewam tak, ze te objawy sie WYMIENIAJA. Tzn jak zaczelo mi burczec to na troche mi dyskomfort w prawej stronie odszedl, tera znow powoli wraca a burczenie ustalo chwilowo pewnie i tak wroci bo to dziwne jest jakies.
Pytanie na koniec - myslicie ze jakbym mial cokolwiek, to przez te 2-3 miesiace po odstawieniu wszystkich lekow by nie bylo gorzej ? Tzn moj stan sie raczej nie zmienia, a chyba by sie pogarszal ? To JEDYNE co mnie pociesza

I chyba juz sie modle o to ZJD, zeby tylko nic gorszego ;( powiem wam tak, ktos mi powie "Wrzody!" ja mu na to "Ale jak to? Przeciez jem w domu no czasami syf jakis zjem" ale ktos mi powie "Nerwica!" I tu juz nie mam wytlumaczenia. Mam przed oczami nerwowe dziecinstwo, nieciekawe sytuacje rodzinne, patologii nie mialem nigdy, ale stresow w domu nie brakowalo, poza tym zawsze sie przejmowalem, stresowalem, czasem balem blahych rzeczy. I tu juz jakos nie potrafie se wmowic ze Dlaczego? Bo mam odpowiedz, stres... ALE PROSZE O ODPOWIEDZI NA POPRZEDNIE PYTANIA BO MNIE TO NURTUJE !
Pozdrawiam chcialbym juz miec diagnoze i rozpoczac nowe zycie nowa dieta wysilek moze jeszcze ZJD wam wszystkim na dobre wyjdzie ! Bo zaczniecie o siebie dbac i inne cholerstwa was omina !
Na koniec dziwne pytanie, czy posiadanie ZJD wplywa jakos na dlugosc zycia badz inne choroby ?